Troværdig politiker søges

Folketingsvalg 2015 

Foto: Benny Severin Hansen

Foto: Benny Severin Hansen

For første gang nogensinde, er jeg helt i vildrede med hensyn til hvor jeg skal sætte mit kryds.

Jeg aner ikke engang om jeg er mest enig med blå eller med rød blok, for jeg kan finde synspunkter hos alle partier som jeg er enig som uenig i.

Jeg gad godt at kunne få lov til at plukke fra de enkelte partier, som en buket blomster hos blomsterhandleren og selv sammensætte min buket, her et parti, men sådan fungerer det så ikke lige.

Derfor skal jeg nu til at vælge, jeg skal gå på kompromis og tage det sure med det søde, når jeg endelig vælger et parti eller en kandidat at stemme på.

Der findes diverse valg-test, som jeg også har taget, de udmærker sig ved at have fokus på forskellige dele lige fra økonomi til værdipolitik og deraf er det så muligt at se hvem man er mest samt mindst enig med.

Desværre har der ikke været noget entydigt for mig, der har sågar været en test hvor det viste sig at jeg er lige enig med de fleste partier.

Politik er vigtigt, for det påvirker vores hverdag, vores samfund, vores kultur og den måde vi relaterer til hinanden på. Dog oplever jeg at der ikke er den helt store forskel på de forskellige partier uanset partifarve, hvis vi lige ser bort fra nogle af de grelle holdninger som enkelte partier og/eller kandidater har, rød som blå.

Så jeg tænker at jeg skal have fundet ud af hvilke områder der er vigtigst for mig og ud fra dette se hvilke partier der er mest enig med mig i disse.

For mig er ligeværd vigtig sammen med velfærds-, familiepolitikken og uddannelsesområdet, derfor betyder det også noget for mig om og hvordan de enkelte partier prioriterer disse områder. Og samtidig kan jeg heller ikke ignorere vores miljø, integrationen samt udfordringerne omkring arbejde kontra dagpenge/kontanthjælp og alle de mennesker der kommer i klemme omkring dette.

Der er også meget andet der er vigtigt, og jeg vil dag gerne have det hele, jeg vil gerne kunne tage for mig og være grådig, have lave skatter og et velfungerende sygehusvæsen, at der bliver taget hånd om alle, at det at investere i det enkelte menneske ikke blot ses som en omkostning.

Jeg ønsker samtidig at vores ytringsfrihed også indebærer at det ikke er en pligt men en ret sådan at denne også indebærer et ansvar sådan at vores ytringer er med respekt for hinanden.

At vi alle skal kunne indrette os som single, som familie, med og uden børn, i kollektiv eller alene på en lille ø. At det er fuldstændigt ligegyldigt hvilket udseende, køn og hudfarve vi har, at det tværtimod er vores handlinger der definerer os som menneske.

Jeg har så mange ønsker at jeg ved det er rent utopi at få dem alle opfyldt lige nu og her, men jeg kan gøre mit i hverdagen og så støtte de der også gør deres for at det går den vej.

Der er rigtig meget inde under de forskellige områder, ligeværd er jo ikke blot ligestilling, velfærd er ikke blot at kunne gå til lægen, familiepolitik er ikke blot institutioners åbningstider eller muligheden for at kunne have deltidsarbejde og uddannelsesområdet er ikke blot rettigheden til at få en uddannelse men også kvaliteten og rammerne i forhold til dette.

Så jeg læser en del, læser om diverse politikere og deres partier og politik, læser ikke-politikeres indlæg og forholder mig til hvilke partier de støtter ud fra deres udtalelser som holdninger, jeg følger flere politikere og partier på Facebook og Twitter, jeg læser meningsmålinger, som jeg efterhånden desværre oplever som ganske utroværdige og manipulerende, og jeg reflekterer, vurderer og diskuterer.

Da jeg var ganske ung stemte jeg rødt, tror faktisk at det første parti jeg stemte på var SF, så blev det Socialdemokratiet for dernæst at blive De Konservative, en enkelt flirt med Kristendemokraterne, Venstre og Liberal Alliance. Og nu står jeg så og er ikke engang klar over om jeg er rød eller blå. Men jeg ved dog at der er nogle af de nævnte partier, som jeg under ingen omstændigheder vil stemme på denne gang.

De sidste gange jeg har stemt, der har jeg stemt personligt på en kandidat som jeg har fundet troværdig og med værdier så lig med mine egne som muligt.

Dette bliver også min fremgangsmåde denne gang, så jeg søger en politiker der er troværdig, én med personlig integritet, som er værdiorienteret og gerne feminist for at sikre at vedkommende går ind for ligeværd og respekt for det enkelte menneske, ikke blot i ord men også i handling. Jeg søger en der har klare holdninger og med hjerne og hjerte. Et menneske, en politiker som jeg har samme eller forenelige værdier med.

Jeg har derfor taget Sherlock Holmes hatten på, luppen i hånden og er gået på jagt efter sådan en politiker og så må tiden vise om vedkommende er rød eller blå.

Hvis du gerne vil prøve nogle af de test som jeg har forsøgt mig med så linker jeg til dem herunder:

Jeg havde faktisk overvejet en blank stemme, men har besluttet mig for at jeg SKAL have fundet mig en kandidat, håber så ikke at det bliver et valg mellem pest eller kolera, men at jeg rent faktisk ender ud med at finde én som kan leve op til de fleste af mine krav/ønsker.

Det er min overbevisning at vi hver især har pligt til at deltage i demokratiet og benytte os af vores ret til at stemme, for at påvirke vores hverdag og den verden som vi lever i og skal give videre til næste generation.

Rigtig godt valg!

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Vil du læse mere omkring livet og kærligheden med indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så kan du købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside. Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig.

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.