Er du træt af #MeToo?

Så har du ikke forstået en fløjtende fis!

Forleden blev jeg ganske træt – som i uendeligt inderligt træt – af at diverse medier giver spalteplads til mænd der ikke ved hvad de taler om, at diverse kommentarspor er fyldt med negligering, victimblaiming etc. i forbindelse med de fortællinger der pibler frem tilknyttet #MeToo bevægelsen – og det skrev jeg så et facebook opslag omkring som kommer herunder.

Mænd der synes at #MeToo godt må stoppe nu, mænd der synes at det efterhånden er blevet til en heksejagt på mænd, mænd der synes at nu skal vi altså også nuancere lidt og ikke kalde alle (krænkelser) for krænkelser og hvorfor er kvinder dog også så vrede.

Mænd der synes der er værre ting, som kvinder burde gå op i.

Mænd der også har haft det hårdt engang og ikke altid synes livet er nemt, mænd der også har oplevet kvinder opføre sig som idioter, dengang i det sidste forhold, hvor kvinden blev sur bare fordi … eller den her kvinde i baren der afviste ham på det groveste eller dengang i 1978 (?) på diskotek Crazy Daisy hvor Susanne eller var det Miriam der var skide fuld og tog ham på røven da de dansede og Nazareth spillede Love hurts for fuld udblæsning.

Mænd der synes de slet ikke har magt ift. kvinder, mænd som ikke har fået øje på de patriarkalske strukturer som er en del af vores kultur, mænd der siger at kvinder har mere magt fordi de kan afvise dem seksuelt (mangler lige ord for dette argument, men kan sige at det ikke er pæne ord der kommer mig ihu).

Og ja, der findes også kvinder der opfører sig som idioter og ja, der er også stereotype fordomme ift mænd og ja, der er også flere ting vi skal have gjort noget ved for mænd – men ved du hvad, flere af de problemer som mænd oplever – tadaaaaa – de bunder i det samme skidt som gør #MeToo nødvendig.

Og så er det også alle de kvinder der synes at nu må det være nok, for det er da synd for de stakkels mænd.

De har ikke forstået en fløjtende fis eller bjældeklang af #MeToo

#MeToo har givet kvinder en stemme, kvinder har holdt disse krænkende oplevelser på sit køn helt for sig selv, kvinder har lært sig selv hverdagsstrategier for at undgå disse krænkere bedst muligt, men det står sgu ikke i panden på dem, så kvinder lærer sig at blive meget dygtige til social intelligens, at læse andre mennesker og situationer, men det hjælper alligevel nul og niks for alle de hundredtusinder millioner af kvinder der dagligt oplever at blive begramset, talt ned til eller ignoreret grundet køn.

Det hjælper heller ikke for de mere end 33.000 kvinder der her i Danmark oplever partnervold og som der ikke er plads til på krisecentre eller for de kvinder der myrdes af en (ex-)partner.

Men det betyder at kvinder lærer at tage ansvaret for andres krænkelser. For vi har nemlig også lært at tage ansvaret for den gode stemning uanset hvem der ødelægger den.

Og nu tier vi ikke længere stille, nu støtter vi endda også hinanden og surprise – nu er vi for vrede, for meget, for hysteriske, for snerpede, for nærtagende.

Det er stadig vores skyld, vi ødelægger den gode stemning – men ved I hvad, den gode stemning har været ødelagt alt for længe for alt for mange kvinder, der tidligere har bidt det i sig og glattet ud.

Medierne er desværre ikke meget bevendt heller, nogle få formår at behandle dette emne på konstruktiv vis, alt for mange giver taletid til mænd der ikke har forstået den berømte fløjtende fis eller også laver de clickbait journalistik for kendisfaktoren er åbenbart sjovere eller vinklen ‘tossede feminister’ eller vores favorit herhjemme ‘tossede svenskere’ uanset at svenskerne er syvmileskridt foran os.

Så kære mænd – og ubevidste internaliserede kvinder – dette handler sikkert og forhåbentligt ikke om dig og hvis det gør, så er det nu du kan være en del af løsningen i stedet for en del af problemet.

Jannie Nielsen Hansen

Læs også gerne:

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , , . Bogmærk permalinket.