Tillid, tillid og atter tillid

Tillid og mistillid 

Photo: Benny Severin Hansen

Photo: Benny Severin Hansen

Jeg er efterhånden af den overbevisning, at tillid er absolut grundlæggende for det at være menneske, tillid til sig selv som til andre.

“Knyt dig kun til mennesker med en god karakter, for det er bedre at være alene end i dårligt selskab” / Booker T. Washington

For at have tillid til os selv, så kræver det, at vi har et godt selvværd, et godt rodnet, der gør at vi ikke blæser omkuld, men nemmere rejser os igen når vi oplever modvind, fordi vi ved at vi er gode nok, vi ved at vi kan, vi ved at vi fortjener det, vi ved at vi kan stå inde for og stå ved os selv.

Det kræver også at vi har selvtillid, da vi også er sociale mennesker, så betyder omverdenens syn på os også noget i denne sammenhæng.

Når vi så oplever, at få svigtet vores tillid, så føles det ofte ganske voldsomt, ubeskriveligt voldsomt, for der er rigtig meget på spil i sådanne situationer. Det er lige fra den tiltro vi havde til et andet menneske og deres etik, moral og dømmekraft samt det at vedkommende har troet at man var dum, naiv, nem etc., til at man ikke var mere værd for vedkommende, end at personen satte venskab som kærlighed på spil og for hvad.

“Når du bedrager et andet menneske, bedrager du også dig selv” / Isaac Bashevis Singer

Alt dette gør, at man også begynder at tvivle på sig selv, tvivler på at man ikke evner at vurdere andres troværdighed inden man involverer sig intimt som fortroligt og man kan begynde at tvivle på, om man nu er det værd, som man troede og ens selvværd kan få et gevaldigt knæk.

Det er vigtigt, at vi kan have tillid til andre og for at kunne have tillid til hinanden, ja, så skal vi være hinandens tillid værd. Derfor er det også vigtigt at se på os selv, tage stilling til vores etik, moral og værdier, være åben omkring dem og selv sørge for at efterleve dem.

“Det at du får dårlig samvittighed eller forsøger at skjule noget for din partner er et skarpt signal til dig selv om at du ikke lever i overensstemmelse med dig selv” / Christel Sonne-Rasmussen

Dette emne er noget som berører mig en hel del, ikke kun personligt fordi det også er vigtigt for mig, men også fordi det er noget, som jeg bliver mere og mere bevidst om igennem alt det jeg læser samt ved de henvendelser jeg får via LoveRoad.dk og derfor er det også et emne, som jeg igennem tiden løbende har skrevet en del om.

Du kan f.eks. læse mere her:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Ønsker du at læse mere omkring livet og kærligheden og få indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så vil jeg opfordre dig til at købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

 

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside. Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig.

 

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Tillid, tillid og atter tillid

  1. Pingback: Konflikter der dræner eller udvikler |

  2. Pingback: Er Du Ved At Drukne? |

  3. Pingback: Demi-seksuel |

  4. Pingback: Du svigtede mig |

Der er lukket for kommentarer.