Skønheden og den eneste ene

Er vi hinandens kærester eller hinandens trofæ?

Er den eneste ene mon et uopnåeligt glansbillede…Statist i eget liv

For nogen tid siden, læste jeg om en mand der ikke vidste hvordan han skulle fortælle sin kæreste, at hun skulle tabe sig, for ellers ville han ikke længere kunne tænde på hende, den har jeg funderet noget over.

Så hørte jeg i dag en kvinde fortælle, at hun var bekymret for hvad hendes kæreste vil synes om hende, når hun blev ældre og kroppen naturligt fulgte med alderen.

Hvad nu hvis hun fik en slap mås og hængebryster, hvad hvis huden begyndte at hænge og hvad med mormorarme og alt hvad der naturligt følger med det at blive ældre.

Til det svarede hendes kæreste, at så ville han til den tid bare udvikle en fetich for dette, for uanset hvor vild han var med hendes krop, så var det hende som menneske, han var absolut vild med. Han lyder som en klog mand.

For en del tid siden fortalte en kvinde mig at hendes mand ikke længere så til hendes side, han havde kun øje for de yngre kvinder og det gjorde hende trist. Hun var en skøn kvinde, interessant at tale med og havde en god humor, hvor gik den mand dog glip af meget ved ikke at interesse sig for sin hustru, øv.

Disse mennesker oplever jeg desværre også og det der gør mig trist her, det er deres egen manglende erkendelse af at de også selv bliver ældre, at de ikke længere selv ligner en på 20-30 år.

Nogle yngre kvinder har fortalt mig, at nogle af de mest anstrengende mænd, som de oplever i byen, det er dem der er født i 60’erne, de kunne være deres far en eller to gange og alligevel bager de på dem, som om de var jævnaldrende, de er høflige så de smiler pænt tilbage og lader som om at de føler sig smigret og andre gange får de sagt tydeligt fra.

Betyder det så, at man ikke kan blive forelsket i en der er yngre, naturligvis ikke.

Min pointe her er, at hvis man er på jagt efter en der er yngre, fordi man ikke kan tænde på en jævnaldrende, så mener jeg, at der er noget galt, at man har en forvansket virkelighedsopfattelse, netop fordi man også selv bliver ældre, så de der var unge mens man selv var ung, de er også blevet ældre, mens man selv er.

Jeg ved naturligvis også, at vi alle er forskellige og har forskelligt som vi tænder på og modsat som vi slet ikke kan tænde på. Jeg skal derfor slet ikke kloge mig på, hvad der er mest rigtigt eller mest forkert.

Jeg er som du sikkert er bekendt med, ikke fan af at vi putter hinanden i kasser og at vi definere hvad der er mere rigtigt end andet, dog mener jeg at det der er mest rigtigt det er det der er med respekt for en selv som for andre.

Derfor skal du blot læse dette indlæg, som en tankeproces for at blive klogere, få mere indsigt, eller blot for at kunne gøre dig nogle tanker omkring dig selv, i forhold til hvad du selv vil med dig selv og dit kærlighedsforhold.

Når jeg tænker tilbage så har jeg altid evnet at finde min partner meget tiltrækkende uanset at denne udseendemæssigt ændrede sig, så fulgte min tiltrækning til ham blot med. Jeg skal ikke sige om en voldsom ændring, som i virkelig voldsom, ville gøre en forskel, min oplevelse er blot at når jeg elskede personen så var jeg også vild med personens krop.

Jeg fandt steder på personen som jeg var vild med, det kunne være glimtet i øjet, den bløde varme stemme, hænderne, måden at gå eller stå på, en bestemt bevægelse som kunne få det til at krilre helt ned i maven, det skæve smil, måden skulderbladene rykkede sig på ved bevægelse, måden hårene krusede på, de små ar, det tykke hår, den bare plet og så videre.

Jo bedre vi havde det sammen, jo mere kunne jeg finde hos ham, som jeg var vild med. Så for mig er det mennesket jeg er vild med, det at jeg kan stole på min partner, at han gør mig tryg, at han viser mig fortrolighed og jeg kan vise ham min.

At han er loyal, at han kan vise omsorg, at han tager ligeligt del i at hverdagen hænger sammen, at han er en god far, en god ven, en god kæreste, at han har humor, selvironi, selvindsigt, at han gerne vil udvikle sig, at han er åben og ærlig, har integritet med mere. Så jo mere af disse ting han er i besiddelse af, jo mere vild har jeg været med ham –  og sådan har jeg det stadig.

Det betyder så også at jo mindre af de her ting jeg kunne finde hos ham, jo mere kunne jeg også finde ved hans udseende der ikke tiltalte mig.  Min egen lille lommepsykolog siger mig at det er noget vi mennesker er rigtig gode til, vi bruger det at finde fejl hos hinanden for at finde undskyldninger/begrundelser for at vi begynder at se mod andre, at vi vender fokus fra vores partner og vores kærlighedsforhold.

Så tilbage igen til ham der ønskede at hans kæreste tabte sig, her tænker jeg, om et bestemt udseende virkelig betyder så meget for ham og hvis det gør, hvorfor mon så.

Hvis vi ser i film, på reklamer etc. så oplever vi et stereotypt skønhedsideal, de fleste kvinder ligner hinanden i en eller anden grad, som om de var taget fra samme kasse. Desværre bliver vi ubevidst påvirket, for vi kan få en opfattelse af, at det er sådan vi skal se ud for at være helt rigtig.

Vi kan tro at det er sådan vores partner skal se ud, uanset køn, og så bliver det nemt at finde fejl hos virkelige mennesker, fejl der rent faktisk ikke er fejl, men er noget som vil være retoucheret væk eller ændret form og størrelse ved en god gang Photoshop og derfor er det ikke almindelige mennesker vi ser.

Vi ser noget som vi ikke er eller kan finde hos hinanden og på den måde, så bliver virkeligheden til fejl og mangler, hvor det nærmere burde være medie- og reklameindustriens udgaver der skulle ses som fejl.

Desværre oplever jeg også at mænd i langt højere grad end tidligere bliver fremstillet stereotypt i medierne og det ærgrer mig, det er for mig at se ikke ligestilling at gøre det skidt for begge køn, det er blot at forværre noget der i forvejen er skidt.

Fornylig stod Keira Knightley frem og viste sig som hun var skabt, ikke for at få opmærksomhed, men fordi hun var så hamrende træt af, at hun altid fik ændret på sin krop i film og reklamer, så hun aldrig fremstod naturligt og det ville hun gerne give noget modvægt.

Så er det vitterligt fordi den unge mand, som jeg nævnte i indledningen, ikke kan tænde på andre end én med et bestemt udseende, eller er det nærmere en begrundelse han bruger, fordi han ikke længere oplever hende som det trofæ, som han havde troet at hun var, for dermed har han gjort hende til en ting og ikke et menneske, et menneske med personlighed, følelser og meninger.

Dette tror jeg, at han ville have godt af at tænke nærmere over, for ellers vil han igennem alle sine kærester opleve at de ændrer udseende, og så vil han stå med den samme oplevelse igen og igen.

For vi ændrer alle udseende i en eller anden grad, vi ændrer smag, vi udvikler os og får lyst til andre ting, men vi bliver også ældre. Så hvis han ikke finder fra trofæ til menneske, så ender han måske som den mand der ikke så sin kone, men længes efter unge uopnåelige mennesker, som han kunne være far eller farfar til.

Jeg vil gerne opfordre dig til at tænke noget mere over de her skønhedsidealer og hvordan du ser på dig selv og din partner, er vedkommende et trofæ, som du skal vise frem, ser du hans/hendes personlige værdier, har du fokus på alt det gode og lækre vedkommende også er, eller er du nærmere på udkig efter fejl og mangler.

Hvis vores eneste ene er et eller andet glansbillede, så vil vi aldrig stille os tilfreds, vi vil aldrig blive oprigtig glad for den partner vi har og vil altid stå med en fod på vej væk fra forholdet, og på den måde får vi aldrig det forhold som vi inderst inde ønsker os, hvor vi kan blive elsket for den vi er hver især.

Du kan herunder se nogle links til artikler, indlæg og to videoer, som kan give inspiration til flere tanker omkring dette.

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Vil du læse mere omkring livet og kærligheden med indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så kan du købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside.

Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærligheden – Helt ærligt!

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.