Pest eller kolera

”Hvis du er utilfreds nu, så kan jeg da gøre dig mere utilfreds – Hvad vil du helst?” Du har først valgt kærligheden...

Når sætningen herover kommer på skrift, så er det meget nemt at se, hvor usympatisk det rent faktisk er.

Med andre ord, i andre formuleringer, så bliver det ofte brugt i selvforsvar eller nærmere som modangreb.

Dette sker ofte, når der bliver stillet spørgsmålstegn ved ens beslutninger, når man ved sin agereren gør andre kede af det og hellere vil sparke ud ad end se ind ad.

Vi behøver ikke altid at vælge mellem pest eller kolera, ofte er der også en anden eller flere andre muligheder. Hvorfor sætte to dårlige valgmuligheder op mod hinanden, når der er bedre at tage af?

Min yngste kunne ikke finde noget bestemt i morges og gik og brokkede sig, jeg spurgte ham om han havde brug for at jeg hjalp ham, det sagde han så ja til og vi (jeg) fandt så det han søgte.

Jeg sagde til ham, at det ikke hjalp noget, at han bare gik og brokkede sig, uden at spørge om hjælp, eller bare lede ordentligt, til det svarede han ”jeg kan da også brokke mig mere” og jeg spurgte ham så, om det hjælper på en dårlig situation, at gøre den endnu dårligere, det måtte han så svare nej til. Jeg håber, at den ligger i baghovedet på ham til en anden god gang.

Men det fik mig til at tænke på noget, som har ligget i baghovedet på mig i flere måneder.

For en del tid siden overhørte jeg en samtale, som har naget mig, ikke fordi det var første gang jeg oplevede eller hørte lignende, men måske mere fordi jeg stod helt udenfor og kunne se på det helt neutralt og analysere på det på en anden måde, end man kan hvis man har nogle følelser i klemme eller har sympati for en person mere end en anden og så videre.

“You can’t keep hurting a person and expect them to keep loving you” / unknown

Mand fortæller om hvor meget han rejser, og hustruen siger at hun synes at han rejser rigtig meget, faktisk oplever hun, at det er alt for meget i forhold til at kunne have et kæreste- og et familieliv, som hun ønskede det.

Mandes svar var – tadaaaa – ”jeg kan da godt rejse mere, hvis du synes det er slemt nu, så skal du bare se hvor slemt det kan være” og hustruen sagde ikke mere. Jeg tænkte, at de havde haft den samtale flere gange og at hun måske havde givet lidt op.

Jeg vil ikke komme ind på om hun skal sætte ham stolen for døren, opbryde familien eller andet, men jeg vil komme ind på den manglende respekt sådan et svar er og opleves som, for den man forhåbentlig elsker og dermed burde respektere.

Kunne han have svaret anderledes, absolut, kunne hun have valgt et andet tidspunkt, end at sige det i et festligt lag, absolut, men det ændrer jo ikke på, at hun ikke trives med hans rejseri og at han tilsyneladende er ligeglad.

Han anerkender slet ikke hendes følelser omkring at han er så meget væk hjemmefra som han er, samt alle de konsekvenser der er for hende ved hans fravær.

Hun fortæller bl.a. også i en anden sammenhæng, at hun søger nyt arbejde, men at det skal være et deltidsarbejde, fordi hverdagen ellers ikke kan hænge sammen for hende, når hun jævnligt er alene om hus, have, børn, skole, hjem, aftaler og alle mulige praktiske ting som der kræves og samtidig har hun også sit eget arbejde at passe og måske nogle interesser som hun tilsidesætter igen og igen.

Det kunne også være, at hun savnede et andet voksent menneske i sin hverdag, at hun savnede nærvær, savnede at han interesserede sig for hende og hvordan hun havde og har det, at hun ikke blot savnede en partner, men også en kæreste på mere fast basis end han tilbød hende. At hun følte sig låst og måske endda havde den oplevelse, at hun ligeså godt kunne leve alene, når hun alligevel ofte gik i alene seng.

”Any problem, big or small, within a family, always seems to start with bad communication. Someone isn’t listening” / Emma Thompson

Jeg oplever hans udtalelse og manglende interesse for hendes situation, som om at han sætter sig selv først, sig selv før hende, før familien, før forholdet og dermed bliver hun måske 2., 3. eller 4. prioritet for han har også interesser, som han plejer, når han ikke er ude at rejse.

Nogle mennesker trives sådan, fred være med det, men hun trives ikke og det er pointen her. Hun har gjort ham opmærksom på, at hun ikke trives sådan og ikke ønsker at leve sådan. Hans reaktion er ikke imødekommende, den er tvært imod afstandstagende som distancerende.

Måske bliver hun en dag træt af at være 3.-4. prioritet, måske bliver hun en dag træt af, at hendes tanker og følelser ikke har nogen betydning eller interesse for ham, måske finder hun en dag ud af, at hun ikke længere ønsker ham on-off i sit liv.

Måske kunne han begynde at lytte til hvad hun rent faktisk fortæller ham og måske kunne han i stedet begynde at vælge at tilbyde hende noget bedre, end at true hende med noget der er værre.

Blot en tanke…

“En mand, der begår en fejl og ikke retter den, begår endnu en fejl” / Konfutse

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Ønsker du at læse mere omkring livet og kærligheden og få indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så vil jeg opfordre dig til at købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside. Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig.

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Pest eller kolera

  1. Pingback: Er ord ligegyldige? |

  2. Pingback: Mor, kan du nøjes med far? |

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.