Intuition

May the force be with you…

Overnaturligt hokus pokus?

Nej, nærmere en mavefornemmelse, et instinkt, en sjette sans eller en følelse. Det er nok den nemmeste måde at forklare det på.

Intuition er en viden, som går udenom følelser og logisk tænkning. Det er en menneskelig naturlig evne, som vi mennesker ikke i høj grad har prioriteret og dermed holdt ved lige.

Intuition er en erkendelse – en indre dømmekraft.

Evnen til umiddelbar og direkte opfattelse af en helhed eller sammenhæng uden forudgående rationel tænkning.

Intuition kræver at man leder i sig selv, det kræver ro og balance indeni, først der kan man høre sin indre stemme som har masser af svar og det kræver en god portion  selvbeherskelse. Alt for ofte når vi træffer beslutninger så lader vi følelserne eller fornuften råde og får ikke lyttet efter indeni os selv.

Du har sikkert prøvet når telefonen ringer, så ved du bare at det f.eks. er din mor, uden at du har noget at bygge det på, men har du tænkt over hvordan du bare ved dette?

Når man skal bruge sin intuition så skal man sortere følelser og tanker fra og det kræver øvelse. Det kræver at man kan bruge sit nærvær i det man er i uden at lade andet distrahere og det er jo ikke hvad nutiden fortæller os at vi skal gøre, her gælder multi-tasking-loven. Jo flere ting du kan have i gang på samme tid og have overblik over, jo bedre – eller hvad?

Er man i sine følelsers magt kan det være meget svært, for ofte når et udsagn eller svar rammer en, så går man straks i gang med at mærke efter og følelserne får vendt det, så det bliver ændret eller også går man i gang med at holde det op i mod tidligere erfaringer eller igen så kører det imellem følelser og logik og man får noget helt andet ud af det end det
startede med.

Man skal lære at tage fat i den rene tanke lige med det samme uden at lade følelser og logik råde. Når du har styr på tanken kan du sagtens lade det andet spille ind over, men hold fast i det første, for det viser sig oftest at være det rigtige for dig.

Det er en lang process at lære at stole på sin intuition, man skal prøve igen og igen og det er svært at vide hvornår det er ens intuition der taler til en, men pludselig ved man det bare, det handler om øvelse.

Når du tror at det er din intuition der taler til dig, så er det vigtigt, at du handler på det, ellers kommer du ikke videre med din intuition og dermed bliver bedre og bedre til at lytte og lære fra dig selv. Med tiden vil du ikke længere tro at det er din intuition der taler, pludselig ved du det.

Det er også vigtigt, at du tænker positivt og skubber negative tanker bort, da det kan forhindre dig i at lytte til din intuition. Jeg tror også på det selvopfyldende, som at tænker man hele tiden på at det nok skal gå galt, så er det det man signalerer og dermed også det man tiltrækker. – Det går galt.

Skal man så stole på sin intuition?

Du skal ikke bruge din intuition til at træffe moralske beslutninger med, nogen gange kan man mærke at man selv vil have bedst af at gøre det eller det men ens moral fortæller noget andet og der skal man lytte til sin moral for ikke at træde sit selvværd og sin selvrespekt over tæerne.

Intuition skal i stedet bruges til relationer mennesker imellem. Du kan bruge den når du møder fremmede mennesker og mærke om de er gode for dig eller ej, du kan bruge den til at mærke hvordan dine nærmeste har det, om dine nærmeste går med eller udenom noget og om dit parforhold er godt.

Brug din intuition som et måleapparat

Få mere energi og bliv et gladere menneske.

Det vil det give dig, hvis du anerkender dine fornemmelser og den du er, ved at bruge din intuition og dermed mærke efter inden i dig selv.

1. Spørger du ofte andre til råds, på trods af at du selv dybest set kender svaret? Så er du måske bange for at stole på og anerkende din intuition.

2. Prøv i en  uge at handle ud fra din intuition og se hvad der sker. Vælg evt. en uge hvor du har ferie og kan handle efter pludselige indskydelser og fornemmelser.

3. Du skal slå hjernen fra og gerne bruge dig selv kreativt for at kunne mærke din intuition bedst. Gå evt. en tur i skoven eller mal et billede og se om du dèr kan mærke dig selv bedre.

4. Tag en pause med tid og ro til dig selv, luk øjnene, mediter eller bare slap af og mærk efter indeni dig selv, hvor du skal finde ud af nogle helt grundlæggende ting, som “er du glad for dit liv?”, “hvad gør dig lykkelig/ulykkelig?” og “søger jeg mere anerkendelse fra andre end at handle ud fra mine egne ønsker og behov?” Når du har fået svar på de spørgsmål hos dig selv, skal du handle efter det. Det behøver ikke at være et kæmpe skridt, det kan også være et lille skridt af gangen, blot du nærmer dig den du gerne selv vil være.

5. Du kan også skrive ned hver gang du har handlet efter din intuition, så kan du følge med i og forholde dig kontruktivt til dine succeser med at følge din intuition.

6. Tør du ikke helt springe ud i at hanlde efter dine fornemmelser, så lad være første gang den viser sig, men kommer den til dig igen, bør du alvorligt overveje at handle på det, da det så er en fornemmelse der er vigtig for dig at reagere på.

7. I de her multitasking tider, er det ikke sikkert ikke populært at sige at det ikke giver værdi til det at være i nuet, for jo flere ting du har gang i på samme tid, jo sværere er det at mærke sin intuition. Øv dig på at være tilstede i det du foretager dig, en ting af gangen.

8. Har du børn, så kan du støtte dem i deres intuition ved at anderkende deres følelser i stedet for at stille spørsmål til dem der kan negligere dem eller opfatte dem som forkerte. Også selv om du ikke lige forstår hvorfor de føler som de gør – men det er deres følelse og derfor ok for dem.

Meditation

Meditation lærer os at holde fokus, at mærke efter i os selv. Det er i stilheden at svarene ligger.

Tag 10-15 minutter hver dag, hvor du sidder for dig selv uden at blive forstyrret. Sid godt gerne med ret ryg og hænderne i skødet, hav evt. noget baggrundsmusik uden sang, og fokuser på at trække vejret.

Det kan gøre det nemmere hvis du bruger det at tælle til ti og starte forfra indtil tiden er gået. Når der kommer en tanke til dig, så skub den ud.

Lidt ligesom hvis du sidder med en iPhone eller iPad, hvor man tager fingeren på det ønskede og kører det ud af skærmen, det samme gør du hver eneste gang du får en tanke og du vil opleve at der kommer mange, lige pludselig kan du sidde og have en samtale i gang med dig selv og så skubber du det bare væk når du bliver bevidst om dette og tæller forfra – med tiden får du styr på det og du vil opleve en bedre evne til at fokusere og være nærværende.

Der er mange måder at meditere på – prøv dig frem og se hvad der passer dig bedst

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.