Personlig udvikling

“Pokkers så verden er egoistisk, alle tænker kun på sig selv, jeg er den eneste der tænker på mig” Piet Hein

Hvem er du – og hvordan vil du gerne være?

Det er noget med at mærke efter inde  i sig selv med hensyn til hvilket menneske man er og gerne vil være og gå efter det.

Jeg tror at al udvikling starter med at ville være autentisk – først når du er ærlig overfor dig selv, kan du være ærlig overfor andre og dermed vælge ærligheden som et bevidst valg  og dermed handle og udtale dig så du både kan og vil stå inde for dig selv.

Hvis du har ønsker om at være et autentisk menneske, at have personlig integritet så begynd allerede nu. Autenticitet og det at have integritet virker karismatisk og troværdigt på andre. Man vinder goodwill og respekt for at være den man er. Samtidig med at man plejer sin selvrespekt og dermed også sit selvværd som selvtillid – En win win situation.

Ved at leve på en måde, hvor du tager udgangspunkt i den du er, og ikke hvad du tror andre ønsker at du skal være, har du alt at vinde. Du giver dermed også andre muligheden for at være den de er.

Al udvikling starter med at blive autentisk. Begrebet autentisk betyder at have gyldighed, og at være ærlig. Dermed betyder det at være autentisk, at være troværdig, at have personlig integritet.

Ærlighed kræver mod og at kende sig selv og kunne stå inde for sig selv, sine meninger som handlinger. Du skal finde ud af hvem du egentlig er og lære dine behov at kende. Du skal have modet til at være ærlig om dig selv og hvad din krop fortæller dig, du skal stå ved dig selv. Først der er du autentisk.

For mange mennesker er det en kamp at skulle være ærlige, fordi det vækker angst at skulle stå ved sig selv. At lyve bruges som oftest for at undgå konflikter og for at tage ansvar for noget der ikke levede op til andres eller egne forventninger til en selv. Men utroværdigheden kan mærkes og medfører stor mistillid mennesker imellem. Er der noget i dig selv, der forhindrer dig i at være ærlig?

Når man lyver kan andre tit mærke det og de gange hvor det ikke bliver sagt til en, er ikke fordi at vedkommende accepterer løgnen, de gider måske blot ikke gå ind i diskussionen. Hver løgn bliver lagt til ens personlighed.

“If you want to be trusted, be honest. If you want to be honest, be true. If you want to be true, be yourself by heart”

Læs mere her om at leve autentisk – Kom tættere på dig selv - Sagar Bohnsted er en af eksperterne i High on Life University. Hør hendes bud på, hvordan vi kommer tættere på os selv og på et liv med større glæde og nærvær

Livet en udvikling

Jeg tror at livet består af flere udviklings faser og lærer man ikke af sine fejltagelser så vil man gang på gang rende på dem igen. Har man ikke lært at sige fra, så vil man støde på mennesker der overskrider ens grænse indtil man får lært dette.

Har man ikke lært at have et godt kærlighedsforhold som man tager ansvar for, så vil man aldrig være rigtig lykkelig i et forhold, så vil man, når man keder sig, bliver utilfreds ende op med at gå videre til næste og til næste forhold uden at det i sig selv gør noget bedre.

Din situation lige nu 

Jeg kan ikke vide hvilken situation du sidder i, men herunder er der nogle bud på forskellige tanker der kan gå igennem hovedet på én når man er i et forhold som man er kørt træt i, er blevet usikker på eller hvor man blot savner noget og måske endda har affundet sig med at man ikke længere er kærester, men blot to voksne venner der får en hverdag til at hænge sammen i fællesskab.

Det er så nemt at tænke, at hvis andre gjorde det eller det, så ville det hele være meget nemmere, og det vil det måske også, men hvorfor skulle de?

Det kan være så nemt at fyre en “hvid løgn” af, fordi der er noget man ikke lige gider at tale om eller tage ansvar for, men hvorfor skulle man så være til at stole på og respektere, hvis man ikke engang kan være ærlig i det små?

Der er tidspunkter i ens liv, hvor man bare kan synes at det er svært, hvor det kan føles nemmere at vende sig fra sin nærmeste, for ikke at blive konfronteret med det svære og den man er lige nu og her, hvor man kan være en anden side af sig selv og blive bekræftet i at denne side er fantastisk indtil ens sande jeg bliver “opdaget” og man trækker sig tilbage af frygt for igen at skulle stå ved sig selv og den man er, eller blot fordi at nyhedsværdien er røget og man igen står samme sted uden at være kommet et skridt videre.

Jeg vil vove den påstand at det blot gør ondt værre, ikke at benytte sig af sin partner til at få støtte, nærvær og bekræftelse, at holde sin partner ude fra sit liv, fra sine tanker og det man synes er svært og vende sig til en anden eller andre, det styrker hverken dig selv eller jeres forhold. Det vil undermenere jeres forhold og din partners respekt, tillid og kærlighed til dig.

Har du tænkt over hvilket menneske du selv gerne vil være? Har du klare meninger om andre, når de opfører sig dumt, gør tåbelige ting og er utroværdige. Er det noget du har taget til dig, at sådan vil du i hvert fald ikke være og er det blot noget du tænker, eller også noget du reelt handler ud fra og er helt bevidst omkring i din gøren og laden?

Hvis du ikke er glad i dit forhold og synes at du mangler noget, så er det dit eget ansvar at gøre noget ved det – hvad tror du at der skal til? På den lange bane, hvad vil gavne jeres forhold, så det ender med at blive godt for jer begge?

Hvad vil blive bedre hvis du intet fortæller din partner? Ingenting!

Hvad hvis du gør opmærksom på alt, som du er utilfreds med? Vil din partner så tænke “aha, det ændrer jeg straks”? Næppe.

Hvis du derimod fortæller og viser hver gang der er noget du sætter pris på, i det små som i det store – hvad sker der så? Tror du at du måske så får mere af lige dét? At du får en glad partner der føler sig værdsat? Og som så måske endda vil værdsætte dig?

Start med dig selv!

Kunne du tænke dig at ændre noget i dit forhold, så er det bedst at starte med dig selv, hvad kan du selv gøre?

Hvis du er træt af en bestemt reaktion fra din partner, så tænk over hvad der sætter reaktionen igang, er det noget du siger eller gør?

Prøv en anden gang at gøre/sige det på en anden måde eller helt at undlade det og se så hvad der sker? Eller gør op med dig selv om det egentlig er vigtigt at lade det fylde så meget?

Savner du nærhed, så giv selv nærhed. Sluk tv eller andet, for en stund og giv din partner din fulde opmærksomhed, lyt og spørg ind, kom ikke med gode råd, afbryd ikke, lyt og vis din fulde interesse ikke bare en gang om ugen men hver dag.

Savner du passion, så vær det selv og giv gode betingelser for passionen, ved den person du er overfor din ægtefælle/kæreste og ved de prioriteringer du vælger i dit liv, i hverdagen og i jeres forhold.

Ønsker du at bidrage til at parforholdet udvikler sig, at der er flest glæder, at i fortsat har lyst til hinanden, at I er fælles om at sikre hinandens glæde og tryghed, så skal du lægge energien i forholdet og ikke ud mod andre.

Du kan lægge en plan for jer eller gør det gerne i fælleskab – Hvad skal der til, for at I synes at forholdet er givende og inspirerende udover trygt og kærligt?

Hvis du keder dig og er træt af sofalivet – så find en løsning, brok dig ikke over sofaen eller din partner, men gå i stedet efter hvad du selv gerne vil, giv din partner muligheden for at deltage, men lad det ikke være op til andre at du får det liv du ønsker – Det er dit valg og dit ansvar.

Sig pyt!

Det er rigtig rigtig vigtigt at kunne sig pyt, ikke at tage de små ting i hverdagen til sig som et personligt irritationselement, at man giver plads til hinanden og hinandens særheder som forskelligheder.

Hvordan kan det være at mange af de ting der kan irritere en  i et forhold som har været mere end ca. to år, de ting irriterede ikke en da man var nyforelsket. Det er fordi at man på det tidspunkt havde fokus på alle de gode ting og den fokus skal man tage med ind i forholdet all the way

Så gør dig selv og forholdet den tjeneste at sige pyt til alle de små ting.

Go for it!

Læs også:

 

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

 

Menuoversigt:

 1. Forside
 2. Blog
 3. Personlig udvikling - Selvindsigt - Vaner og mønstre - Intuition
 4. Kærlighed - Forelsket
 5. Utroskab - Er du utro? - Når din partner er utro… - Jalousi - Åbent forhold - Skilsmisse
 6. Sex - Lidenskab
 7. Links
 8. LoveRoad produkter
 9. Brevkasse - Åbne breve
 10. Bag LoveRoad
 11. Kontakt