Noget for noget…

Hvis jeg får, så får du også… Commitment is an act

Jeg har funderet lidt over det her med at sex, nærhed og fortrolighed af nogle bruges som en handelsvare samt at nogle opfatter partnerens manglende interesse for disse ting i forholdet som en hævnakt.

Der er for mig at se, en stor risiko for en kæmpe misforståelse her.

Sex og nærhed, skal efter min bedste overbevisning aldrig være en handelsvare i et forhold, hvis man altså ønsker sig et kærlighedsforhold og ikke et købmandskab af tjenesteydelser.

En mand fortalte mig engang, at han havde overhørt en kvinde fortælle, at manden endelig havde fået ryddet ud i garagen, så nu måtte hun hellere give ham noget til aften.

Stakkels kvinde tænkte jeg, tænk at have sådan en opfattelse af kærlighed eller blot det at være i et parforhold, for kærlighed kan jeg godt have mine tvivl om.

Men jeg tænkte også på manden, for hvor må det da være nedværdigende, at ens hustru ikke har lyst til en, fordi man er den man er, men fordi man har ryddet op i garagen.

Jeg ville selv føle mig ganske ensom i sådan et forhold, og jeg skal naturligvis ikke stille mig til dommer for, at de har valgt at leve sådan, men jeg undrer mig.

Jeg undrer mig over, at de selv kan have lyst til dette. For de har jo et valg, de kan vælge at ændre på det eller at gå hver til sit, men de har valgt at opføre sig sådan, at det er sådan at deres forhold er.

For mig er kærlighed også en lyst til at være sin partner nær om det er følelsesmæssigt eller fysisk og derfor ikke noget der handles med, netop fordi det er en del af det at elske et andet menneske.

“Don’t ever think a relationship is like an account you can log into and log out whenever you want” / unknown

Jeg har oplevet nogle, som har set sig ekstra sur på partneren, fordi der ”er lukket for det varme vand”, partneren har trukket sig følelsesmæssigt eller lystmæssigt, men vedkommende forholder sig kun til at der er lukket af, ikke til hvordan det kan være.

Vedkommende spørger måske heller ikke til hvordan partneren har det, for tænk hvis han/hun fik at vide at vedkommende ikke har det godt, og at det måske endda har noget med en selv at gøre.

Men det gør jo også det hele meget nemmere, for så behøver man ikke se på, om man selv har givet partneren lyst til at åbne sig, at give sig hen og være en nær.

Mange af de ting, der gør at vi kan vælge at trække os fra hinanden, de bunder som oftest i en mistillid og utryghed i forholdet.

Det kan være at partneren handler sådan, at man er blevet så utryg ved den anden, at man som en ren overlevelesmekanisme for at passe på sig selv, har trukket sig.

Det er for mig at se også ganske naturligt, at vi ikke har lyst til at være et menneske nær, hvis vi ikke har tillid til vedkommende og vi føler os utrygge.

Jo flere gange man har måttet trække sig, jo sværere kan det også opleves, at finde tilbage til partneren igen, og måske ender det med, at det til sidst er for sent, fordi det opleves umuligt.

“It is not a lack of love, but a lack of friendship that makes unhappy marriages” / Friedrich Nietzsche

Og naturligvis skal man tale sammen, det er alfa og omega, at vi fortæller hinanden om hvordan vi har det, om vi er bekymret, glad eller utryg. For sådan som vi har det samt det vi går og tænker på, det påvirker os, og derigennem påvirker det også vores partner og vores kærlighedsforhold.

Så hvis vi ikke viser vores partner den fortrolighed det er, at betro vores tanker og følelser, så svigter vi vores partner, som kan opleve, at vi trækker os væk og i den her situation måske endda vælge at blive vred.

Det, at vi ikke viser vores partner fortrolighed, interesse, respekt, loyalitet,hengivenhed, anerkendelse og prioriterer denne i vores liv, det opleves ganske ofte som et stort svigt, et svigt af vores tillid.

“Ord er ikke meget værd, hvis der ikke er handling bag. Om det er noget du lover eller undskylder så kræves det at det følges op af handling, om det er en ændret adfærd eller blot at gøre det du siger at du gør eller lade være med at gøre det som du siger at du ikke gør…. først dér giver dine ord værdi” / Jannie Nielsen Hansen

Men hvis vores partner nu har fortalt, at han/hun er utryg eller usikker, ved noget af det vi gør og siger og vi måske negligerer det og blot fortsætter, måske endda i det skjulte, så har vi svigtet vores partner og denne kan derfor bevidst eller ubevidst trække sig fra os, for at passe på sig selv.

Hvis vi så vælger at være ligeglade eller blive vrede på hende/ham, for at trække sig, så gør vi os selv en rigtig stor bjørnetjeneste.

For vi lægger dermed alt ansvaret over på vores partner for forholdet, uden at se på, om vi egentlig selv burde handle anderledes, for at vores partner igen føler sig tryg ved os, og igen har lyst til at vise os fortrolighed og hengivenhed.

På denne måde så skubber vi hinanden endnu længere væk – og var det egentlig det vi ville?

“The best thing to hold onto in life is each other” / Audrey Hepburn

Vil du læse mere omkring livet og kærligheden med indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så kan du købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

– / –

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside.

Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærligheden – Helt ærligt

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Noget for noget…

  1. Pingback: 3 valgmuligheder |

  2. Pingback: Hvad står du for? |

  3. Pingback: Er vi ren biologi eller hvad? |

  4. Pingback: Hvide løgne |

  5. Pingback: Du er ok og jeg er ok |

  6. Pingback: Tør du vise hvem du er? |

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.