Nemt at skilles…

Nu skal det være nemt at blive skilt

Det har været lidt oppe i medierne med hensyn til hvor bøvlet det er at blive skilt og når man først har taget beslutningen om at man vil skilles så er der vel heller ikke nogen grund til at trække det i langdrag, det er svært nok i forvejen. 

Bare sådan lidt for sjov, men med alvor bag, så skulle man måske gøre det sværere at blive gift?

Tænk hvis alle der ville giftes skulle have en mediator (en person som skulle hjælpe med at få talt alle de vigtige ting igennem).

Så man sikrede sig at begge havde fuld klarhed over hinandens grænser og forventninger og ikke mindst kendte til hinandens moral og værdier.

Det tror jeg virkelig kunne rykke noget og være en værdi for ethvert forhold og hvis det så også blev suppleret med en årlig samtale eller andet der kunne hjælpe ægteparrene med at tage konflikterne i opløbet inden man går og bliver indædt sur over alle de små ting i hverdagen og pludselig kun har blik for de ting ved hinanden der irriterer og ikke de gode ting som tiltaler en.

I Kina er man begyndt på at ægtepar skal skrive et brev til hinanden om hvorfor de elsker lige netop hende/ham og hvad ved hinanden der gør en glad, det bliver så opbevaret i 7 år af postvæsenet som derefter sender det til de respektive brudepar. Jeg er godt nok spændt på at høre om det rykker noget, men det kan vi først finde ud af om 7-10 år, men tanken og idéen er rigtig god.

Særligt i USA skriver/giver man hinanden et ægteskabsløfte som mange fornyer hvert år, det er også en god måde at huske sig selv og hinanden på kærligheden og på hvorfor man fandt sammen og dermed have fokus på det og ikke de små ubetydelige ting.

Er det så et stats- eller et kirkeanliggende? Skilsmisser koster kassen, da der blandt mange af disse bliver enlige forsørgere som får tilskud med mere, og det er også fint at man får hjælp, men kunne det ikke være endnu finere hvis det slet ikke nåede dertil.

Ikke nok med at der ville komme flere penge i statskassen, så ville der også være færre børn i klemme imellem mor og far, og færre depressioner med mere efter en skilsmisse, som er en absolut voldsom ting at komme igennem.

Desværre lever vi også  eller har i hvert fald gjort det i mange år, i en brug og smid væk verden, vi går ikke ind i konflikter eller noget vi tror måske kan blive en konflikt, vi tager ikke ansvar for vores liv i sådan en grad at det rykker noget for kærligheden. Men i kraft af krisen, kan det være at det måske er ved at vende, for vi har ikke samme lyst og råd til at smide væk og købe nyt hele tiden og måske kan det smitte af i kærlighedslivet, så man gør en større indsats inden man vælger at smide væk – jeg kan kun håbe.

Det ville da være skønt hvis der blev gjort en større indsats for at bevare de gode ægteskaber. 😉

 

Menuoversigt:

 1. Forside
 2. Blog
 3. Personlig udvikling – Selvindsigt – Vaner og mønstre – Intuition
 4. Kærlighed – Forelsket
 5. Utroskab – Er du utro? – Når din partner er utro… – Jalousi – Åbent forhold – Skilsmisse
 6. Sex – Lidenskab
 7. Inspiration – Links
 8. LoveRoad produkter
 9. Brevkasse – Åbne breve
 10. Bag LoveRoad
 11. Kontakt
Dette indlæg blev udgivet i Kærligheden. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Nemt at skilles…

 1. Pingback: Hvornår er utroskab ok? |

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.