Modig

Der er nogle ting i Danmark som virkelig kræver mod. 

Det kræver f.eks. mod at tale højt om de seksuelle/kønsmæssige krænkelser og uretfærdigheder man er blevet udsat for, for ingen i Danmark ønsker at være et offer, uanset man er et offer for andres handlinger, fordi ofre oftest får skylden for hvad der er hændt dem.

Det kræver også mod at forholde sig kritisk til sexindustrien, fordi det som oftest indebærer at man søges at blive lukket ned ved brug af herskerteknikker og gaslighting og ingen i Danmark ønsker at blive kaldt for snerpet, sexforskrækket, imod det såkaldte danske frisind (et begreb, som jeg oplever bliver misbrugt) osv., så hellere holde mund.

Og det kræver mod at give udtryk for at være feminist eller pro-feminisme, fordi at være rødstrømpe, det er åbenbart ligegodt noget af det værste, for så hader man jo mænd uagtet at mænd også kan være feminister eller pro-feminisme, og man vil have at kønnene er helt ens og alle kaldes for hen, man vil have kvinde-verdensherredømme og alt andet gejl som feminismen ikke handler om, fordomme og uvidenhed er der nok af – i alt for rigelige mængder faktisk.

Heldigvis bliver der flere og flere modige i Danmark, og det er noget af det som #MeToo også kan, at flere tør tale højt, at flere støtter op omkring hinanden, sådan at endnu flere tør tale højt. Og jeg vil opfordre til at vi taler fanden et øre af, at vi ikke lader os stoppe, at vi insisterer på at nu er det nok, at det alt for længe har været nok.

Vi har ligestilling i teorien men ikke i praksis, og det er vores kultur der blokerer for dette, vores sexistiske pornoficerede objektiviserede neoliberalistiske-wannabe kultur. Og da kultur er menneskeskabt, er det også mennesker der skal ændre på denne, mange mennesker.

Så det er nu, at du kan vælge om du vil være en del af løsningen, eller en del af problemet.

Jannie Nielsen Hansen

Læs også gerne:

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.