Masken

Tør du vise hvem du er?

Så skal du tage ansvar for hvem du er A relationship is more than just finding the right person. It’s more about being the right person

Jeg har haft det op at vende før i andre afskygninger, men jeg synes, at det er vigtigt, at vi er ærlige omkring hvem vi er og hvad vi står for, så den kan godt tåle lidt flere tanker.

I går læste jeg citatet herunder på Mary Jo’s væg og kom igen til at tænke på, at vi ikke kan blive elsket for den vi er, hvis vi
ikke netop viser hvem vi er og hvad vi står for.

”You will never find love if you don’t love yourself enough to be real. When you try to be someone you’re not, you find someone who likes what you’re not. A good relationship must be based on honesty” / Mary Jo Rapini

Mary Jo havde også postet et billede med et digt af Shel Silverstein, som er meget sigende for dette.

Masks
Mary had blue skin
and so did he.
He kept it hid
and so did she.
They searched for blue
their whole life through.
Then passed right by –
and never knew.

Der kan være rigtig mange grunde for at vi vælger ikke at vise hvem vi er. Vi kan være bange for at blive afvist, bange for ikke at være gode nok, interessante eller dejlige nok, så vi kan vælge i stedet at sætte en facade op.

Men hvis vi bliver elsket for vores facade, så vil vi alligevel aldrig føle os gode, interessante eller dejlige nok.

Der er en anden vinkel af dette, som jeg oplever som lige så vigtigt, og måske endda vigtigere, fordi det er grundlæggende for overhovedet at kunne smide masken.

For hvis vi ikke tager ansvar for at være en person, som vi både kan og vil stå ved, en person som vi åbent og ærligt både kan og tør være, så vil vi altid skulle sætte en maske på, for at have noget at kunne stå ved, på overfladen.

“Be loyal to those who are not present. In doing so you build trust of those who are present” / Stephen R. Covey

Men med masken, så kommer alle løgnene, fortielserne, utrygheden, usikkerheden, frygten for at blive afsløret og måske endda også ensomheden på trods af at man er i et forhold.

Ensomheden er ikke kun i os selv, det er også en ensomhed, en afstandstagen som vi giver vores forhold. Det indebærer så, at vores partner også føler sig ensom i forholdet, netop fordi det giver utryghed ikke at vide hvor man har hinanden, hvem man hver især er og hvad man hver især står for.

“Når du bedrager et andet menneske, bedrager du også dig selv” / Isaac Bashevis Singer

Så den skal vendes lidt på hovedet.

Hvis vi nu alle tog ansvar for hvad vi gjorde og hvad vi sagde, eller rettere handlede, så vi altid kunne stå ved og tage ansvar for os selv og vores handlinger, uanset om det var noget andre kendte til eller ej, så ville vi give andre muligheden for at elske os lige som vi er og samtidig ville vi også få mere selvværd, selvrespekt og værdi i vores kærlighedsforhold.

Så ansvaret ligger igen hos os selv, at vi tager ansvar for at være en sådan person, der har smidt masken og begravet den godt og grundigt, og i stedet søger mod at være et autentisk troværdigt menneske, som bevidst er andres kærlighed og tillid værd.

Ja, det kræver absolut mod, selvindsigt og viljestyrke, men hvad er alternativet – at fortsætte med at være en person, som vi ikke vil stå ved og dermed blive elsket for den som vi ikke er?

“With every choice you create the life you’ll live; with every decision you design it”  / Mollie Marti

Vil du læse mere omkring livet og kærligheden med indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så kan du købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

– / –

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside.

Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærligheden – Helt ærligt

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Masken

  1. Pingback: Er vi ren biologi eller hvad? |

  2. Pingback: Hvide løgne |

  3. Pingback: Du er ok og jeg er ok |

  4. Pingback: Hvad står du for? |

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.