Klogere på kærligheden

At blive klogere på kærligheden Du kan ikke blive elsket...

Jo mere jeg læser og uddanner mig selv omkring livet, kærligheden, mennesker og relationer, jo mere komplekst oplever jeg at dette er. For det er ikke muligt blot at blive klogere på kærligheden uden samtidig at se på mennesket, på vores relationer og hvordan og ikke mindst hvorfor vi gebærder os som vi gør.

Vi mennesker er ikke ens, vi er uendeligt forskellige uanset køn og indenfor det enkelte køn, men vi er også ens. Ens i den forstand, at vi alle har behov for at give og modtage kærlighed og et behov for anerkendelse og tryghed.

Jeg startede i tidernes morgen ud med at ville opnå en større indsigt i kærligheden og i min vej til dette, er jeg blevet opmærksom på, at vi bliver påvirket som mennesker igennem vores opdragelse, kultur, normer samt forventninger til os selv som til hinanden.

Derfor er det ikke muligt, at adskille kærligheden fra det vi bliver påvirket af, det der udvikler os og det der begrænser os. Derfor er jeg efterhånden også blevet meget optaget af ligeværd. Hvad skal der til, for at vi oplever os som ligeværdige mennesker, sådan at vi alle kan gå ind i nære relationer med respekt for os selv som for hinanden, dette er meget komplekst.

I denne kompleksitet er jeg blevet opmærksom på rigtig mange faktorer, der påvirker os som menneske og som begrænser os, fordi vi alle søger mod anerkendelsen, og oplever vi, at denne anerkendelse er afhængig af, om vi spiller en bestemt rolle for at opfattes som “rigtig”, så søger vi mod dette bevidst som ubevidst.

Jeg er også blevet opmærksom på, at ord påvirker os, den måde som vi taler til og om hinanden på, og at ord derfor er med til at skabe os hver især og bidrager til hvad vi hver især søger mod for at være helt rigtig.

Derfor er ord ikke ligegyldige, det er ikke ligegyldigt hvad vi griner af og griner med på, det er ikke ligegyldigt at afvise betydningen af ord der har konsekvenser for andre, blot fordi det ikke har konsekvenser eller betydning for os selv.

Jeg er også blevet opmærksom på hvilke faktorer, der bidrager til, at vi ikke oplever ligeværd, faktorer der gør, at vi nærmere distancerer os fra hinanden end nærmer os hinanden. Derfor har jeg efterhånden taget nogle mærkesager til mig, som jeg gerne vil gøre en ekstra aktiv indsats for, fordi jeg vil mennesket, jeg vil kærligheden og jeg vil respekten for os selv og for hinanden.

En af disse mærkesager er omkring sexindustrien, som du kan læse nærmere om i menupunktet: Ligeværd/Mærkesag: Sexindustrien.

Uddrag fra indlægget:

“En helt anden ting, som jeg også mener er vigtigt, det er den måde, som dette også påvirker vores relationer på, i kraft af den utroskab der sker, mentalt som fysisk, at mennesker trækker sig fra hinanden følelses- og lystmæssigt og ikke mindst får et forvrænget billede af nære relationer eller måske rettere, jo mere sexindustrien fylder i ens liv, i tanke som i handling, jo sværere har mange mennesker det med at opbygge tætte relationer.

Der er flere der har skrevet til mig, og givet udtryk for netop dette – og ja, naturligvis er der nogen der kan finde ud af at adskille og at balancere, men uanset hvad, så kan vi mennesker kun give 100% af os selv og går de 60-80% med et, så er der kun 20-40% tilbage til andet. Og får vi dækket vores behov for nærhed igennem f.eks. onani, så er der ikke energi eller lyst til at opbygge den nærhed der skal til i et forhold.”

Du behøver slet ikke være enig med mig, men det vil glæde mig gevaldigt, hvis du selv vil sætte dig ind i dette store emne, reflektere og bruge tid på det, inden du tager stilling.

PS! Det har taget mig ganske mange år, at lære at se bagom, så tid er ikke klaret med 14 dage.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Ønsker du at læse mere omkring livet og kærligheden og få indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så vil jeg opfordre dig til at købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside. Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig.

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Klogere på kærligheden

  1. Pingback: Demi-seksuel |

  2. Pingback: Er ord ligegyldige? |

Der er lukket for kommentarer.