Kære mand – oplys mig…

Kære mand

Jeg kunne godt bruge din hjælp! 

I forlængelse af mit tidligere indlæg på LoveRoad.dk; ”Er det sådan med mænd – Mand du forvirrer mig og det er ikke på den fede måde”, så er der noget der kører rundt i knolden på mig som jeg fatter nada af.

Jeg vil så gerne vide, om det er et bevidst valg for mænd ikke at tage ansvar for dem selv og for forholdet, eller hvad der ligger bag eller igen om de slet ikke selv tænker over sammenhængen i det de gør og ikke gør for og fra forholdet og konsekvenserne for dette…

Og her tænker jeg ikke på de mænd, der tager ansvar og de der vitterligt taler med deres kvinde og laver aftaler omkring sidespring, åbent forhold, eller andet der gør at de står inde for dem selv.

Nej, det er alle de mænd som giver udtryk for at være til troskab, giver indtryk af at de holder aftaler og at de kan stoles på og alligevel handler rasmus modsat – og er utroværdige.

Hvorfor er det generelt flere mænd end kvinder der risikerer forholdet ved at være utro eller utroværdig og hvorfor bliver mænd dovne i forholdet og lader det være op til kvinderne at bevare gnisten, når nu diverse statistikker generelt fortæller at:

 • Mænd lægger meget større vægt på det at have en kernefamilie end kvinder gør
 • Mænd sætter en personlig ære i at have et parforhold og et job
 • Mænd har langt sværere ved at blive/være single end kvinder

Det undrer mig i den grad og jeg forstår det slet ikke, så det har jeg sat mig for at undersøge nærmere og det håber jeg at du som mand vil hjælpe mig med.

Nogle af de tilbagemeldinger på spørgsmålet som jeg har fået fra mænd har været:

 • ”Ja, mænd bliver dovne i forholdet og vil bare slappe af når de er hjemme”
 • ”Mænd kan godt lide jagten, det at fange kvinden ind” – men hvad så bagefter tænker jeg?
 • ”Mænd vil begæres og have dyrisk sex, det kan man ikke i et langvarigt forhold” – Og hvorfor dog ikke, tænker jeg?

Men hvordan kan det være, at de har det sådan? Når de nu gerne vil have et romantisk, lidenskabeligt forhold og en at dele hverdagen og fremtiden med og det da gerne må være en og samme person?

Så burde man vel tage et større ansvar for sig selv, sin troværdighed og ikke mindst for forholdet – oder was?

For ellers er konsekvensen jo, at ende op i et kedeligt forhold, eller måske helt uden forhold, fordi at konen/kæresten i den grad er skredet…

Så fortæller nogle mænd mig, at de da gør en indsats. De henter unger, de laver mad, de slår græsset og køber en buket blomster engang imellem.

Men det er jo blot for at hverdagen kan hænge sammen, for så vasker kvinden sikkert tøj, tager sig af alt det praktiske vedr. sport og skole for ungerne, hun bærer tallerken ud for dig, putter måske også ungerne og andre praktiske ting

Så  hvad er det at manden kunne tænke sig at kvinden gjorde for at han havde et godt ægteskab/forhold, for at han var glad, tog ansvar og ikke ville risikere forholdet ved at være utroværdig?

Nogle mænd fortæller at de vil begæres og elskes, for deres krop og den de er. Men hallo, det vil kvinden da også – og synes du at hun skal gøre noget for at du føler dig begæret som elsket?

Uanset hvad du synes at der skulle til for at du følte dig begæret og elsket, så ville det kræve en indsats af din kvinde, hvordan kan mænd så generelt tro at de vil blive begæret og elsket uden at de selv gjorde en indsats for at deres kvinde netop begærede og elskede dem?

Så ja, så kan jeg fortælle dig at den går begge veje, mænd skal også gøre noget og det er ikke det praktiske der her tænkes på.

At det praktiske er i orden, er blot udgangspunktet for at der er overskud til alt det sjove.

Når man er forelsket/dater så kommer alt det helt af sig selv uden at du måske tænker over det. Så kære mand, du tror da ikke at du bliver begæret og elsket af din nye flamme bare fordi du tilfældigvis dukker op i hendes åsyn?

Nope – tænk over hvad det er du gør. Du gør dig lækker, du flirter, du sender måske beskeder og mails, du viser hende interesse for den hun er og det hun gør, du sørger for at I kan have oplevelser og være sammen. Du rør ved hende, du kan slet ikke lade være og meget meget mere.

Fælles for alt det er – du GØR noget, du handler, du gør en indsats, du viser at du vil hende.

Hvordan kan du så tro at når du først har fanget hende ind at hun fortsat skal elske og begære dig, hvis du går helt i stå?

Hvad med ambitionerne?

Mænd vil generelt gerne gøre en indsats på arbejdspladsen og overfor fremmede. For at højne deres værdi som arbejdskraft, sparringspartner you name it.

Hvordan kan det så være, at det generelt ligger dem så fjernt, at gøre en større indsats for at holde gnisten ved lige samt sikre og udvikle deres værdi i forholdet?

Eller hvordan kan det være at en del mænd, ikke vil have at deres kone/kæreste er dem utro, men tror at det ikke er så farligt for forholdet, hvis de er. At de tror at konen ikke kan mærke det og de så dermed tvinger ægtefællen til at vælge forholdet fra, hvis de vælger at være utro som utroværdig?

Jeg kender til nogle mænd som hvert år tager på herretur, med tasken fuld af viagra og tegnedrengen tæt pakket med sedler for at opsøge luderbarer med mere. Jeg forstår ikke hvordan de kan bilde sig selv ind, at disse kvinder begærer dem, hvis det altså er begæret de søger, men hvis det ikke er det, hvad er det så, som de ikke gider at gøre en indsats for hjemme?

Jeg kender også til nogle mænd, som savner nærvær, begær, anerkendelse og opmærksomhed hjemme og så går de på datingsider og indleder forhold med andre kvinder og når de bliver kedelige eller de tror at det brænder under dem i forhold til konen, så stopper de for en tid for derefter (måske) at starte op igen med en ny og en ny og en ny og…

Så er der de mænd der har en fast flirte-sex-partner til diverse firmafester, hvor den får hele armen 4-5 gange om året fulgt op af heftig flirt i de mellemliggende perioder.

Men fælles for disse mænd er jo, at de ikke tager ansvar for dem selv, for deres liv, for deres behov og ønsker og ikke mindst at de alle (bevidst eller ubevidst) vælger utroværdigheden og det siger klart mere om dem selv, end om dem de forsøger at bedrage.

Jeg synes skisme at det er trist. For fælles for disse mænd er også at de giver udtryk for at være lykkeligt gift, at de elsker og respekterer deres ægtefælle/kæreste, hvor er det så at kæden hopper af?

Er det den form for kærlighed og respekt de ville ønske for sig selv?

Hvad er det dog for nogle ambitioner, eller rettere mangel på samme, som de har for dem selv som menneske og for deres kærlighedsforhold med deres partner?

Naturligvis er der også undtagelser – Puha og heldigvis for det. Der er da mænd der er autentiske med personlig integritet, mænd som holder sig lækre og interessante for deres kæreste/ægtefælle, mænd som gør en indsats for fortsat at begære og elske sin partner, troværdige mænd der tager ansvar for dem selv og for deres liv, ved at gøre en indsats i det forhold de er i eller ved at komme ud af det med respekten for hinanden i behold og dermed også sin egen selvrespekt.

Men det er jo heller ikke disse mænd, der forvirrer og ærgrer mig, nope det er alle de andre der bevidst eller ubevidst vælger at være utroværdige og autentiske…

I don’t get it – men jeg vil dykke videre og håber at du kan hjælpe mig med at blive klogere.

Kontakt!

Jeg søger mænd til spørge undersøgelse:

Det eneste kriterie for at du kan deltage i undersøgelsen udover at være en mand er at du er eller har været i et længerevarende forhold (+4 år) da disse problemstillinger ikke er relevante i forelskelsesfasen, eller burde i hvert fald ikke være det 🙂

Så kære mand, sidder du derude og har nogle svar eller andet der kan belyse dette, om du vil svare ud fra dig selv eller svare generelt for mænd eller måske endda en blanding, så vil jeg meget meget gerne høre fra dig og jeg lover at være absolut diskret og lade dig være helt og aldeles anonym.

Du skal vide at formålet med denne undersøgelse er udover at blive klogere på mænd generelt (og kvinder) så håber jeg også at kunne knække koden for hvorfor og om det er sådan, og vigtigst af alt, hvad vi så hver især kan gøre for at ændre på dette – Hvis mænd da ønsker at være autentiske og troværdige (bare en detalje…)

Kontakt mig via twitter, facebook eller en af mine hjemmesider så finder vi den løsning der passer dig bedst, om du blot vil sende mig en mail med dine tanker og erfaringer ud fra dette indlæg eller om du foretrækker at modtage et spørgeskema.

Al konstruktivt feedback og besvarelser modtages med glæde.

Tak 😉

Hold dig endelig ikke tilbage.

Gwen Stefani synger denne sang 4 in the morning, som handler om at være blevet svigtet og alligevel vil prøve om man ikke kan finde ud af det sammen, omkring de følelser og tanker der kører rundt i hovedet på én og ønsket om et bevis på, at den der har svigtet nu også har ændret sig og holder hvad der er lovet for forholdet…

Meget smukt, poetisk, vedkommende og rørende:

4 in the morning – Gwen Stefani

Waking up to find another day
The moon got lost again last night
But now the sun has finally had its say
I guess I feel alright

But it hurts when I think
When I let it sink in
It’s all over me
I’m lying here in the dark
I’m watching you sleep, it hurts a lot

And all I know is
You’ve got to give me everything
Nothing less cause
You know I give you all of me

[CHORUS]
I give you everything that I am
I’m handin’ over everything that I’ve got
Cause I wanna have a really true love
Don’t ever wanna have to go and give you up
Stay up till Four In The Morning and the tears are pouring
And I want to make it worth the fight
What have we been doing for all this time?
Baby if we’re gonna do it, come on do it right

All I wanted was to know I’m safe
Don’t want to lose the love I’ve found
Remember when you said that you would change
Don’t let me down
It’s not fair how you are
I can’t be complete, can you give me more?

And all I know is
You got to give me everything
And nothing less cause
You know I give you all of me

[CHORUS]
I give you everything that I am
I’m handin’ over everything that I’ve got
Cause I wanna have a really true love
Don’t ever wanna have to go and give you up
Stay up till Four In The Morning and the tears are pouring
And I want to make it worth the fight
What have we been doing for all this time?
Baby if we’re gonna do it, come on do it right

Oh please, you know what I need
Save all your love up for me
We can’t escape the love
Give me everything that you have

And all I know is
You got to give me everything
And nothing less cause
You know I give you all of me

[CHORUS]
I give you everything that I am
I’m handin’ over everything that I’ve got
Cause I wanna have a really true love
Don’t ever wanna have to go and give you up
Stay up till Four In The Morning and the tears are pouring
And I want to make it worth the fight
What have we been doing for all this time?
Baby if we’re gonna do it, come on do it right

(Give you everything)
(Give you all of me)

Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Kære mand – oplys mig…

 1. elizabeth madsen skriver:

  Min kæreste savner begær derfor han sender nøgen billede af sig selv og hans pik og han sidder og chatter og dyrker tlf sex skype søger bare mange kvinder imens han r sammen med mig. Min selvværd har aldrig nogensinde været så langt ned. Jeg giver mig selv skylden for d hverdag. . Jeg r kommet ind i d sorte hul og kan ikke kom op igen. . Vil så gerne giv slip men d kan jeg ikke og d kan jeg ikke forstå hvorfor. . Han får sex hele tiden jeg snakker med ham hele tiden så jeg kan ikke forstå hvad d r jeg gør forkert. Han tag så meget af min energi at jeg glemmer alt i verden . . Jeg skubber folk som elsker mig pga ham. . Plz hjælp mig hvad jeg kan gør for d kan jeg ikke d her mere. Jeg har borderline så d gær d endnu svært for mig d hele. Mvh elizabeth

  • Hej Elizabeth
   Jeg kan desværre ikke fortælle dig hvad der er det rigtige for dig konkret at gøre, men kan fortælle dig at dine tanker og følelser omkring dette er helt rigtige, for det er sådan du har det, det er det det gør ved dig og det er lige det som du skal reagere på.
   Personligt ville jeg selv opfatte det du beskriver som utroskab, som at svigte min tillid, men det at være i et monogamt forhold kan vi hver især have en forskellige opfattelse af og forskellige forventninger til, måske er jeres opfattelse og forventninger ikke det samme.
   Hvis I ikke har samme opfattelse af hvad et godt forhold bygges på og hvad utroskab det er, så tror jeg ikke på at det vil kunne ende godt for jer på nogen måde, enten som nu hvor det er dig der er ked af det, eller hvis han stopper med de her ting som overskrider din grænse – og som helt klart også ville overskride min – så vil han måske ikke trives.
   Hvis han rent faktisk går ind for monogami og har forventninger til dig som han ikke selv lever op til, så lever han ikke i overensstemmelse med sig selv og det er hans problem, ikke dit, selvom du lige nu lider under konsekvenserne af hans handlinger.
   Det eneste du kan og skal gøre nu det er at tage et valg ud fra hvordan situationen er lige nu, ikke ud fra hvordan den har været, hvordan du kan forestille dig at den kan være eller andet som ikke er realiteten.
   Har du fortalt ham at du ikke kan og vil leve sådan og han så alligevel fortsætter, så har han faktisk taget et valg, og det valg er ikke dig og så har du bestemt fortjent bedre end at blive sammen med ham.
   Du trives ikke, du er ikke glad, du føler dig ikke tryg, det er det du skal fjerne dig fra, og hvis det så betyder at du skal fjerne dig fra ham, så må det være dit valg for at du kan blive glad igen.
   Det er så forbandet rædselsfuldt at få svigtet sin tillid og det tager virkelig lang tid at blive helet igen og hvis du bliver med ham, så kan det kun heles hvis han ændrer tydeligt adfærd på rigtig mange måder, ikke kun ved at stoppe med det du beskriver (også i det skjulte) men også ved at begynde at være åben overfor dig, være absolut ærlig også i det små, for hver enkelt hemmelighed, fortielse, uærlighed vil smide dig tusind skridt tilbage og gøre det noget nær umuligt af finde tillid til ham igen, så det er er ikke noget du kan gøre alene, I vil kun kunne gøre det sammen, men vil han det egentlig?
   Hvis du har haft snakken med ham og det så åbenbart ikke har hjulpet, kan du så tro på at endnu en snak vil hjælpe?
   Du skal passe på dig selv og nogle gange kræver det at man flytter sig fra det og den der gør en ondt.
   Du skriver selv at du ikke kan det her mere – tro på dig selv og gør det der skal til – uanset at det der ofte kan holde os tilbage, det er frygten for fremtiden, frygten for at føle os alene, men jeg vil æde min hat på at du også nu har en en daglig frygt og at du føler dig ganske alene selvom du er i forhold, så mon ikke at det kun kan blive bedre?
   Kh Jannie

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.