Håbets styrke

At glædes…

Forleden læste jeg en lille historie om de fire adventslys om håb, troskab, fred og kærlighed på en facebooksven’s statusopdatering.

Den inspirerede mig til dette:                               

De fire adventslys.

1. Freden som giver os bevidsthed om at uanset hvor uenige vi kan være, så bør vi altid søge freden ved at acceptere og respektere hinanden som individer med hver vores bagage, håb, ønsker, drømme, tanker og følelser.

2. Troskab som fortæller os, at med loyalitet overfor os selv og vores nærmeste kommer vi længst da ærligheden er det bedste udgangspunkt for at elske og blive elsket for den vi er.

3. Kærligheden som vi alle søger på hver vores måde, kærligheden til en partner, til vores børn og familie, til alt liv på jorden og at kærligheden ikke blot er at få, men i højere grad at give af os selv.

4. Håbet som altid vil brænde for at Freden, Troskab og Kærligheden vil kunne tændes igen med håbets lys, uanset hvor mange gange de end måtte gå ud.

Tænk hvis vi var uden håb, hvordan vil vi så kunne komme videre efter de kriser og ulykker de fleste af os uvægerligt vil opleve i vores liv, så ville vi alle med tiden gå rundt som zombier og ikke turde åbne vores hjerte, vi ville ikke have overskud eller lyst til at glædes over livet, de små og de store ting og det må være uendeligt trist.

Når du har været igennem en krise og alt synes ganske sort, du er måske blevet svigtet af den du elsker, du skal skilles, dit barn er blevet meget sygt, dine forældre har fået svært ved at klare sig selv, du er blevet opsagt eller du selv er blevet syg, så er det håbet der får dig til at kæmpe, for uanset hvor bitter og ulykkelig du kan være, så vil håbet om at tingene bliver bedre få dig til at kæmpe dig igennem krisen og komme ud på den anden side med tro på fremtiden.

Hvis man knuser andres håb og glæde, så knuser man deres fremtid, deres tro på sig selv, så knuser man et menneske lidt efter lidt…

Vi kommer alle til at knuse håb indimellem, knuse en tro på noget godt, knuse en glæde fordi vi mener, at vi ved bedre og måske tror at vi, ved at nævne det negative, at så beskytter vi vores nærmeste, men ind imellem må vi i stedet bare glædes på andres vegne, når barnet viser hvor højt der kan hoppes, når kæresten kommer glad hjem fra arbejde men glemmer at tage skoene af, når kollegaen bliver udnævnt, når kassedamen ønsker dig en dejlig dag selvom du har stået i en kæmpe lang kø, når den  hjemløse som du ikke gav penge til alligevel ønsker dig en glædelig jul…

Når du kan glædes på andres vegne, glædes over at andre er glade for at vise dig noget, glade for at komme hjem til dig, glad for at noget er lykkes og være glad for andres overskud til at tænke på dig, så kan du gemme betænkelighederne væk til når det virkelig er farligt eller uretfærdigt.

Livet er en balance – man kan ikke gå rundt og være glad for andre og på andres vegne hele tiden, men når andre fortæller en noget de er glade for eller viser en dette, så vid at du så på denne måde også er vigtig, for det er netop dig, som det bliver vist til og fortalt til og det kan du glædes over.

Værn om dine indre lys
– og med håbets flamme lad troskab, freden og kærligheden vokse sig i styrke…

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Håbets styrke

 1. Pingback: Kvinder er kvinder værst |

 2. Pingback: Tro og spiritualitet |

 3. Pingback: Mening med at miste |

 4. Grethe S. Jønsson skriver:

  Jeg vil bare sige, hvor er det smukt sagt “Håbets styrke”, at vi kan glædes på
  andres vegne er så vigtigt, for vi kommer nu allesammen fra det samme lys.
  Jeg kan selv sige at have været igennem barske ting med skilsmisse og kritisk sygdom
  inde på livet. Men at bevare glæden og det positive, at kunne se ud over sin egen
  næsetip er så vigtig.
  Hvis vi alle gav til hinanden, hvilken skøn verden vi kunne have, for kærligheden
  er nu engang det som er det allerstærkeste i denne verden.

  Mvh. Sofie.

  • JannieNH skriver:

   Det har du absolut ret i Sofie og tak for din kommentar til mit indlæg.
   Vi kommer som du skriver alle fra det samme lys og er hverken bedre eller værre end hinanden fra start.
   Det at bevare evnen til at se det positive uanset hvilken svær situation man end befinder sig i, det mener jeg må være håbet der gør det, håbet og troen på at der findes bedre og at det er opnåeligt.
   Ja, verden ville være helt anderledes hvis vi alle fik ind med modermælken at være autentiske, ærlige og rummelige mennesker, hvor ville det være herligt 😉 Bh Jannie

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.