En mand der ikke ville nås

Skjult dagsorden The future depends

Jeg blev på et tidspunkt kontaktet af en mand der ønskede sparring, det skrev han i hvert fald, men jeg oplevede at han havde andre motiver.

Han havde været sin kone utro igennem nogen tid og havde nu gjort det forbi med affæren, men vidste ikke om han ønskede at blive i forholdet med hustruen.

Hun fik skylden for hans utroskab og han havde tusindvis af grunde til at hun måske ikke var den rette, for hun gjorde åbenbart en masse forkert, og forkert det var, når det ikke blev gjort på hans måde, når han ønskede det og så havde jeg en oplevelse af, at de ikke havde samme opfattelse af hvad der var vigtigt i et forhold og i en hverdag sammen.

“With every choice you create the life you’ll live; with every decision you design it”  / Mollie Marti

Jeg oplevede, at han kun ville bekræftes i, at han havde ret og hun tog fejl, jeg søgte at få ham til at se hvad han selv kunne gøre, for at blive klogere på sig selv og for at finde ind til det der har holdt dem sammen i alle de år. For hun ville ham åbenbart gerne, hun var villig til at gøre en indsats for deres forhold på trods af, at han havde svigtet hendes tillid ganske voldsomt.

At ville ændre på andre mennesker, skal efter min bedste overbevisning aldrig være udgangspunktet for vores handlinger, at ville ændre på andre uden at se på os selv og det sidste var han bestemt ikke åben for.

Jeg går ind for at vi støtter hinanden kærligt mod at udvikle os menneskelig, og til at være tro mod vores værdier, men dette oplevede jeg ikke at være indenfor denne kategori.

Så jeg oplevede at jeg ikke kunne hjælpe, at jeg slet ikke kunne trænge igennem, for da han opdagede at han ikke bare fik ret i at hun gjorde alt forkert, så droppede han mailsparringen.

De mennesker der tager afstand fra selvudvikling og ikke selv mener de har brug for det, er som regel dem der trænger aller mest” / Jesper Bergstrøm

Jeg tror faktisk heller ikke, at han reelt var interesseret i at rykke sig som menneske, han ønskede ikke feedback eller sparring og jeg var ikke interesseret i at give ham den hjælp som han efterspurgte, for den form for hjælp kunne han kontakte sin bedste ven eller et familiemedlem for, hvis han blot ønskede at få ret, uden at se på sig selv, det kunne have været vildt nemt tjente penge for mig, men det er imod alt hvad jeg står for og faktisk heller ikke godt for ham, om han vil det eller ej, så niks.

Jeg håber alligevel, efter at vi har sluppet kontakten, at det jeg har skrevet til ham roder rundt i baghovedet på ham og rykker ham i en eller anden grad, sådan at han vælger at tage ansvar for sig selv og sit liv i stedet for at give alle andre og andet skylden for at han handler som han gør, men også sådan, at han også søger at forstå og se verden fra sin partners vinkel uden absolut at skulle trumfe sit eget verdensbillede igennem.

For gør han ikke dette, så vil hans forhold absolut gå i stykker og han vil med stor sandsynlighed have svært ved et nyt forhold når det engang bliver hverdag, medmindre han finder sig en kæreste som sætter ham op på en piedestal, er enig i alt og siger ja tak og amen til alt hvad han siger og gør, en som vimser rundt om ham og opfylder alle hans behov uden han overhovedet udtrykker dem, men er det egentlig sådan et forhold han ønsker på længere sigt, jeg kan godt have mine tvivl…

Men hvis han ikke selv vil gøre det der skal til, så har jeg svært ved at se andre muligheder for ham og så kan han ende som et ganske trist og ensomt menneske og det kunne faktisk godt have været anderledes, hvis han ville det.

“At frygte kærligheden er at frygte livet, og den som frygter livet, er allerede trekvart død” / Bertrand Russell

Jeg har rigtig god erfaring med de mailsparringer, som jeg har haft, for ofte er det godt at skrive og tale med en udenforstående, en der ikke kender den eller de personer der er involveret, en der tager udgangspunkt i ens tanker, følelser og livsmål og som samtidig ser helheden og mulighederne ud fra det synspunkt at vi selv har ansvar for vores liv og vores egen troværdighed.

Langt de fleste, 9,9 ud af 10, har været meget glade for sparringen, nogle med det samme og andre har vendt tilbage og givet udtryk for at de virkelig har kunnet bruge det efter at de har fået lidt mere ro på.

Jeg har oplevet en enkelt som hele tiden ønskede at jeg fortalte ham at nu var grænsen nået og han skulle afslutte forholdet, men jeg mente ikke at han havde givet forholdet den chance som han gav udtryk for og igennem det han skrev, så var jeg heller ikke sikker på, at han virkelig ønskede at afslutte forholdet.

Han var ganske indsigtsfuld og skarp men var blot med rette såret og havde det med rette rigtigt svært, jeg håber, at han har fået ro på og er blevet mere afklaret omkring, at når vi giver andre en chance mere, så er det ikke nok at være fysisk tilstede, og selvom det er voldsomt svært at give slip, så må vi, når vi giver andre mennesker en chance mere, gøre det med hele vores sjæl, hjerne og hjerte.

Vi skal turde at være sårbare endnu engang og det kræver virkelig og voldsomt meget, det skal bestemt ikke underkendes, men vi kan ikke gå halvt ind i noget og forvente fuldt udbytte. Det betyder ikke at vi tilgiver sådan at det pludselig bliver ok det som vedkommende har svigtet med – nej, det betyder blot, at vi aftaler at vi i fællesskab gør en indsats for at give slip og komme videre sammen som en ny og bedre udgave af os selv og vores forhold.

Hvis vi ikke gør dette fuldt ud, så er det ikke en reel chance vi giver og dermed træder vi blot vande i stedet for at komme videre, den ene eller den anden vej.

Jeg har også sparret med en der havde svært ved at komme ud af nogle dårlige vaner, vaner som var dårlige fordi de skubbede hendes partner fra sig, hun havde selvindsigt og empati nok til at se det, men vidste ikke hvordan hun skulle gribe det an, fordi hun ikke vidste hvorfor hun gjorde det, når hun nu vidste, at det ikke var godt. Det tror jeg, at hun fandt ud af og håber at det nu er lykkes for hende.

Og så er der lige ham her, som var totalt udenfor rækkevidde, eller som måske blot slet ikke var klar til at se på sig selv eller også ville han blot bruge mig til at få bekræftet at han havde ret, så han kunne vise det til sin hustru som “bevis”, jeg håber mest på, at det var fordi han alligevel ikke var helt klar.

“Life is precius, do not waste it doing anything that your heart does not respect or agree with” / unknown

Jeg søger virkelig at tage udgangspunkt i den faktiske situation og giver absolut ikke standardsvar, jeg kommer med reflektioner, tip og værktøjer for selvindsigt, for ofte har vi selv svaret inde i os selv, på trods af at vi kan føle os forvirret, fortvivlet og omtåget, og det søger jeg at hjælpe med at få frem, ved at vende tingene lidt på hovedet, ved at prøve at finde frem til hvad vedkommende inderst inde ønsker og få personen til selv at se det.

Hvis hensigten med sparringen er at få andre til at ændre sig, så er jeg ikke den rette, men hvis hensigten er at se på egne muligheder for at finde afklaring og for at tage ansvar for sig selv og sit liv – ja, så er jeg den rette.

Det kan være så fristende, at sætte al sin energi ind på at andre skal ændre sig, men andre mennesker ændrer sig kun, hvis de enten er bevidst omkring eget ønske for ændring eller også ændrer de sig igennem vores egen ændring.

Hvis vi altid gør det vi plejer at gøre, så vil resultatet aldrig nogensinde ændre sig, derfor må vi først selv ændre os, for at kunne påvirke andre.

Vil du læse mere omkring mailsparring, kan du klikke på linket.

Læs også:

 

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

– / –

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside.

Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærligheden – Helt ærligt

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

En kommentar til En mand der ikke ville nås

  1. Pingback: Det kræver en klog mand/kvinde... |

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.