En elsker/elskerinde

Har du en elsker/elskerinde

– eller kunne du godt tænke dig det? for better or worse

Hvis du er i forhold og opfatter dig selv som monogam, så synes jeg at det her udtryk med at have eller ønske sig at have en ”elsker”/”elskerinde” er totalt misvisende.

For hvis det virkelig skulle være det rigtige ord, så er betydningen vel, at det er en person som man elsker

– og hvis det er det, hvorfor så ikke vælge den person fuldt ud, i stedet for at bedrage den person, som du ellers giver udtryk for at elske, ved at være gift og bo sammen med?

Så hvem elsker du?

Hvis man elsker en person, så behandler man vel også den person med kærlighed og respekt, på denne måde gør man hverken det overfor sin partner eller overfor sin elsker/elskerinde.

Og er man til åbne forhold, så skal der helt andre boller på suppen og det kan du læse mere om her “Er du til én eller flere”

Uanset hvad du er til, så vil jeg gerne opfordre til at du er ærlig overfor dig selv og overfor dine nærmeste og handler derefter.

“Words and hearts should be handled with care for words when spoken and heart when broken are the hardest thing to repair” / ukendt

Kan du huske da du var nyforelsket, du gjorde noget ud af dig selv når I skulle ses, du pakkede al din charme og gode humør ud, når I endelig var sammen, du lyttede interesseret og du ville gerne foretage dig alverden, du ville elske eller blot sidde tæt sammen med vedkommende.

Er det sådan du oplever din elsker/elskerinde?

For det er skisme nemt at være sådan hver gang man endelig kan mødes, det er noget andet at bo sammen, og flytter du sammen med din elsker/elskerinde så vil det også ende med at blive noget andet.

Det ”andet” kan blive enten dræbende kedsommeligt, trygt og godt som varmt og sjovt, alt afhængig af hvad du gør for forholdet, for det smitter.

Og hvordan er du selv, når du er sammen med din elsker/elskerinde?

Og hvad er det der afholder dig fra at være lige så charmerende, ydende, opmærksom, kærlig og sexet når du er sammen med din partner?

Læs her “Sådan er de utro netdatere”, om en statistik Victoria Milan har lavet, omkring hvordan deres brugere opfatter sig selv.

Det er så nemt at gå og sammenligne den man har derhjemme, med alle andre, som viser deres bedste side af dem selv, de korte øjeblikke man er sammen med dem. Det er så nemt at gå og bebrejde, forvente og forlange og tro at ”Der må da være noget bedre” derude, det kan du læse mere om her ”Tænk nu hvis”.

Men hvis man selv giver af alt sit gode ude, hvordan skal man så forvente at noget bliver anderledes hjemme? Det kan du læse mere om her ”Hvad er din indre længsel”

Jeg har lige læst et lille indlæg i Lokalavisen.dk ”Utro danskere vil hellere fejre jul med deres elskerinde” hvor utro datingsiden Victoria Milan har lavet en undersøgelse blandt deres brugere, som bl.a. fortæller at 60,7 % svarede ja til at de hellere ville holde jul med elskerinden, mens 39,3% svarede nej på det spørgsmål.

13,9% svarede, at de i juledagene overvejer skilsmisse mere, end de gør resten af året.

Jeg hører også fra flere parterapeuter, at de har mere travlt op til og særligt efter jul og det synes jeg skisme er rigtig ærgerligt og meget trist.

Ikke kun for dem selv, men også for deres familie, som måske går i ubekymret uvidenhed om at der er noget galt, den partner som giver meget mere tillid end der overhovedet er fortjent.

Udover at man ved at opføre sig sådan overfor sine nærmeste, sin partner og sine børn, så vælger man også noget til sin personlighed uden tanke for konsekvenserne. Det er en form for konfliktskyhed, at man ikke tager ansvar for sit liv, tager ansvar for sine valg i livet med respekt for andre, respekt for sine nærmeste.

Hvorfor dog ikke være ærlig, i første omgang overfor sig selv og så handle på det?

For hvad er det man bilder sig ind, for at kunne se sig selv og sin partner i øjnene og samtidig lyve og bedrage?

“If you succeed in cheating someone, don’t think that the person is a fool. Realize that the person trusted you much more than you deserved” / ukendt

Nogle mennesker vælger faktisk, måske ubevidst, at være utro for at lægge ansvaret for forholdet over på sin partner.

Så udover at tilføje sin partner stor smerte ved utroskaben, men især også ved det store tillidsbrud det er, så giver man også sin partner ansvaret for at kæmpe for forholdet, måske helt alene eller også at gøre det forbi og afslutte forholdet, uden at man på noget tidspunkt selv har taget ansvar.

Så hvis du går og overvejer at oprette en profil på f.eks. Victoria Milan eller på andre datingsider, eller har du allerede en eller flere, så vil jeg bede dig om, lige at stoppe op engang og tænke dig rigtig godt om.

Det du er villig til at gøre i forbindelse med utroskab, kunne det ikke være bedre i stedet at lægge den samme fantasi og energi i det forhold du er i?

Og hvis du ikke mener dette, er det så ikke bedre at gøre forholdet forbi, så I måske fortsat kan være venner og måske endda kunne samarbejde omkring jeres børn, uden at der kommer svigt, tillidsbrud og uvenskab ind i billedet?

Nogle tænker, at de ikke kan overskue at skulle gøre det forbi med deres partner, de er bange for at blive alene, de frygter med rette alle konsekvenserne, for det ér hårdt og det ér svært.

Men alt i livet har konsekvenser og de konsekvenser der er ved at være utro, de er langt større og mere skadelige end de konsekvenser der er ved at gå fra hinanden på en venskabelig måde, ulykkelig ja, men med respekten for hinanden i behold.

Jeg vil gerne opfordre til ærligheden og det her med utroskab, det er uærlighed på så mange planer…

“Der kan ligge en stor frihed i at forpligte sig helt. For hvis du altid holder en bagdør åben – eller bare på klem – vil du aldrig mærke den frihed, der kommer af at have sagt ja til noget af hele sit hjerte” / Sofia Manning

Jeg vil anbefale dig at læse disse indlæg:

Brug dine tanker omkring utroskab konstruktivt, for hvad bunder det i? Er det fordi at du ikke elsker din partner mere og du ikke ønsker at komme til at elske personen igen?

Eller er det fordi, du ikke kan overskue at skulle gøre en indsats for forholdet, så husk at du selv har været med til at gøre sådan, at I er dér i dag, hvor I nu er som par.

Man kan sagtens finde ind til hinanden igen – hvis man vil…, vil du?

“A relationship is more than just finding the right person. It’s about being the right person” / ukendt

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

PS! Tjek ind på Facebook og tryk “Synes godt om” på LoveRoad.dk, så vil du kunne holde dig orienteret om nye indlæg her på siden, samt få kloge citater, indlæg fra andre samt stof til eftertanke om livet og kærligheden  – Helt ærligt!

Græsset er grønnest med LoveRoad.dk

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blog, Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.