Det kræver en klog mand/kvinde…

Har du taget ved lære? personlig udvikling

Der er faktisk to måder som vi mennesker kan tage ved lære af vores fejltagelser som adfærd på.

Den ene udvikler os og den anden holder os fast i en uhensigtsmæssig adfærd, som vi vil få sværere og sværere ved at vikle os ud af igen.

Uhensigtsmæssig adfærd kan både være handlinger der sårer andre og skubber dem fra os, men det kan også være, at vi slet ikke handler eller at vi handler, som vi tror at andre forventer af os, i stedet for at handle, som der er bedst for os selv, sådan at vi har det godt indeni.

“The wise are not wise because they make no mistakes. They are wise because they correct their mistakes as soon as they recognize them”  / Xenocide

For at kunne udvikle os selv som menneske, som et menneske med personlig integritet, et menneske som ikke blot nyder andres respekt men også sin egen selvrespekt, så kræver det en selvindsigt og en selvbevidsthed som nogle aldrig bliver helt klar til og nogle bliver det først bevidst når de pludselig en dag føler sig magtesløs eller låst fast i en situation som de absolut ikke trives i.

Det kræver en høj social intelligens, det kræver en klog mand eller kvinde at kunne og ville se indad og tage ansvar for sig selv og sit liv.

Hvis du f.eks. gør noget som overskrider din partners grænser, det I har aftalt eller som du ved, vil såre vedkommende og dermed skubber hende/ham fra dig, og du så alligevel fortsætter med det, blot med den læring, at du så vil være bedre til at skjule det, du vil have flere hemmeligheder, du vil videreudvikle metoder til at gå bag ryggen på din partner – ja, så kan det godt være, at du tror at du narrer din partner, men værst af alt så narrer du faktisk også dig selv.

“Enhver skyldig er sin egen bøddel” / Lucius Annaeus Seneca

Det er ubeskriveligt rædselsfuldt, at være den der får svigtet sin tillid, uanset om du tror vedkommende kender til det eller ej, men udover at du igennem dine handlinger og dit fokus fra forholdet, skubber hende/ham fra dig, så ødelægger du også på denne måde jeres forhold mere og mere.

Men det værste er alligevel, hvis du slet ikke er bevidst omkring dette, eller hvis du er så hærdet med hensyn til at lyve og svigte andres tillid eller overskride deres grænser, for hvis du slet ikke selv kan, eller vil se det samt handle på det – hvor står du så selv som menneske…

“Når du bedrager et andet menneske, bedrager du også dig selv” / Isaac Bashevis Singer

Det kan også blot være, at du har svigtet dig selv, ved ikke at være tro mod dig selv, ved at være i noget som du ikke trives i og du dermed bare ikke kan finde dig selv og hvad du står for, du er måske faret vild imellem egne og andres forventninger til dig selv.

Hvorfor er du fortsat i en situation hvis du ikke trives der – Hvorfor har du egentlig en partner, hvis du handler sådan, at du skubber hende/ham fra dig? Det tror jeg på denne måde, at du ikke har gjort helt klart for dig selv…

“Uanset hvor langt du er gået ad en dårlig vej, så vend om” / Kinesisk ordsprog

Men du har så heller ikke taget stilling til hvilket menneske du er og gerne vil være, du har ikke taget stilling til dine værdier, sådan at du også selv efterlever dem, hvad er din etik, moral, livssyn og livsmål – hvad gør dig glad, sådan rigtig glad inderst inde?

Hvis du ikke er tilfreds med dit liv, så er det måske nærmere det du skulle bruge energi på i stedet for at tilføje dit forhold, dit liv og din personlige integritet endnu flere sår, bare en tanke…

Det kan være rigtigt svært, at skulle finde ind til sig selv igen og pludselig lære at stå ved sig selv, men det kræver faktisk blot i første omgang at du stopper helt og aldeles med det der sårer din partner eller som du ikke selv har det godt med, også det du gør i skjul, for så behøver du ikke længere fremadrettet at lyve og have hemmeligheder.

Dernæst skal du finde ud af hvem du er, hvad du står for, hvad er dine værdier og hvad skal der til for at du selv efterlever dem og så sidst men ikke mindst skal du så også selv efterleve dine værdier, din etik og moral.

Denne process har jeg også selv været igennem, og det er ikke noget jeg på nogen måde bliver færdig med, for ligesom vores værdier er ret så stationære så er vores etik, moral og livssyn det ikke, for her kan vi rykke os, når vi opnår en ny viden der giver os et andet billede af dette end vi havde i forvejen.

Jeg har gjort mig rigtig mange tanker omkring livssyn og alt hvad det indebærer og det har jeg samlet i en e-bog, der hedder “Helt ærligt!”. Bogen er klar til salg senest marts 2014, det kan du læse mere om i menupunktet Produktoversigt/Bøger.

Det er nemlig denne læring, som tager udgangspunkt i dig selv, som jeg vil opfordre til at du går i gang med, og det vil være oplagt hvis du handler sådan, at du ikke kan eller vil stå ved dig selv, hvis du skubber din partner fra dig, handler uhensigtsmæssigt på anden vis eller hvis du blot har svært ved at finde ind til dig selv.

Denne læring udvikler dig nemlig som menneske, den styrker din personlige integritet, den  giver respekt og selvrespekt for ikke at nævne selvværd, netop fordi du dermed tager ansvar for dine fejltagelser og lærer af dem, ved ikke at sætte dig i samme eller lignende situationer en anden gang, uanset om din partner kender til det eller ej.

Ved at du bevidst vælger til og fra i dit liv, sådan at du fremover er tro mod dig selv, dine værdier, din etik og moral, det som du har lovet andre og dig selv og som ikke sårer og overskrider dine nærmestes grænser uanset om de kender til det eller ej.

Først dér har du valgt en læring der udvikler dig og ikke hæmmer dig som menneske.

“Personlig ledelse er en proces, der holder din vision og dine værdier op foran dig, og får dig til at indrette dit liv, så det er i overensstemmelse med dem” / Stephen Covey

Denne proces vil jeg gerne hjælpe dig med, for jeg har selv været lige dér, hvor jeg ikke kunne finde mig selv, hvor jeg følte mig magtesløs i mit eget følelsesliv og ved om nogen hvor svært det er at finde ud af hvor der skal startes og sluttes, hvad der giver værdi og hvad der er tidspilde, det kan du læse mere om i menupunktet Bag LoveRoad.dk.

Jeg har derfor udarbejdet et online kursus med øvelser som er til salg foråret 2014. Det hedder ”Dit liv – dit valg” og du kan læse mere om kurset i menupunktet Produkter/Kurser.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

– / –

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside. Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærligheden – Helt ærligt

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Det kræver en klog mand/kvinde…

  1. Pingback: Jeg er et træ - er du? |

  2. Pingback: ægteskab, forhold, kærlighed, fortrolighed, omsorg |

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.