Demi-seksuel

Demi-seksuel, hedder det jo! Græsset er grønnest med LoveRoad.dk

Jeg er først for nylig blevet klar over, at der rent faktisk findes et ord for min seksualitet og det har været sjovt samt interessant at læse om, og ikke mindst at kunne genkende mig selv i større og mindre grad.

Demiseksuel, eller demi-heteroseksuel hedder det vel nærmere, når man er heteroseksuel og har behov for at have en følelsesmæssig tilknytning til den man har sex med.

Så kan jeg dæleme bedre forstå, at ”den første gang” med nogen aldrig har været noget særligt og jeg kan bedre forstå, at min lyst til et andet menneske er afhængig af hvordan vi har det sammen og om jeg oplever vedkommende tiltrækkende ved sin personlighed og den måde personen er på overfor mig som overfor andre.

Der er nogle karaktertræk og handlinger, der er direkte turn-off for mig og omvendt er der handlinger og karaktertræk der virker ganske tiltrækkende. Og dette er jeg med årene blevet mere og mere bevidst omkring også sådan at jeg vil gå på mindre og mindre kompromis med dette.

“Don’t choose the one who is beautiful to the world; choose the one who makes your world beautiful” / unknown

Nu kan jeg også meget bedre forstå, at jeg tillægger for-forspil en så kæmpe stor betydning for at have et godt forhold.

For-forspil er den måde, som man har det sammen på i hverdagen, at man husker at smile til hinanden, at røre ved hinanden om det er et knus, en kærlig berøring eller tage hinandens hånd.

For mig er det ligeledes partnerens som egen evne for at agere sådan at man kan og vil stå ved sig selv, altså nogle for mig gode værdier som vedkommende selv efterlever. Det er ærligheden, fortroligheden, ansvarligheden samt opmærksomheden og nysgerrigheden på hinanden, det er ømheden, omsorgen og flirten.

Det er ligeledes, at man tager et fælles ansvar, ikke blot for praktikken i hverdagen men også for nærheden i forholdet.

Hvad er turn-off for mig så, ja det er jo alt det modsatte f.eks. utroværdighed som løgn og fortielser der kun er for at beskytte sig selv mod at tage ansvar for egen ageren. Det er manglende ansvarlighed for en selv som for hverdagen sammen. Det er hvis der kun kan gives nærhed i forbindelse med sex, det er selvhøjtidelighed og manglende empati og selvindsigt samt ikke mindst en manglende evne til og ønske om at reflektere.

“When you’ve been together for quite a while, it might seem easy to take your partner for granted. Say “thank you” more, tell them you love them, or send cute texts. Let your partner know how much he/she means to you so they never feel taken for granted” / Lifehack

Jeg vil ikke sige, at udseende ikke betyder noget – som det sikkert er for mange med denne form for seksualitet – men det er ikke altafgørende for mig. Med udseende er det vigtigt for mig med en god udstråling, god hygiejne og rent tøj. Disse ting betyder noget for mig og så kan manden være overvægtig, være ekstra lav eller ekstra høj, have en for mig spøjs tøjstil, en stor næse, flyveører what so ever, alt sådan noget jeg vil finde en ømhed eller lignende overfor, såfremt personen har sin karakter og sin ageren med og ikke mod sig.

Der går også en prås op for mig, med hensyn til at min lyst også afhænger af hvordan jeg har det med personen. Afhængig af dette, kan min lyst være stor og indimellem nærmest umættelig til ikke eksisterende.

Jeg har også undret mig over, at nogen kan adskille sex fra kærlighed eller i det mindste en personlig interesse i personen som ja, person. Men det er jo klart, hvis vi har forskellige seksualiteter og disse mennesker så ikke er demi-seksuelle, så har det ikke samme betydning for dem som for mig.

”Hvis du skriver intimt som fortroligt med andre end din partner, så træder du ud af dit forhold med en del af din bevidsthed og er dermed ikke længere tro” / Christel Sonne-Rasmussen

Derfor vil jeg have svært ved at have sex med en tilfældig mand, som jeg møder i byen Jeg ville skulle have behov for at lære vedkommende at kende, have en fortrolighed og en sympati og det er jo så også derfor jeg mener at det er hamrende vigtigt at holde fortroligheden og intimiteten i forholdet, for ellers vil utroskaben kunne være det næste skridt man tager, hvis man altså ikke lige som jeg er bevidst monogam og derfor søger at undgå situationer etc. der vil gøre utroskab til en valgmulighed.

Men der er i hvert fald gået en prås op for mig og jeg kan nu se en sammenhæng mellem en masse ting, som jeg bare har tænkt:”nå men, sådan er jeg altså”, men det, at det har et ord, at det er et begreb, det giver en anden form for forståelse og ikke mindst anerkendelse af hvordan jeg/man har det.

“Ægte kærlighed kommer ikke bare, det er noget to mennesker skaber, ved at holde hinanden tæt” / Niclas Bille

Kan du genkende dig selv i meget af det jeg nævner omkring demi-seksualitet, så er du måske også demi-seksuel og kan du ikke genkende dig selv, så er du alligevel blevet lidt klogere på dig selv, for så ved du da hvad du ikke er.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Ønsker du at læse mere omkring livet og kærligheden og få indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så vil jeg opfordre dig til at købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside. Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig.

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Demi-seksuel

  1. Pingback: Er Du Ved At Drukne? |

Der er lukket for kommentarer.