Blot et liv

Et liv blandt andre The difference between... (2)

Jeg har en lille historie, som jeg gerne vil fortælle dig, men jeg ved ikke hvor jeg skal starte eller slutte for den sags skyld.

Jeg ved heller ikke hvad pointen er i historien, men tænker at du må trække det ud af den, som du kan bruge, det som er rigtigt for dig og det som kan give dig stof til eftertanke, så her kommer den:

Der var engang en lille yndig pige, som var fars prinsesse, hun var ganske køn, lille og fin, med langt lyst hår og altid bærende et smil og leende øjne. Hun blev vist frem og fik stor anerkendelse for sit udseende og fik derigennem også en stor selvtillid.

Desværre gik det ikke lige så godt med hendes selvværd, hun fik f.eks. aldrig rigtig at vide, at hun var en god ven, at hun var kvik, rar at være sammen med eller dygtig til så meget andet end at passe sig selv og opføre sig pænt.

Igennem medier og meget andet godt, lærte denne pige også, at det ikke kun var hos hende at udseendet var vigtigt, det var det faktisk generelt for hendes køn, se blot denne reklame anno 2015 fra Eurosko via facebookstatus fra Ayşe Dudu Tepe.

Pigen lærte, at hvad andre særligt drenge/mænd tænkte om hende samt synes om hendes udseende var vigtigst.

Hun lærte derigennem, at det var her, hun kunne og måske endda skulle hente sin anerkendelse, så den søgte hun.

Hun fik sit fix, med kommentarer og berøringer hvoraf flere også var grænseoverskridende, men hey, hun skulle jo tage det som et kompliment, hun lærte så at være noget og ikke nogen.

Hendes forhold var ikke primært lykkelige, hun fandt desværre flere gange sammen med de, som bidrog til at holde hende fast i at være noget og ikke nogen.

Men hun havde heller ikke lært andet, hun havde ikke lært at sige til eller fra, hun havde ikke lært at hendes følelser, holdninger og ønsker var vigtige. Hun havde lært at tilsidesætte sig selv og agere, som hun nu oplevede og troede, at andre forventede af hende.

Hun oplevede nogle kriser i sit liv, blev syg og dette bidrog til, at hun valgte at tage sit liv op til revision.

Hun valgte at tage sig selv op til revision og dermed begyndte en sej, herlig, svær og givende tid, hvor hun et skridt af gangen, lærte at gøre plads til sig selv i sit liv. Hun øvede sig og lærte at sige til og fra, ikke altid, men ofte nok til at hun genfandt sit selvværd, en lille bid af gangen.

“Personlig ledelse er en proces, der holder din vision og dine værdier op foran dig, og får dig til at indrette dit liv, så det er i overensstemmelse med dem” / Stephen Covey

Kvinden oplevede også en sult, en sult på at lære mere om verden, om sig selv, om livet og om mennesker omkring hende.

Så hun uddannede sig selv og oplevede en dag, at hun havde gået gennem livet med skyklapper på. Det var som at få smidt nogle lænker, da disse skyklapper røg, men også som at gå på kul og være den eneste der kunne se og mærke disse kul.

Det gav et meget større verdensbillede, en meget større indsigt og selvindsigt, ikke at hun kender Sandheden, men hun kunne pludselig se sammenhænge og strukturer, normer og kultur på en helt anden måde, end hun tidligere har kunnet.

Det åbnede også op for nye venskaber og fællesskaber, det gav mod og lyst til at være en del af løsningen, og helt kliché-agtigt at bidrage til at gøre en forskel.

Dengang søgte hun desperat at passe ind, at passe ind i en kasse, som hun ikke trives i, men alligevel desperat søgte mod.

Måske fordi det kan være så svært, at stille spørgsmålstegn til normen og at skille sig ud.

Fordi hvis man begynder at blive kritisk, om end det er konstruktivt kritisk, til omverdenen, så kræver det, at man også ser indad, for det er ikke muligt at ændre på verdenen, uden først at ændre på sig selv.

Og det var ikke fordi hun var så anderledes, hun passede egentlig til normen, når man så på hende udefra. Det var indeni, at hun ikke oplevede at hun passede, at hun var blevet påduttet en rolle igennem opdragelse, normer og kultur, som hun ikke befandt sig i.

Hun opdagede også, at hun langt fra var den eneste,som havde det sådan. Hun så det hos sine børn, hun læste det i bøger og artikler, så det i debatter og hørte det i diskussioner.

Hun opdagede, at mange mennesker gik fra hinanden på grund af dårlig eller manglende kommunikation, bristede forventninger til hinanden, manglende åbenhed og ærlighed omkring hvem vi hver især er som menneske. Manglende forståelse for og anerkendelse af at vi hver især er individuelle mennesker, at vi ikke er en foruddefineret kasse, men et ægte levende menneske med ønsker, håb, følelser og drømme.

”Any problem, big or small, within a family, always seems to start with bad communication. Someone isn’t listening” / Emma Thompson

Dette indså hun en dag, og så sprang hun kassens rammer, hun tog et skridt hver dag, nogle gange et kvantespring og andre gange et bitte lille museskridt, mod den person hun gerne ville være, i retning af hvad hendes værdier foreskrev, mod den verden, som hun gerne vil være en del af og hvilken herlig indre frihed hun oplevede.

Det var ikke nemt, det var hårdt fysisk som psykisk og det er til tider stadig hårdt, men alligevel hårdt på en anden og bedre måde, fordi retningen er sat og sat af hende selv, så hun har endelig sluppet det at være noget, for i stedet at være nogen, et menneske, et helt menneske, blandt andre individuelle mennesker.

“For at kunne finde roden i dig selv må du finde ud af hvem du er og hvad du står for og handle derefter – først dér vil du undgå at blæse omkuld uanset hvor meget livet end rusker i dig” / Jannie Nielsen Hansen

Behøver jeg at sige, at dette menneske er mig.

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Vil du læse mere omkring livet og kærligheden med indspark til at finde ind til dine egne værdier, etik og moral og er du ikke bange for at blive provokeret og blive prikket til, så kan du købe e-bogen ”Helt ærligt!” på saxo.com.

Vil du holde øje med indlæg på bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside. Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig.

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Blot et liv

  1. Pingback: Klogere på kærligheden |

  2. Pingback: Pest eller kolera |

  3. Pingback: Svigt, løgn og latin |

  4. Pingback: Troværdig politiker søges |

  5. Pingback: Et kvindeliv |

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.