Kærligheden i forholdet

Vil du kærligheden?

Eller vil du blot tanken om den… jeg har lært...

Du vælger selv dit fokus – om det skal være for eller fra kærligheden og det forhold som du er i…

Vi vil så gerne kærligheden og som et citat siger så kan vi aldrig få nok af kærligheden og det eneste vi aldrig selv giver nok af, det er netop kærlighed.

Så vi forventer og forventer en hel masse af det at være i et kærlighedsforhold uden at se på hvad vi selv giver i tanke som i handling.

Kender du til det med at vi i en periode kan være småirriteret på hinanden i et forhold og i den periode så går vi og lægger mærke til alle de ting som vi mener er mindre heldige hos vores partner.

Vi flytter vores fokus mod alt det der ikke er optimalt og dermed retfærdiggører vi det ubevidst overfor os selv, vi fortæller os selv, at det er klart at vi flytter os mentalt, fortroligt og måske fysisk fra vores partner, at det ikke er vores skyld, det er fordi partneren har alle de her fejl og mangler at vi bliver nødt til at se ud af.

Men er vi virkelig nødt til det, er der virkelig ikke andre alternativer? Naturligvis er der det, vi har alle de valgmuligheder som vi giver os selv, vi kan vælge at gøre noget for kærligheden eller vi kan lade være.

Prøv at tænke på hvorfor du valgte din partner i sin tid, og hvorfor du valgte partneren igen da du valgte at flytte sammen, få børn, købe bolig sammen og alt det som knytter jer yderligere sammen, hver gang har været et valg af din partner og det må der have været en grund til eller sikker mange grunde til.

Og de grunde der omhandler alt det gode, lækre, sjove, herlige, rare og skønne der er ved din partner, det er der jo stadig et eller andet sted, hvordan kan det så være at det pludselig bliver så svært at se, eller rettere at ville se.

Prøv så at tænke over de perioder hvor I har haft og har det godt sammen i forholdet, hvordan dit fokus så har været, helt anderledes, du har lagt mærke til hvor lækkert hans eller hendes hår eller øjne er, hvor rar din partner er at røre ved, at grine sammen med, hvor godt han/hun dufter, hvilket herligt grin vedkommende har, skønne hænder, skuldre eller andet og hver gang du har lagt mærke til disse ting, hvordan har du så haft det indeni, har der ikke været en længsel, en indre glæde og lykke over at have vedkommende i dit liv?

Og hver gang du har lagt mærke til en af de tiltrækkende ting ved din partner, så har du haft meget nemmere ved at lægge mærke til flere for dit fokus er på at finde alle de ting der gør dig varm indeni.

Når dit fokus er lige dér, så er det så forunderligt at alle de andre ting som måske er mindre heldige hos din partner, blot er noget som du kan sige pyt til og noget som ikke fylder i dig på en negativ måde, men måske endda blot giver plads til smil og en oplevelse af at det blot er en af din partners finurlige pudsige sider fordi du ikke ser det som en decideret fejl eller mangel.

Det at vi tænker mere positivt om hinanden og dermed har øje for det der tiltrækker i stedet for det modsatte så anerkender vi dermed bevidst og ubevidst hinanden, og det er meget mere givende for forholdet og dermed for os selv.

Det vi fylder vores tanker med, det afspejler sig i vores handlinger – derfor er det godt at være opmærksom på hvad vi fylder os selv op med indeni, om det er fra eller for kærligheden og det forhold som vi er i.

Så er dine tanker fyldt med at der findes noget bedre derude, at du går glip af noget, at andre skal tjekkes ud så har du flyttet dit fokus fra din partner, fra kærligheden, fra dit forhold og du er hverken loyal overfor din partner eller overfor dig selv ved alle de gange du har valgt din partner, så har du ikke gået fuldt ind for dit valg, du har valgt at se på dit forhold som et halvtomt glas i stedet for et halv fyldt glas som du skal fylde op med kærlighed, konfetti og omsorg.

For at ville kærligheden, så skal du ville alle de ting der indebærer at elske et andet menneske og det er også at have fokus på det der støtter op om og ikke det der modarbejder kærligheden i dit liv.

Så tænk over det næste gang du fylder dine tanker, tjek lige efter om du ser efter de gode eller de mindre gode ting – det er dit valg

Jannie Nielsen Hansen
LoveRoad.dk

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar