Tanker fra Stig Skovlind

Om at finde hvile i sig selv… stig_skovlind_02_bw

Jeg er spændt og glad fordi jeg lige har udsendt mit første dansksprogede album som hedder ’Nærmeste solopgang’ og i den forbindelse, kom jeg til at tænke på mit liv og hvordan jeg er nået hertil hvor jeg laver noget som jeg virkelig brænder for og som gør mig glad indeni.

I forbindelse med min udgivelseskoncert, stod jeg en morgen ganske tidligt op for at se solen stå op og måske fange et smukt billede af den. Jeg tænkte på hvad jeg ville fortælle imellem numrene fordi jeg ønskede at give publikum en mere personlig oplevelse.

Det var en intuitiv oplevelse og den fortæller mig at vejen er åben – at mit hjerte har åbnet sig for hvem jeg er. Jeg fandt ud af at jeg faktisk tør vente med at beslutte mig med hensyn til hvad jeg skal sige til når jeg er der.

Jeg tør være usikker, jeg tør tage min intuitive tanke og sprede den ud i rummet. Jeg er ikke bange mere. Jeg kan li’ hvad jeg står for og er heller ikke længere bange for fejl. Det er den største lettelse i mit liv.

Jeg har efter mange års mental dvale forstået hvem jeg er og hvilken vej der gør mig glad. Jeg forsøger med titlen ’Nærmeste solopgang’ at fortælle at jeg har lært at vende mig i retning af den evigt opgående sol.

For mig er solen indbegrebet af kærlighed. Den står op hver dag, med sit lys og sin varme. Den dømmer ingen og forventer intet retur. Den er det nye. Den har intet med i bagagen. Den kommer igen og igen. Den ser ikke engang fremad. Den rejser gennem verden og udstråler varme og venlighed.

Når jeg har gennemlevet mit livs dramaer har de for det meste foregået inde i mit hoved – som tillærte vaner og mønstre. Man kan sige de er sket per automatik.

Når jeg nu stopper op og ser mig om, så er naturen hele tiden bare der. Den reagerer ikke på dramaerne og den er som den skal være når jeg slipper vreden, modstanden og dramaet.

Jeg har opdaget at jeg på et eller andet punkt hele tiden kan rette min opmærksomhed mod solen – naturen og forstå at min modstand, mine dramaer kun udspiller sig inde i mig og jeg oplever at naturen bærer et smil på læben også i min retning og siger ’Jeg venter på dig – bliv du nu bare klar – så er jeg her endnu’.

For at komme til den her indsigt, så har jeg måttet erkende at al smerte i mit liv er til for at guide mig i den rigtige retning og kræver at jeg bliver bevidst og tager nogle valg for at holde mig på sporet for hvor jeg har det bedst.

Alene den erkendelse er en enorm befrielse. At al modstand, kritik og afvisning er til for at jeg skal finde ud af hvem jeg er og for at jeg skal lære at kommunikere hvem jeg er. Det omfatter at elske mig selv og sætte kærlige grænser omkring mig selv.

Derfor er jeg ikke længere et offer. Alle ting rettet mod mig – retter jeg ikke længere selv mod MIG – men snarere mod min ageren i verden. Kan jeg blive en bedre udgave af mig selv? Kan jeg møde andre på en mere åben og empatisk måde. Kan jeg føle kærlighed i komplicerede situationer? Svaret er ja, det kan jeg mere og mere.

Jeg ser aldrig TV. Jeg har forvandlet min facebook nyhedsliste til en lang række positive bekræftelser ved at abonnere på sider der beskæftiger sig med spiritualitet, kærlighed og indsigt. Fx Loveroad.dk.

90 % af det jeg ser på nettet er ting der på en kærlig måde giver stof til eftertanke. Det betyder, at jeg når jeg er ved at denne en negativ tanke i mit hoved har fået fremelsket en mekanik, der med det samme tager fat og begynder at lede efter tankens positive søster. Vupti!

Jeg kan ikke flyve og jeg skal stadig købe ind og tørre tårer og min bil bryder stadig sammen og mine strenge knækker. Jeg bliver til stadighed kritiseret for min adfærd men har lært at sige tak til det hele. Tak for Solopgangen. Tak for at mennesker er i mit liv. Tak for det hele.

Og det er som om jeg oplever realisation af loven om tiltrækning som siger at ’Du er hvad du tænker’. Sådan føles mit liv lige nu. Jeg oplever at få de smukke ting i mit liv jeg har drømt om. Jeg oplever at turde de ting, som jeg har drømt om at turde hele livet. Fx at stille mig frem og sige højt ’Mine lommer er fulde af drømme og sange’.

Teksten her hedder ’Lommerne fulde’. Den beskriver hvilken følelse denne indsigt har fyldt mig med og jeg forsøger med sangen at udtrykke at vi vælger vores modstad, vores dramaer og vi vælger vores lykke.

Det giver en følelse af lykke uafhængig af status. Lommerne er med andre ord fulde af ’drømme og sange’ og det er rigeligt til at fylde et liv med glæde og kærlighed.

Lommerne fulde

Med lommerne fulde af drømme og sange
Har jeg intet imod at gi et par vers
Og synge for dem der har noget i klemme
dem der har fået livet på tværs

Synge noget smukt for dem der er triste
Og dem der er mere end svære at friste
Med skønhed og for de der ved lyden af sange
Sidder med krummede tæer til det sidste

Med hænderne fulde af solen der skinner
Har jeg intet imod at lyse på dem
Der har brændt deres fingre og brændt deres broer
Dem der ville være et’er men endte som to’er

Jeg vil skinne på alle der tror de skal liste
Og luske langs paneler for ikke at miste
Jeg vil skinne på alle der ved mindste berøring
Ligger med krummede tæer til det sidste

Med tankerne fulde af strålende farver
Maler jeg gerne din himmel så blå
At dine øjne kan glemme alverdens forvirring
Og lade flimmeren fra skærmene stå

Jeg maler din morgen med duftende bønner
Og dækker dit bord med blomster der klæder
Og farver dit syn på det sorte og hvide
Mens du strækker dine Krummede tæer

Jeg vil synge noget smukt for dem der er triste
Og dem der er mere end svære at friste
Med skønhed og for de der ved lyden af sange
Sidder med krummede tæer til det sidste

Kærlig hilsen
/Stig Skovlind

LoveRoad.dk

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar