Kan du være noget halvt?

Kan du være noget halvt?

og stadig opfatte dig selv som hel… surfe dig til utroskab

Hvis du skal være tro mod dig selv, kan du så være det halvt eller kræver det, at du går hele vejen?

Efterhånden, som jeg har fundet ud af, hvem jeg er, hvad jeg står for og hvad jeg kan og vil stå inde for, så oplever jeg også, at jeg er blevet mere og mere konsekvent, for at kunne opleve mig selv som et helt menneske.

“Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt” / Ingrid Bergman

Har du egentlig tænkt over hvilke værdier du har, og hvad de enkelte værdier indeholder for dig?

Hvis en af dine værdier er monogam/troskab, er der så grader indenfor den her troskab, eller går den hele vejen…

sådan, at du er tro mod din ægtefælle/kæreste både i tanke og handling, og at du ikke handler mod, eller ser på andre, med baggrund i begær eller følelser, som ellers er forbeholdt din partner?

Det kan også være, at en af dine værdier er troværdighed, men har du så alligevel grader indenfor løgne og måske en overbevisning om, at hvad andre ikke ved, har de ikke ondt af?

Det er ikke nemt, det kræver en kæmpe selvindsigt, viljestyrke og stædighed, at kunne og ville efterleve sine værdier, men det giver til gengæld også en masse selvværd retur, og en oplevelse af, netop at være et helt menneske, når dine værdier efterleves, uanset om andre ved noget om det eller ej.

For det der tæller er, at du selv ved at du handler så du både kan og vil stå inde for dig selv, det er den styrke der opleves indeni.

“Hvor er der værdighed uden ærlighed?” / Cicero

Jeg har det f.eks. skidt med utroværdighed og derfor kan det virkelig pisse mig af, at jeg på min computer har en mulighed for at surfe inkognito, eller i porno-mode som det også kaldes. Bare det, at muligheden findes på min computer, og jeg ikke har en mulighed for at vælge det fra, det huer mig bestemt ikke.

Jeg har så fundet et down-load, der kan blokere for muligheden, men det at Google Chrome og andre browsere ikke giver deres brugere muligheden, for at vælge det fra, eller endnu bedre, at det i stedet er noget som man skal vælge til, på den måde at det er et aktivt valg om man vil have muligheden på sin computer eller ej, det undrer mig i den grad, at de ikke har taget stilling til.

Naturligvis kan jeg bare lade være med at bruge det, men det er noget af det, som jeg mener med at være konsekvent, for jeg kan netop ikke stå inde for det og derfor vil jeg ikke have det på min computer, uanset at det er noget, som jeg ikke bruger og aldrig har brugt, så græmmes jeg hver gang jeg opdager at jeg har muligheden.

For den indgangsvinkel som de forskellige firmaer har med hensyn til at det pr. automatik er på alles computer uanset hvilken browser/firma man har valgt og det ikke er noget som hver især skal tage stilling til, om man vil have eller ej, det gør jo, at mange kan få den opfattelse, at det at luske er helt normalt og derfor ok, og det at foretage sig ting på f.eks. computeren, som man ikke vil stå inde for overfor andre, det er bare helt i orden.

Det synes jeg er ganske skidt for menneskeheden, hvis det er den vej vi bevæger os, at udgangspunktet er utroværdigheden.

“If you don’t stand for something – You will fall for anything” / ukendt

Jeg støtter f.eks. heller ikke aviser, mennesker etc. ved at købe deres produkter, hvis jeg ikke kan stå inde for deres værdier. Jeg søger også at holde mig fra arrangementer, programmer etc. som har et menneske-, kvindesyn eller nogle værdier, som jeg hverken kan eller vil støtte.

Netop fordi vi ser hinanden i den kontekst, som vi befinder os i, og jeg ønsker ikke at blive koblet sammen med nogle, der er så langt fra mine egne værdier og livssyn om det så blot er en kobling inde i mig selv, så er det vigtigt for mig.

Jeg er til gengæld åben for alle typer af mennesker, og kan godt lide med- og modspil, at inspirere og blive inspireret, så jeg kan sagtes tale med mennesker, som har et helt andet livssyn, og respektere dem for deres holdninger etc. blot de er åbne og ærlige omkring dem selv, og det de står for, jeg behøver ikke at være enig, men jeg behøver at kunne vælge dem til og fra i mit liv, ud fra et helt ærligt grundlag.

Med hensyn til troskab, så har jeg taget en beslutning, som gør, at jeg har valgt hvad troskab indebærer for mig, det er jeg også meget åben, ærlig og konsekvent omkring.

Det indebærer så også, at jeg har måttet vælge en del anerkendelse fra, fordi jeg ikke siger ja tak, når mænd har henvendt sig via facebook og andre kanaler for at flirte med mere.

Jeg har blot fundet frem til, at den form for anerkendelse, har jeg ikke brug for, og det betyder ikke, at jeg ikke hverken kan eller vil flirte, det kan jeg sagtens og synes også det kan være ganske hyggeligt, men graden af flirt er jeg også meget skarp omkring og søger min anerkendelse på anden vis som ikke gør at jeg skal gå på kompromis med mig selv.

Mine tanker kan da godt fare, men jeg er blevet hamrende hurtig, til at få dem tilbage på sporet, de få gange det er sket, at min tanke går lidt længere end til ”ham der ser da meget godt ud”

Vi mennesker kan være rigtig gode, til at tænke videre om andre og dermed være utro i tankerne, vi kan tænke seksuelt om andre, men vi kan også være følelsesmæssig utro, ved at tænke, at hende eller ham der måske er en bedre kæreste, ægtefælle, rejsepartner, hverdags-partner, elsker med mere end vores partner og det kan vi gøre, hvis vi keder os, eller hvis vi er inde i en periode, hvor vi ikke trives helt så godt, om det er privat eller på arbejdet.

“Where the mind goes there goes the man” / engelsk talemåde

Men når vi lader tankerne rende med os, og vi så også begynder, at handle ud fra dem, om vi opsøger andre fysisk eller online, om vi googler og surfer efter informationer og billeder om andre, som vi føler os tiltrukket af…

så er det et valg som vi foretager os, og noget som definerer os selv og den vi er, i forhold til hvordan vi har defineret f.eks. troskab og ikke mindst hvad vi har givet vores partner indtryk af at vi efterlever, og modsvarer det så ikke virkeligheden, så er det igen os selv vi definerer i forhold til vores troværdighed eller mangel på samme.

“The highest possible stage in moral culture is when we recognize that we ought to control our thoughts” / Charles Darwin

Og jeg vælger også helt bevidst fra, at klikke på billeder af hel- og halvnøgne mænd som kvinder og tekster der opfordrer til at se den eller den person, i situationer der henleder tanken på sex, nøgenhed eller andet, der dybest set ikke vedkommer mig.

Jeg prøver virkelig, at finde en balance i, at jeg er interesseret i mennesker og relationer, til at der bare går en grænse, når det går på specifikke mennesker, der mener jeg som Steffen Brandt, at nettet har givet folk mulighed for at snage i sager, der overhovedet ikke vedkommer dem.

“Internettet kan som intet andet medie tilfredsstille behovet for at snage i ting som inderst inde ikke angår nogen” / Steffen Brandt

Fordi vi har muligheden og nysgerrigheden, betyder det så også, at vi skal benytte os af den?

Det mener jeg, at vi hver især bør gøre os klart og tage stilling til, i stedet for blot at handle med hovedet under armen og bilde os selv ind, at det intet betyder.

For alt hvad vi foretager os, alt hvad vi fylder vores tanker med, de mennesker, som vi omgiver os med, alt har en betydning for hvem og hvad vi er.

Hvis vi ikke har taget et valg for os selv, om hvem vi er, så vil mange flyde med strømmen handle, agere, surfe og klikke rundt, som vi nu bliver opfordret til, eller hvor vores lige-her-og-nu ønske skal opfyldes, uden tanke for, om det egentlig vedkommer os, og om det egentlig er en viden eller handling, som underbygger vores værdier eller nærmere det modsatte, samt det vi har lovet andre og ikke mindst os selv…

Vi har i mange år levet i en brug-og-smid-væk mentalitet, der gør, at vi handler på indskydelser uden at tænke og reflektere og går blot videre til næste og næste igen, uden at tage det dybere niveau og vælge til og fra, ud fra hvad vi virkelig gerne vil på den lange bane, på den måde, så kan vores her-og-nu-handlinger stå i vejen for det vi ønsker os for os selv på længere sigt.

“Discipline is just choosing between what you want now and what you want most” / unknown

For vi vælger nemlig selv, det og den vi er, det vi gør og det vi siger, det er vores helt eget valg. Vi er ikke afhængige af, at når vi er det ene eller det andet køn osv. så skal vi handle på den ene eller den anden måde.

Den måde vi handler på, gør os blot til en bestemt type mand eller kvinde, og hvilken type mand eller kvinde vi er, og gerne vil være, det bestemmer vi altså helt selv og det er så ikke nogen eller noget’s skyld, men vores helt eget ansvar.

Så den type monogame eller det troværdige menneske du er, det bestemmer du helt selv, om du blot er en grad eller to af det, eller om du er det fuldt ud.

Jeg vil blot opfordre til, at du er åben og ærlig omkring hvem og hvad du er, hvad du gør og hvad du siger. Det vil give dig troværdighed, det at du også handler, som du giver udtryk for og omvendt, at det du giver udtryk for, også er sådan du handler.

Naturligvis kan vi alle falde i vandet, og her tænker jeg på de små ting, de ting som vi endnu ikke har gjort os klart, men jo mere bevidst vi bliver omkring os selv, hvad vores værdier indebærer, og hvad der skal til, for at vi også selv efterlever dem, jo nemmere bliver det og jo færre gange falder vi i.

Vi svigter ikke blot andre, ved at handle mod det, som vi giver udtryk for at være, vi svigter faktisk også os selv.

Så er det ok at svigte sig selv og andre, med en grad eller to, eller skulle vi nærmere hver især vælge fuldt ud, at være det og den, som vi ønsker og giver udtryk for at være?

For hvordan kan man definere de her grader af troværdighed og troskab overfor sig selv og ikke mindst andre.

Du er nemlig først helt skarp på det og dig selv, når du er åben og ærlig omkring det, og kan definere det, så det også står klart for andre.

Når du er helt bevidst, om hvad dine værdier indebærer, og hvad der skal til, for at du efterlever dem, og du også har selv indsigten, viljen og stædigheden til at efterleve dem, så vil du opleves troværdig, når du åbent og ærligt, står ved hvem og hvad du er, sådan at du også selv efterleve dine værdier, i den udgave, som du nu definerer dem og har defineret dem overfor andre, så de kan vælge dig til og fra ud fra et ærligt grundlag.

Det kræver, at du tager et valg for dig selv, som du går all in for.

“Alle de gode leveregler er blevet skrevet, nu mangler vi blot at handle efter dem” / Blaise Pascal

Min overbevisning er, at det må være det, som vi søger mod, det at være troværdige mennesker, for kun på den måde, kan vi være et helt menneske og det mener jeg, at der skal til, for at vi også kan opleve os selv som lykkelige, for den lykke afhænger kun af os selv hver især og ikke af andre.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

– / –

Vil du holde øje med indlæg til bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside.

Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærligheden – Helt ærligt

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Kan du være noget halvt?

  1. Pingback: Lykkelig i dit perfekte hjem? |

  2. Pingback: Kender du egentlig dine egne værdier? |

  3. Pingback: Den fandens usikkerhed... |

  4. Pingback: En aftale er en aftale... |

Skriv et svar