10 gode leveregler

10 gode leveregler

- for et godt kærlighedsforhold 

Til dig fra mig…

Du er velkommen til at hente den i en printvenlig udgave under menupunktet “Til dig fra LoveRoad.dk

1

Troværdighed Du skal ikke blot have tillid til din partner, lige så vigtigt er det, selv at være tilliden værdSøg mod at være et menneske med personlig integritet, fordi troværdigheden, som bunder i ærlighed og åbenhed, giver tillid og tryghed, som er selve basen og udgangspunktet for et godt kærlighedsforhold “Real integrity is doing the right thing, knowing that nobody’s going to know whether you did it or not” / Oprah Winfrey

2

Åbenhed Vær åben omkring dig selv, hvem du er, dine værdier, håb, ønsker, drømme, udfordringer og bekymringer og gør det du siger, at du gør, og ikke det du siger, at du ikke gørIndelukkethed og uærlighed giver utryghed og får din partner til at trække sig fra digHusk at spørge ind til din partners liv og følg med i hinandens inderste tanker, følelser og drømme, for at undgå at vokse fra hinanden ”I trust you” is a better compliment than “I love you” because you may not always trust the person you love, but you always love the person you can trust” / ukendt

3

Ømhed Fokuser på det positive hos hinandenTænk på de sider hos din partner, der fortjener din ømhed og vis det igennem smil, kærtegn og betænksomhed “The secret of happiness is to count your blessings while others are adding up their troubles” / William Penn 

4

En god ven Det er vigtigt at hverdagen fungerer godt, og at I støtter hinanden til dagligVær loyal overfor din partner, tal positivt og respektfuldt om din partner til andre, lige vigtigt om din partner står ved siden af, eller ikke er til stede

Tag din partners parti, når han/hun bliver presset og glem ikke, at indføling, sympati og blot at lytte ofte er vigtigere, end at give en løsning

Lad din partner være din fortrolige og støt hinanden i at blive på sporet mod fælles og egne livsmål og værdier

“It is not a lack of love, but a lack of friendship that makes unhappy marriages” / Friedrich Nietzsche

5

Udvikling Lad dig påvirke af din partner og giv slip på din stædighed og frygten for at tabe ansigtLær af dine fejltagelser, få styr på dine prioriteringer med respekt for din partner, og udvikl dig dermed som kæreste og som menneske

Vær bevidst omkring dig selv, det du gør, det du siger og de situationer som du sætter dig selv i, for at kunne stå inde for og stå ved dig selv

“You can learn great things from your mistakes when you aren’t busy denying them” / unknown

6

Kommunikation Husk at en god kommunikation i lige så høj grad handler om at kunne lytte til hinandenVær tolerant over for hinandens fejl og mangler, accepter hinandens personligheder, lær at sige pyt til småting og få talt om og find kompromiser ved de større ting

Hav en åben kommunikation med respekt for hinandens forskelligheder, tag ansvar for den gode tone, tal altid ligeværdigt og aldrig nedladende til hinanden og undgå dermed unødvendige konflikter

“I know that you believe you understand what you think I said, but I’m not sure you realize that what you heard is not what I meant”  / Robert McCloskey

7

Fællesskab Lige så vigtigt det er, at kunne inspirere til forholdet igennem egne oplevelser, lige så vigtigt er det, at pleje fællesskabet hvis forholdet skal bestå og udvikle sigVær sammen om beslutningerne, lyt til din partner og tag denne med på råd, så opstår der en følelse af have et fællesskab i et ligeværdigt forhold

Indfør flere fælles ritualer og handlinger, som kan være alt fra småting i hverdagen til en månedlig eller årlig begivenhed, indforstået ordvekslinger, fælles interesse og oplevelser

Få gerne en rutine hvor I går i seng omtrent på samme tid, om det er for at sove, have sex eller ligge tæt, så er det er vigtigt, at have dagens sidste stund sammen

Never get so busy making a living that you forget to make a life” / ukendt

8

Respekt Handl så du bevarer din selvrespekt, og respekter din partners og egne grænser, så de ikke overskridesDet du gør, som du vil skjule, lyve omkring eller slette spor for, eller som du vælger at gøre i hemmelighed er respektløst, fordi du på denne måde ikke er åben, ærlig eller troværdig

Du opfører dig dermed heller ikke som en god ven, men tværtimod modsat af, hvad det indebærer, for at være en god kæreste og dermed have et godt kærlighedsforhold

Vil du fortsætte med noget, som du vil vælge at skjule eller lyve omkring, eller overskrider du din partners grænse, så gør op med dig selv, om din partner, eller det du gør, er vigtigst for dig, og tag konsekvensen af dette

Tag ikke hinanden for givet, husk i stedet at respektere, værdsætte og anerkende hinanden

“A relationship is more than just finding the right person. It’s about being the right person”  / ukendt

9

Intimitet Sex, nærhed og gode stunder er vigtig i et godt kærlighedsforhold og derfor er det vigtigt at huske at pleje sig selv og være tiltrækkende overfor sin partner også i slappe-af-tøjetHusk at flirte med hinanden, sende hinanden små beskeder eller andet der gør, at man ved, at man bliver tænkt på, i tide og gerne i utide

Vær opmærksom på at være mand og kvinde og ikke et fælles- eller intetkøn og glem ikke at kysse og røre ved hinanden, at sidde tæt og ligge i ske, eller bare holde i hånd, når I sidder sammen i sofaen eller har sagt godnat

Husk at elske med hinanden, de korte intense og de lange lidenskabelige

Husk at smile til hinanden, grine eller være stille sammen og lytte til hinanden

“Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie.  Don’t save it for a special occasion; today is special” / unknown

10

Dit valg Vær tro mod de valg du tager i livet og gå all in, det gælder også for det forhold du er iDu har altid et valg og ved at du ikke vælger, har du alligevel valgt

Hvis du ikke går all in for dine valg, vil du kunne have en opfattelse af, at du går glip af noget, i stedet for at have fokus på alt det, som du i stedet får, og dermed går du glip af det, som du allerede harGræsset er grønnest...

”Der kan ligge en stor frihed i at forpligte sig helt. For hvis du altid holder en bagdør åben – eller bare på klem – vil du aldrig mærke den frihed, der kommer af at have sagt ja til noget af hele sit hjerte” / Sofia Manning

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Kærligheden. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til 10 gode leveregler

  1. Pingback: Klare aftaler i forholdet |

  2. Pingback: Dyrker du andre end din partner? |

  3. Pingback: Er du monogam? |

  4. Pingback: At være kærester og forældre på samme tid |

Skriv et svar