Maskulin og feminin

En “rigtig” kvinde eller en “rigtig” mand. En rigtig kvinde

Vi bliver plastret til med diverse forestillinger om hvordan man er en ”rigtig” kvinde og mand.

Diverse kvindemagasiner og reklamer holder os fast i en forestilling om, at kvinder lever for at holde sig unge og smukke for manden, hvis de da ikke også lige har en lederstilling hvor de samtidig også har helt styr på hjem og børn, laver sunde og nærende speltretter og bruger de rigtige rengøringsmidler.

Mænd bliver ofte fremstillet som børn i en voksen krop, der hellere vil lege end tage ansvar eller også er de magtliderlige, utro eller under tøflen.

Naturligvis findes der udgaver af den menneskelige race, der netop understøtter disse udgaver, men jeg tror at det nærmere er undtagelsen end reglen, det håber jeg i hvert fald.

Uanset hvad, så kan de her billeder som medierne tegner af mænd og kvinder påvirke os, så vi ubevidst tror, at vi skal være sådan, for at være helt rigtig.

Ikke blot os som voksne mennesker men også vores børn, der får et helt forkert billede at skulle leve op til, for ikke at blive opfattet som mærkelig eller unormal, for er der noget man som barn og ung ikke vil, så er det lige det.

Jeg er i gang med en længere research omkring kvindesynet, som jeg vil komme med et indlæg omkring på et senere tidspunkt, så den lader vi lige ligge for en stund.

Der ér forskel på mænd og kvinder, det kan vi slet ikke komme udenom.

Udseendet, bevægelserne og den måde vi taler og tænker på er bare generelt forskellige.

Ifølge en tysk undersøgelse, som jeg i tidligere indlæg har henvist til, der fandt man frem til, at mænd og kvinder faktisk har noget helt grundlæggende til fælles og det er, at det man ønsker sig aller mest, det er at være elsket for den man er.

Og når vi nu så gerne vil elskes for den vi er, så nytter det jo ikke noget at have alle de her roller vi skal forsøge at leve op til, for at kunne føle os ”normal”, for at imponere og tiltrække hinanden på et helt forkert grundlag, for på denne måde, vil ingen af os nogensinde opleve at blive elsket for lige den vi er.

Jeg tror også, at der er rigtig mange måder at være maskulin og feminin på.

En tidligere veninde/arbejdskollega spurgte mig engang, om jeg brugte min feminitet, og det måtte jeg sige klart ja til.

Men jeg brugte det ikke bevidst for at opnå noget, jeg brugte det på den måde, at jeg var og er bevidst om min feminitet og hvad der er ved den, som jeg har det godt med.

Det gør jeg, fordi det er en stor del af mig som kvinde, det er noget med selvværd og det at kunne hvile i sig selv.

Så det, at vi som kvinder understreger vores kvindelighed, og her taler jeg ikke om nedringede bluser helt ned til venus, nej – jeg tænker på det der gør, at vi oplever at være i harmoni med os selv, det der også gør at vi oplever os selv som et helt menneske.

Det kan sagtens være kjoler og stilletter, men det kan også være at være empatisk og omsorgsfuld, det er ikke vigtigt hvad der understøtter ens feminine side, det er mere vigtigt om vi er bevidste om det, for at kunne være et helt menneske.

Det samme gælder også som mand, om det er måden du klæder dig på, eller det ansvar du påtager dig for de forpligtelser eller de mål, som du har valgt til i dit liv.

Udgangspunktet bør blot være, at være feminin eller maskulin, som et autentisk menneske.

Når man er i et fast forhold, så udover at man skal have en hverdag hvor man føler sig elsket og værdsat, hvor der er plads til og accept af at man er den man er, så skal man også huske at værdsætte hinanden som et feminint og et maskulint væsen.

Ofte er mænd seksuelt tiltrukket af det der er lige modsat dem selv, nemlig at kvinder opfører sig, går, bevæger og klæder sig anderledes, har en feminin udstråling, de er bløde at se på og røre ved, de har f.eks. pæne ben, en god røv, langt hår eller lange øjenvipper eller….

Kvinder har det ofte ligeså, mange kvinder kan lide følelsen af at blive beskyttet, en partner som de kan putte sig ind til og blive forsvaret af, en mand i ordets mest gammeldags forstand, med bredere skuldre, dybere stemme, større hænder, der passer på dem, kan løfte tunge ting, en der fixer/reparerer ting, beskytter familien osv.

Når man har kendt hinanden i mange år, så skal man stadig være bevidst om at man er mand og kvinde for hinanden og ikke pludselig blive til intetkøn i ens joggingbukser o.lign.

Man skal huske hver især at være maskulin som feminin, på akkurat lige den måde som man har det bedst med. Og hvis du har været dig selv helt fra starten af, så vil det blot kræve, at du forsatte med at være feminin eller maskulin på den helt samme måde, som din partner forelskede sig i og blev tiltrukket af, da I lærte hinanden at kende.

Og her tænker jeg ikke på, at det at være maskulin er store bøvser, prutter, sure sokker, porno og savlen over diverse kvindebilleder, at leve sit liv fra sofaen af, som en anden herremand med en tjenende familie – nope – no way.

Det er tvært i mod et ganske stærkt turn-off for langt de fleste kvinder.

Og det at være feminin er heller ikke at blive lille og “blond” og totalt afhængig af manden som forsørger, tankelæser og ansvarshavende for forholdet. Niksen biksen.

Jeg har en ide om, at en sådan kvinde også vil være ganske trættende og uinspirerende for langt de fleste mænd.

En af mine stærke overbevisninger er også, at hvis man er et autentisk menneske, så har man også et meget bedre sexliv, det kan du læse mere om i indlægget ”Masser af sex”.

Og vil du vide mere omkring det at være autentisk, så kan du læse indlægget ”Hvorfor dog være autentisk?”

Kim Buch har skrevet lidt her omkring feminine og maskuline kulturer, du kan se, om du er enig og måske blive klogere sådan helt generelt på dig selv hvor du ligger og måske også klogere på forskellen på maskulin og feminin ud fra Kims definition.

Så for mig, så er man en helt rigtig kvinde og en helt rigtig mand, når man er sig selv og det vil sige, når man er autentisk.

Så om man tænder på en feminin mand, en maskulin kvinde, maskulin mand eller en feminin kvinde er for mig fuldstændig uvedkommende, det er nemlig en smags- og temperament sag.

Men det er slet ikke ligegyldigt, om du vælger at være en autentisk mand eller en autentisk kvinde, i hvert fald ikke hvis du gerne vil respekteres og elskes for den feminine eller maskuline person du også er.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

- / -

PS! Tjek ind på Facebook og tryk “Synes godt om” på LoveRoad.dk, så vil du kunne holde dig orienteret om nye indlæg her på siden, samt få kloge citater, indlæg fra andre samt stof til eftertanke om livet og kærligheden  - Helt ærligt!

 

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Maskulin og feminin

  1. Pingback: Han, hun og "hen" |

Skriv et svar