Lykke er…

Lykke er lige her og lige nu to love someone...

”Mange mennesker forsømmer den lille lykke, fordi de venter forgæves på den store”  / Dale Carnegie

Jeg så for nogen tid siden et klip med Bubber som besøgte et plejehjem og bl.a. talte med en ældre mand som havde mistet sin kone.

Bubber spurgte ind til hvordan han havde det med at undvære kram, knus og berøringer. Manden blev synligt berørt og sagde ”Størst af alt er kærligheden”.

Det rørte mig virkelig og jeg kom til at tænke på en artikel jeg engang læste, om en sygeplejerske Bronnie Ware som havde arbejdet på et hospice.

Hun var kommet frem til den konklusion at det som de mennesker der stod for døden  oftest fortrød, det var hvis de ikke havde gjort nok for kærligheden og ikke havde givet sig selv lov til at elske og være mere lykkelig.

Når de tænkte tilbage på deres liv, så var det ikke de store biler, det nye hus, klædeskabet og forfremmelserne de tænkte på, nej, det var hvordan de havde det med dem selv indeni, det var kærligheden og fællesskaber der betød noget.

Min personlige oplevelse og erfaring er, at når man er tryg og glad i sin base, så kan man billedligt talt bestige de højeste bjerge og springe ud uden sikkerhedsnet i sit arbejdsliv og hvor man ellers befinder sig.

En tryg og kærlig base er utrolig vigtig.

Hvad er lykke for dig?

For mig er det alle de små og alle de store ting.

Når min mand smiler til mig, når vi elsker, sidder tæt eller griner sammen, når han viser verden at vi er sammen.

Når jeg ser på mine unger så mærker jeg en dybfølt glæde og varme indeni, når de griner eller fortæller engageret om noget i deres liv eller når de kommer til mig helt af dem selv, når de betror sig til mig eller deler deres glæder som udfordringer med mig, når tingene lykkes for dem, eller når de lærer af det der ikke lykkes.

Når jeg arbejder med det jeg brænder for, når jeg skriver og ordene bare flyder, når jeg bliver inspireret af de mennesker jeg møder, det jeg oplever og det jeg læser, det der giver grin eller stof til eftertanke og når jeg oplever venlighed, betænksomhed og hjælpsomhed i hverdagen.

At grine så tårerne render, at græde til en film eller bog. At sidde på min terrasse om sommeren og bare nyde varmen og solen. At have oplevelser sammen med dem jeg holder af, de store og de små.

At sidde helt alene og fordybe mig i tanker eller ingenting. Når manden leger og pjatter med ungerne, når han prioriterer mig og os, når jeg oplever at han tænker på mig også når vi ikke er sammen, ja, så er jeg lykkelig indeni.

Her til morgen læste jeg et indlæg på Politiken.dk omkring lykken, den kan du læse her ”Lykken er venner, familie, rejser og sex” Her kan du læse mange rigtig gode bud på lykke, men fælles for dem alle er, at når man er lykkelig i sin base, i kærligheden, så finder man også nemmere lykken i mange andre ting.

Prøv at tænke over hvad der gør dig varm, glad og lykkelig indeni og prioriter lige det i dit liv.

Naturligvis er verden meget mere end dette der lige gør en lykkelig indeni, men man vælger selv hvad man vil lade fylde mest ved sine prioriteringer, med de valg man foretager sig for sig selv og i sit liv.

Hvorfor dog ikke prioritere lykken – de små og de store ting?

“When I was 5 years old, my mother told me that happiness was the key to life. When i went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down “happy”. They told me i did’nt understand the assignment, and I told them they did’nt understand life” / John Lennon

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Happiness is an inside job - christmas

Du kan også læse:

 

PS! Tjek ind på Facebook og tryk “Synes godt om” på LoveRoad.dk, så vil du kunne holde dig orienteret om nye indlæg her på siden, samt få kloge citater, indlæg fra andre samt stof til eftertanke om livet og kærligheden  - Helt ærligt!

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar