Romantik og leverpostej

Er du romantiker?

Vi er nok forskellige også med dette, men jeg vil alligevel vove den påstand at vi alle er til romantik i en eller anden grad, nogen er så bedre end andre til at handle på det.

“If you asked me how many times you’ve crossed my mind I would say once, because you never really left” / ukendt

Jeg har læst at 40% af mændene sætter pris på en god romantisk komedie eller film og nyder i højere grad en god intens romantisk dialog end det at helten får heltinden med i kanen.

Og så tror jeg at tallet er endnu højere for kvinder og ja – lige så vild jeg er med en god action eller krimi film i lige så høj grad nyder jeg en god romantisk komedie. Sådan en film gør mig glad og varm indeni, intet mindre. 

De her film er enkle at finde rundt i, man finder lynhurtigt ud af hvem man skal holde med og hvem der er en idiot og hovedpersonerne får hinanden i enden efter nogle forviklinger så ender det godt.

De kræver ikke det store tankespind eller eftertænksomhed og alligevel kan jeg godt tage mig selv i at tænke over de her film, for de har oftest også en morale og så kan man være enig i dem eller ej, men som oftest er man jo.

Det er romantikken der fanger mig, det er stemningen i filmen, det er humoren, det er de gode karakterer, autentiske mennesker og forvirrede mennesker der finder ”sandheden” til sidst, de viser hvordan vores indre helt og heltinde er og gerne vil være, de viser hvordan vi godt kunne tænke os vores hverdag, vores liv, vores kærlighedsforhold.

Jeg så filmen ”The wedding date” her for nogen tid siden og oplevede mig selv ganske sjov, fordi at jeg synes at den mandlige hovedpersons karakter var absolut fantastisk, fordi at han havde nogle stærke værdier og overbevisninger som han selv efterlevede og så var der alligevel den der splint til hans personlighed omkring hans erhverv som jeg ikke var vild med, men som gjorde at historien kunne fortælles som den blev.

Jeg ved godt at det er film og jeg forventer ikke at alle mennesker skal være så perfekte, men det at der er nogen der finder på de her karakterer, det giver mig håb.

Men betyder det at vi så tror at filmens verden er mere virkelig end virkelighedens verden?

Måske for nogle, som der er nogen der søger pornoverdenen så er der også nogen der søger romantik verdenen i så høj grad at virkeligheden aldrig vil være god nok, men det bunder vel reelt i at man forventer og forlanger, uden selv at tage ansvar for at få det liv man ønsker inderst inde, eller måske er man blot blevet skuffet så mange gange, at man har givet op?

Intet sker for det man ønsker, hvis der intet gøres – og ansvaret ligger altid hos os selv / Jannie Nielsen Hansen

For romantikken som sex’en findes jo i den virkelige verden, men den kræver at man gøder og vedligeholder den for at den kan blomstre, det er ikke sådan, at når man først har den, så kan man tage den for givet, nej der skal gøres en indsats for at romantikken ikke bliver forvandlet til en grå leverpostej.

Og hvem siger at man kun kan elske i soveværelset og med slukket lys, hvem siger at man ikke kan spise på gulvet med tusind stearinlys omkring sig på en tirsdag og hvem siger at man ikke kan holde i hånd når man nu har kendt hinanden i x-antal år?

Jeg vil slå et slag for romantikken, så hvad med at starte med at se din partner dybt i øjnene, at smile mere til hinanden, at sidde tæt sammen i sofaen og gøre alt det man også gjorde da man var nyforelsket, ikke hele tiden, blot ind imellem og mere ofte end sjældent. Det kan man sagtens tage med over i ægteskabet, i kærlighedsforholdet.

Hvad er romantik for dig?

Prøv at tænke over det og se hvad du selv kan gøre for at få lige den romantik ind i dit liv som du ønsker i og for jeres kærlighedsforhold.

Holder man romantikken ved lige, så er det nemmere at holde sexlivet ved lige og så er det meget meget nemmere at holde kærligheden ved lige.

“When I count my blessings I count you twice” / an Irish blessing 

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Kærligheden. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar