Vigtige for hinanden

Det er så vigtigt

- At føle sig vigtig for sin partner 

Hvis man først begynder at føle sig taget for givet, at ens partner ikke vil gøre en indsat for at vise sin kærlighed, en indsats for forholdet og kærligheden, så vil man oftest ikke føle sig værdsat og kan have en følelse af ensomhed i forholdet.

Mange mænd viser deres kærlighed igennem sex og kan glemme at det ikke gør det alene for deres kvinde, uanset hvor skønt og fantastisk det end er…

Jeg har hørt et udsagn om at når en kvinde ikke længere kæmper og arbejder for udvikling af forholdet, så er det fordi at hun enten synes forholdet er perfekt, at hun har givet op og er gået i tænkepause eller at hun er på vej ud af forholdet, fordi hun ikke længere elsker og har lyst til sin partner. Som oftest tror jeg at det er sidstnævnte man kan regne med.

Det er forskelligt hvad der skal til for os hver især, for at vi føler os vigtige for vores partner. Men det at føle sig vigtig, det bunder også i at man føler sig elsket og værdsat og det igen giver lyst til sex og at give sig hen.

Jeg gik for nogen tid siden på et kursus der bl.a. havde workshops omkring selvindsigt og selvudvikling. Vores underviser dér sagde jævnligt til mændene: ”Hvis din kæreste føler sig elsket ved at du ringer eller sender en SMS en gang eller flere om dagen, så er det dét du gør, intet mindre. Det er da også nemmere og billigere end at rende ud og købe blomster til hende”, og han har så ret.

Hvad der end skal til for at ens partner føler sig elsket og værdsat, så er det dét man gør – intet mindre.

Mange skænderier omkring at man kommer for sent til en aftale, kommer for sent hjem, at man ikke har ryddet op efter sig og andre bagateller man kan drive hinanden til vanvid om, de bunder ofte i helt andre ting. Ting som har såret en fordi at man har følt sig tilsidesat, taget for givet, man har følt sig uvigtig for sin partner.

Det at man kommer for sent hjem og måske endda uden at give besked, det er jo ikke fordi at man som partner synes at det i sig selv er værd at hidse sig op over -  nope, det er måske nærmere fordi at man bliver trist over at være så uvigtig for partneren at aftaler ikke overholdes og at der ikke er blevet tænkt på en i det mindste ved at give besked.

Har du tænkt over hvad der skal til for at du føler dig vigtig – eller hvad din partner gør som bevirker at du føler dig vigtig, at du føler dig elsket?

Ofte er det lettere at finde frem til de ting som gør at man bliver såret, vred og trist. De ting skal man så vende med sig selv for at finde frem til hvad det reelt er man bliver såret af og så skal det meldes ud til sin partner med udgangspunkt i sig selv.

”Når jeg ikke hører fra dig når vi er væk fra hinanden, så føler jeg at du er ligeglad med mig og så bliver jeg ked af det og mister lysten til dig”

”Når du ikke overholder de aftaler du laver med mig, f.eks. mht. hvad tid du siger at du er hjemme, så føler jeg at du tager mig for givet, det gør mig ked af det og så mister jeg lysten til dig.”

”Når jeg oplever at du ikke er helt ærlig overfor mig eller hvis du har hemmeligheder for mig, så bliver jeg i tvivl om vores forhold og om du elsker mig, og det får mig til at føle mig ensom og jeg trækker mig følelses- og lystmæssigt fra dig”.

”Når du viser mig at jeg er din og at du elsker mig når vi er ude blandt andre og gerne dine venner, bekendte og kolleger, ved at komme over til mig engang i mellem og kysse mig, at holde om mig, at smile til mig igennem lokalet, at du flirter med mig, så føler jeg mig elsket og får lyst til at bolle dig sønder og sammen”.

Man skal lære at tale godt sammen, åbne sig og være ærlig med respekt for hinanden, så vil det være nemmere at fortælle hinanden om sin sårbarhed og det vil være nemmere at tage imod og lære af hinanden for et bedre kærlighedsforhold.

Men det er rigtigt svært.

Mange mænd kan have svært ved at vise deres følelser, de skal derfor blive bedre til i stedet at informere deres partner om hvad de føler og hvad de kunne tænke sig. Og mange kvinder giver hints og tegn til deres partner i håb om at han så skal kunne gætte sig til hvad der menes, men det holder ikke, der findes ikke tankelæsere, det skal siges eller skrives – det skal ud.

Start med at anerkend din partner og gør de ting som din partner værdsætter, så vil han/hun med stor sandsynlighed være mere åben og modtagelig for at gøre sin indsats for forholdet og for at bevare din kærlighed og lyst til hende/ham.

Men hvad så hvis lige meget hvad man gør, man anerkender, roser, lytter, spørger ind, giver plads, der er masser af sex og nærvær, man gør noget ud af sig selv og meget meget mere og partneren alligevel ikke giver noget af det tilbage, som man har brug for i forholdet, for at føle sig elsket og værdsat – for at føle sig vigtig og man har fortalt hvad der får en til at fjerne sig og nærme sig i forholdet og det bare ikke har nyttet noget som helst?

Så må man tale handlingens sprog og det er der rigtig mange der værgrer sig ved, for det er næste step til at gå fra hinanden og det ønsker man jo som oftest ikke inderst inde, alt det man gør er jo for at kunne blive i forholdet og ikke forlade det.

Men når ord og alt det gode man gør intet rykker og ens partner ikke sikrer at man føler sig vigtig for hende/ham og endda har fået eksempler på hvad der skal til, så må man sætte hende/ham stolen for døren, ved f.eks. at sige:

”Hør her min skat. Jeg elsker dig meget højt og det vil jeg gerne blive ved med, det er bare sådan at når jeg oplever at du ikke overholder vores aftaler, når du ikke viser mig at du tænker på mig når vi er hver for sig, når du ignorerer mig eller bare behandler mig som en tilfældig ven du har med når vi er ude, ja, så føler jeg mig meget lidt vigtig for dig og det får mig til at føle mig ensom og trist og jeg trækker mig fra dig følelses- og lystmæssigt og der skal vi ikke ud. Jeg har brug for at du fremover gør en større indsats omkring disse ting som betyder rigtig meget for mig, for at det ikke skal ende med at jeg forlader dig – vil du gøre det for mig?”.

Eller du kan sige:

”Jeg har tænkt over det igennem længere tid, jeg har flere gange gjort dig opmærksom på de ting der gør mig glad og giver mig lyst til dig og de ting der får mig til at fjerne mig fra dig, uden at jeg synes at det er blevet bedre, hvis du ikke vil gøre en indsats ved at vise mig at du tænker på mig og jeg er vigtig for dig, så har jeg brug for en tænkepause omkring vores forhold, for jeg kan ikke leve sådan”…

Der er naturligvis også parterapeut muligheden, hvor man kan få hjælp til at se sagen fra hinandens side og få hjælp til at lære at tale sammen og det kan mange gange være det der skal til, fordi at man kan være låst fast i gamle vaner og mønstre som gør det meget svært at nærme sig hinanden.

Men som min tidligere underviser sagde: “Hvis det er det der skal til for at din kæreste føler sig elsket, så er det dét du gør – hvor svært kan det være?”

Ja, hvor svært kan det være? ;)

”For better or worse – but not for granted” / ukendt

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

11 kommentarer til Vigtige for hinanden

 1. Pingback: tilgivelse hvordan, hvornår og hvorfor egentlig? |

 2. Pingback: Er du god til at lytte? |

 3. Pingback: Dræber du den gode kommunikation? |

 4. Pingback: Dit liv - dit ansvar |

 5. Pingback: At få overskredet sine grænser |

 6. Pingback: At være til fest sammen |

 7. Pingback: Hvorfor er det nu lige at jeg elsker dig? |

 8. Pingback: tillidsbrud, utro, utroskab, fejltagelse, tage ved lære, udvikle sig |

 9. Pingback: Jeg elsker dig |

 10. TRIFE skriver:

  31/10..08.23 ..helt bestemt skal man holde sin partner op såvel som nede og alt med måde man MÅ IK. prøve a ændre den man er sammen med det skal komme a sig selv men hjælpe på vej er vel ok jeg tror ikke på a forelskelse holder for evig nej men jeg tror bestemt på a den samme følse og energi kan komme flere gange igennem årene faktisk uden tvivl ved nemlig a samle op eller træde til give plads a give lidt a sig selv må jo også være a handle for en anden ind sig selv der mange veje til a byg noget så godt op sammen så det uundværelig og give følsen a utvivlsom tryghed dog skal man ikke glemme a forhold udenproblemer jo klart ikke helt findes og det må være det der skiller ægte fra falsk eller bare splitter det hele ad man må gi for a få tabe for a vinde med mindre den ene bare bukker og nejer hvilket virker meget gammeldags måske det bare mig men i al fald så en rigtig fantastisk ting syndes jeg er klart når man ved man har er blir eller får a vide man er vigtig for sin partner for er der noget man som partner er så det vigtige for hinanden TRIFE.

 11. Pingback: At lyve og svigte den man siger man elsker |

Skriv et svar