Hvorfor dog være autentisk?

At være autentisk er for mig meget lig med at
have personlig integritet  autentisk.

Når man har personlig integritet, så gør man det man siger, og man gør ikke noget, som man ikke både kan og vil stå inde for.

Det kræver, at man har selverkendelse og opnår en bevidsthed omkring sig selv, ved at være ærlig og efterleve de værdier, som man også selv giver udtryk for at have.

“Real integrity is doing the right thing, knowing that nobody’s going to know whether you did it or not” / Oprah Winfrey

Det betyder ikke, at man har alle de perfekte karakteregenskaber på forhånd, det betyder blot, at man vælger at være bevidst om det man siger og gør, netop for at kunne stå inde for sig selv og sine værdier.

Det betyder også, at man tager ansvar for sig selv og sin egen udvikling, for at nå de mål man har sat sig i livet, om det er, at man vil have et godt kærlighedsforhold, en karriere eller andet der giver en værdi.

Hvorfor?

At have integritet og være troværdig, vil altid være noget af det der står stærkest, ikke blot for ens selvværd, men også for at andre har tillid til og respekt for en, om det er privat eller i arbejdslivet.

Det at have synlige værdier som man selv efterlever giver i den grad respekt og ikke mindst selvrespekt og selvværd.

Kan du forestille dig at du har fået afklaret dine værdier og hvad du står for og hvor meget nemmere det så vil være for dig at træffe de rigtige beslutninger for dig selv, for det er nemlig lige akkurat det som det også vil gøre for dig, du vil med stor sandsynlighed opleve at opnå en indre ro, fordi at andres forventninger til dig ikke længere forstyrrer og giver forvirring om de valg du tager er for dig selv eller fordi du tror at andre forventer det af dig.

Vi mennesker kan nemt have nogle tanker omkring hvad vi tror at andre forventer og det harmonerer måske sjældent med virkeligheden.

Virkeligheden er ofte meget mere enkel end vi gør den til, for det er oftest os selv der forkludrer den, ved ikke at handle og udtale os så vi kan og vil stå ved os selv og dermed bliver det hele grumset og uigennemsigtigt og vi opleves som grumset og ikke reel.

Sådan helt generelt så forventer din partner vel ikke mere af dig end at du engagerer dig i forholdet, er til at stole på og bidrager til et godt kærlighedsforhold og parforhold.

Og sådan helt generelt så forventer din arbejdsgiver vel ikke mere end at du yder det du får løn for og gerne med noget engagement og bidrag til et godt kollegialt samarbejde og stemning i virksomheden.

Så alt det der er udover, det er dine egne ambitioner og det er en helt anden snak.

Alt det som du ikke vil stå ved, være åben og ærlig omkring, det er lige dér du skal sætte ind, for det giver utryghed og mistillid ved dig som person, og det at ville skjule det man ikke vil være åben eller ærlig omkring, det gør blot det hele meget værre.

Så ved at du i stedet er autentisk, har personlig integritet og dermed er troværdig, så har din partner og din arbejdsgiver tillid til dig, fordi du i stedet gør det du siger og siger det du gør.

Og sådan helt egoistisk set, så får du også meget mere ud af det som du involverer dig i, hvis du gør det helhjertet og har dig selv med hele vejen, ved at du kender dine værdier som du også selv efterlever.

En anden bonus ved at have personlig integritet er, at lige det at leve ærligt og ikke have noget at skulle skjule, dét giver en kæmpe frihedsfølelse, som løser én fra alverdens forventninger som bekymringer.

Prøv at tænke over hvor meget energi man egentlig bruger også mentalt, på at have hemmeligheder, at lyve og skulle finde på dækhistorier og ikke mindst at gå og huske på hvad man har sagt for ikke at blive taget i sine løgne og dækhistorier.

Og hvis man udgiver sig for en anden person end den man reelt er, så giver det også nogle forventninger til en som person, som man også skal bruge energi på at indfri for ikke at blive afsløret.

Det er simpelthen dobbelt win-win i stedet at kunne bruge sin fulde energi på at være lige den man er og det frigiver faktisk energi til at kunne være den bedste udgave af sig selv, i stedet for at være lidt hist og pist som bare ikke hænger sammen i sidste ende.

For hvem er det du snyder, ved at handle og udtale dig, så du ikke kan eller vil stå ved dig selv?

Du kan måske tro at det er din partner, din arbejdsgiver, kolleger etc., men dybest set er det dig selv du snyder, for på den måde, vil du aldrig blive elsket og respekteret for den person du er, men blot for en periode for den person, som du udgiver dig for at være.

Og jeg siger for en periode, for på et eller andet tidspunkt, så bliver du afsløret og din partner eller andre finder ud af, at du spiller en rolle, at du siger et men gør noget andet, dermed opleves du som utroværdig, som en man ikke kan have tillid til og det kan ende med at du bliver valgt fra, som kæreste, som medarbejder og kollega og som ven/veninde.

Ved at være dig selv og handle og udtale dig, så du altid vil stå ved det, uanset om du blev konfronteret med det eller ej, så vil du på den måde altid være sikker på, at når du blev valgt til, så var det lige præcis dig, som den du er og det er guld værd.

Og de der så vælger dig fra, det er vel ikke så farligt endda, for de mennesker har du så ikke fælles fodslag med og derfor måske bedst at jeres veje skilles eller aldrig rigtig mødes, så du i stedet kan omgive dig med mennesker, som ikke dræner dig, men tvært imod giver dig energi, og du dem.

Er det nemt?

Nej, det er skisme ikke nemt, for det kræver selvindsigt, selverkendelse samt modet og viljen til at udvikle sig så man fremadrettet handler og udtaler sig, så man både kan og vil stå inde for sig selv, uanset om det var noget som man blev konfronteret med eller ej.

Og så skal man til at finde ud af hvem man egentlig er og hvad ens værdier er. Det kræver at man tager sig tid til at finde ud af dette og har modet til at se indad.

“Happiness is when what you think, say and do are in harmony” / Mohandas Gandhi

Ofte finder man først ud af det, når man bliver hevet helt derud hvor det gør rigtig ondt. Det kan være død og sygdom i familien, skilsmisse, at blive svigtet af sine nærmeste, at blive afskediget, at man selv får en sygdom og mange andre omstændigheder der gør, at man bliver presset mentalt som psykisk.

Ind imellem er det en blanding af flere faktorer, der presser en så meget, at man bliver nødt til at se indad, for at kunne finde sig selv igen.

Og den værdi man nu finder frem til at man har, den skal man så selv arbejde for at leve op til og efterleve.

Det kræver mod at være ærlig, men det kan man faktisk omgå ved, at man altid handler og udtrykker sig, så man både kan og vil stå inde for sig selv.

Man skal også blive bevidst om ikke at sætte sig i situationer, som man måske ville lyve omkring, hvis man blev konfronteret med dem.

Ryger man ind i mellem i fælden med selv at lyve eller andet der ikke er troværdigt, så skal man tage ansvar for det og lige så vigtigt man skal lære af det, så man ikke igen handler eller udtaler sig om noget, som man vil søge at skjule eller lyve omkring, uanset om man blev konfronteret med det eller ej.

“A mistake is only a mistake if you don’t learn from it” / ukendt

Gør man disse ting, så er der heller ingen grund til at lyve, fortie, omgå sandheden, have hemmeligheder, komme med hvide løgne etc.

Der er ingen mennesker der kan opnå personlig integritet over night, det er en proces, en udvikling som menneske.

Det kræver at det er noget, som man er bevidst omkring og at man har taget den beslutning for sig selv og handler på det.

Man skal tage stilling og træffe det valg for sig selv – og gør man ikke det, så har man på den måde også truffet et valg.

I kærligheden

Når man elsker et andet menneske, så er det vigtigt også at kunne respektere hinanden og dermed ikke overskride hinandens grænser, men tage ansvar for hinandens tryghed i forholdet som i kærligheden.

Det kan være svært, hvis man er den eneste i forholdet der er nået dertil, at man søger at udvikle sig personligt og tilvælge den personlige integritet, men man kan bare ikke presse hinanden til at udvikle sig, men måske kan man forhåbentlig inspirere ved selv at starte.

Efter min bedste overbevisning så har autentiske mennesker også et meget bedre sexliv, det kan du læse mere om her i indlægget “Masser af sex”.

Ved at have personlig integritet hver især, så giver det tryghed i kærligheden, en tryghed som gør at kærligheden kan udvikle sig, at man tør og har lyst til at give sig helt hen til hinanden, at man udover at være kærester også bliver hinandens bedste venner.

Og som noget meget meget vigtigt, så giver det muligheden for at blive elsket akkurat lige som den person man er – og er det ikke i grunden dét, vi ønsker alle sammen aller mest?

At blive elsket og respekteret for lige præcis den person vi er.

Læs også:

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

- / -

Vil du holde øje med indlæg til bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside.

Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærlighed – Helt ærligt!

 

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.