At elske er et løfte

Jeg elsker dig

Nogle mennesker siger det i flæng til alle og enhver og til højre og venstre bliver der kastet med “jeg ææælsker dig”, ”skatter” og andre udtryk som pludselig får en helt anden betydning ved at blive brugt i flæng.

Hvad kalder disse mennesker så deres kæreste for, for hvis man bare er endnu en skatter og endnu en man ”elsker”, så føler man sig vel ikke speciel for den person, og er det vel så heller ikke.

Søren Kierkegaard har udtalt at kun autentiske mennesker kan give og modtage den rene kærlighed og hvad er så den rene kærlighed?

Det er at man tager ansvar for forholdet og hinandens tryghed, ved at forholdet er noget man har valgt til, og ved at man kender hinandens værdier som man hver især efterlever i ærlighed overfor hinanden og sig selv. Du kan læse mere om kærlighed her.

Men vi har ikke samme definition og forventninger til kærligheden og dermed til hinanden eller har vi?

Der er lavet undersøgelser der viser, at alle mennesker ønsker at blive elsket for den person man er, så dér er da et fælles udgangspunkt. Men så skal man jo også have modet til at være den man er og stå inde for sig selv, for hvordan skal andre ellers opdage hvem man er og elske én for det?

“Until you make peace with who you are, you will never be content with what you have” /Ukendt

Har du tænkt over hvad ordene ”jeg elsker dig” betyder for dig, hvad lægger du i de ord når du hører dem fra din kæreste/ægtefælle?

Og har de samme betydning når du selv siger dem til din partner?

Når jeg hører ordene så er de for mig en kærlighedserklæring, og en kærlighedserklæring indeholder for mig et løfte, et løfte om at jeg kan stole på vedkommende, at min tillid ikke vil blive brudt og at jeg altid vil blive behandlet med omsorg og respekt.

Og det gælder også omvendt når jeg siger ordene.

“Don’t say you love me, if you’re not willing to take responsibility for the promess you make when you say you do” /Jannie Nielsen Hansen

Så man kan godt sige til sin partner at man elsker ham/hende og ment som denne kærlighedserklæring, men hvordan kan man vide at ens partner lægger det samme løfte i ordene når han/hun hører det blive sagt og lige så vigtigt når han/hun selv siger ordene?

Hvis du mener det som en kærlighedserklæring når du siger dem, men din kæreste siger det blot fordi at han/hun er glad for dig og ikke ser det som et løfte på nogen måde, hvad så – Vil det gøre at du selv har svært ved at sige at du elsker ham/hende? Vil det gøre din kærlighedserklæring mindre værd?

Nej, det vil det ikke – for det er din kærlighedserklæring, men følelsen omkring det at sige og høre ordene kan pludselig opleves utrygt, for ligger der overhovedet andet i det end en øjeblikkelig følelses af glæde lige når det bliver sagt – og that’s it?

Mange er ikke bevidste om hvad de lægger i ordene, og slet ikke når de selv siger dem.

Men hvis de pludselig står og er blevet svigtet og personen har sagt før og måske også efter svigtet at han/hun elsker én. Hvad sker der så?

Så kommer der en kæmpe knude i maven og ordene vender sig i én, for pludselig forstår man hvad man lægger i ordene og det hænger bare slet slet ikke sammen med at svigte hinandens tillid.

Den person man elsker fremstår pludselig meget utroværdig udover at være en stor skid ved at have svigtet, så er personen også en som siger ét men gør noget andet og det kan virkelig ryste én i sin grundvold.

“Words and hearts should be handled with care for words when spoken and heart when broken are the hardest thing to repair” /Ukendt

Mennesket har kun sit ord som sin ære, at det man siger at man gør eller ikke gør, det understøttes af ens handlinger, så for at have ære skal man være troværdig.

Der er derfor nogle ord man virkelig bør tage vare på, de ord der giver andre en forventning eller et løfte, disse ord bør derfor bruges med omtanke og ikke bruges i flæng.

“Den ædle mand handler, før han taler, og senere taler han i overensstemmelse med sine handlinger” /Kung-fu-tse

Du kan også læse “Vigtige for hinanden”

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Kærligheden. Bogmærk permalinket.

En kommentar til At elske er et løfte

  1. Pingback: Hvorfor er det nu lige at jeg elsker dig? |

Skriv et svar