Sur over småting…

Holder du hvad du lover?

Ja da, naturligvis siger du vel….

Men gør du nu også det?

Du gør det sikkert på arbejdet overfor din leder og dine kolleger, du gør det overfor dine kunder og til dine fritidsinteresser.

Men holder du også dine aftaler, og er dét du siger også altid dét du gør, når det drejer sig om din partner eller dine børn?

Prøv at tænke efter engang…

  • Hvor mange gange har du sagt, at du nok skulle ringe inden du kørte?
  • Hvor mange gange har du lovet, at du nok skal ordne noget og alligevel ikke fik det gjort?
  • Hvor mange gange har du sagt en tid du kom hjem på, og det så alligevel blev senere?
  • Hvor mange gange har fyret en “lille” løgn af?
  • Hvor ofte har du sagt eller gjort noget, som du ikke kunne eller ville stå inde for, hvis og når du blev konfronteret med det?

Jeg er ikke ude på at prikke til din dårlige samvittighed, men jeg vil meget gerne have dig til at tænke over, om du giver udtryk for noget men handler anderledes eller hvor du lover noget du ikke holder

- og tænke over hvordan din partner så opfatter det og hvordan du dermed bliver opfattet.

Få dig dog et liv…


Ja, det kan du måske tænke når du synes at din partner reagerer helt ude af proportioner.

Men er din partner blevet vrissen eller møgsur og du har syntes at det var vildt overdrevet, for hvor slemt er det egentlig at komme for sent, at man lige glemmer at få ringet og så videre.

Naturligvis er det ikke så slemt i sig selv, og det er heller ikke selve det, men noget helt andet din partner bliver sur over.

Og så er proportionerne alligevel slet ikke så langt ude i hampen endda.

Måske har din partner endda glædet sig til at du kom hjem og har derfor holdt øje med klokken, med døren, med bilerne ude på vejen, har sat kaffe over, tændt stearinlys, puttet ungerne, har fået ting af vejen så I havde tiden sammen, gjort sig lækker for dig og sørget for at der var hyggeligt og rart? Så bliver man virkelig skuffet.

Og nej, du har ikke bedt om at din partner skulle glæde sig til at du kom hjem, men værdsætter du det, ved at være utroværdig?

Det bunder nemlig i din troværdighed, om han/hun nu også kan stole på dig, at det du siger, også er det du gør. Om du lyver om andet…

Men også det at føle sig prioriteret, for hvis man ikke er så vigtig at holde aftaler for, hvad laver man så i det forhold?

Er man ikke troværdig, så giver det utryghed og mistillid.

Tænk over det, næste gang du lover din partner, at være hjemme til en bestemt tid, eller når du siger ét men gør noget andet.

Hver gang du siger eller gør noget, som du ikke kan eller vil stå inde for, så ødelægger du din partners tillid til dig, du ødelægger muligheden for et godt kærlighedsliv og som yderste konsekvens kan det også ødelægge jeres forhold.

Når man vælger at kunne stå inde for sine ord som handlinger, så giver det også en bevidsthed om hvad man reelt siger og gør, en større bevidsthed om hvem man er og måske endda gerne vil være, netop for at kunne stå inde for sig selv.

Så næste gang din partner er tvær og irriteret over småting, så se lige indad om det kan bunde i, om du har lovet noget du ikke har holdt, om du har givet udtryk for noget, som du ikke stod inde for.

For så ved du hvad der skal til – din partner skal ikke “tage sig sammen”. Nej, det er dig som skal til at vælge om du vil være et troværdigt menneske eller ej og handle derefter

- og jeg håber virkelig at du vælger troværdigheden, for dermed vælger du også det absolut bedste for dig selv.

“Your word is every human beings honor. If you say you’re doing something or not, prove it by your actions” /Ukendt

 

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Sur over småting…

  1. Pingback: blive forelsket i den forkerte |

Skriv et svar