Kæreste test…

Passer du sammen med din kæreste?

Jeg har ofte stødt på diverse test man kan tage, for at se om man passer sammen med sin kæreste, og har da selv for sjov taget nogle stykker, men jeg mener ikke, at man kan bruge dem til særlig meget andet, end at de kan være ganske hyggelige som underholdning.

For man kan godt være en bestemt type, men hvis man ikke udvikler sig, er tro ved sig selv og står ved sig selv, så er det jo ligegyldigt hvilken type man er og hvilket potentiale man har, hvis man ikke udnytter det.

Forleden på facebook, skrev en gruppe jeg er medlem af noget med ”Prøv denne test og se om du passer sammen med din kæreste, så du ikke er utro” WHAT! Det måtte jeg naturligvis reagere på.

Man kan aldrig sige, at man er utro, fordi man ikke passer sammen, for hvad laver man så i det forhold? Man er utro, fordi man ikke giver sin partner en valgmulighed, fordi man ikke selv tager ansvar for forholdet eller for at komme ud af det.

Jeg har også prøvet parforholdshoroskop, og synes at det ramte rigtig godt og jo længere tid der er gået, jo mere bevidst er jeg blevet om, at mange af de karaktertræk, ønsker og behov der nævnes for os hver især er korrekte. Hvad kan man så bruge det til? Hverken mere eller mindre, end til at blive klogere på sig selv og hinanden og måske endda få en rigtig god snak om behov og forventninger.

Før og nu

Kender du udtalelsen: ”De må tage mig som jeg er” eller ”Sådan er jeg bare”?

Det er jo løgn og latin, for der er (forhåbentlig) ingen der bare er på én måde og så ikke udvikler sig, hvis du ser 5, 10 eller 15 år tilbage, så er du også blevet en anden udgave af dig selv, du har udviklet dig, du kender dig selv bedre og ved forhåbentlig hvad du vil og ikke vil og har måske endda også fået modet til at handle derefter.

Så udtalelsen er blot en måde ikke at tage ansvar for sig selv på, det er en plat badebillet til at opføre sig egoistisk og skidt overfor andre.

Alle mennesker er forskellige og forskellige typer og alle mennesker har potentiale til at udvikle sig, og muligheden for at være lykkelig, det er ikke en nem vej og skal man være lykkelig i et kærlighedsforhold så kræver det at begge vil den samme vej.

Ikke nødvendigvis at begge vil de helt samme ting, men kærligheden og respekten skal naturligvis være der og værdierne og livsgrundholdningen bør være ens, for at man passer sammen, så blæse være med om du interesserer dig for skiskydning, dokumentarprogrammer og hønsestrik og din partner interesserer sig for haven, sofaen og tipsbladet, bare man sørger for at mødes i hinandens interesser og finde noget fælles, om det blot er weekendture til diverse storbyer, gåture i skoven eller gå på hundeudstilling sammen.

Tag ansvar

Ordet ansvar kan godt lyde noget tungt, hvis man generelt er konfliktsky, men er man et modent voksent menneske, så bør det være en naturlig del af det at være menneske, at være kæreste, for man kommer ikke udenom det, hvis man gerne vil være lykkelig i sig selv og sin omgang med andre mennesker. Man skal tage ansvar for sig selv, for hinanden og hinandens tryghed.

Det gør man ved selv at være autentisk og troværdig, og løbende arbejde på at blive den absolut bedste udgave af sig selv. Ved at man respekterer og anerkender hinanden, giver plads, men også giver af sig selv og sin tid til forholdet.

Hvis man sikrede sig inden man forpligtede sig i et forhold, at man havde de samme værdier som moral og ”bare” gjorde ovenstående, så ville skilsmissestatistikken se meget anderledes ud. For så ville man passe meget bedre sammen i de forhold man indgik i og ikke mindst passe og udvikle sig sammen og ikke fra hinanden undervejs.

Og hvis mennesker generelt blev mere opmærksomme på at være autentiske, så det dermed ville være meget nemmere at se om man passede sammen så vi virkelig fik knækket skilsmissestatistikken, hvilke test ville de mon så finde på?

 1. Forside
 2. Blog
 3. Personlig udvikling - Selvindsigt - Vaner og mønstre - Intuition
 4. Kærlighed - Forelsket
 5. Utroskab - Er du utro? - Når din partner er utro… - Jalousi - Åbent forhold - Skilsmisse
 6. Sex - Lidenskab
 7. Inspiration - Links
 8. LoveRoad produkter
 9. Brevkasse - Åbne breve
 10. Bag LoveRoad
 11. Kontakt

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Kærligheden. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar