Uforpligtende min bare…

Uforpligtende og helt uden konsekvenser

- hahaha og mere hahaha….

Jeg har længe undret mig over betegnelsen uforpligtende… Uforpligtende

I sammenhængen med forhold og det der ligner, så er det for mig et ord der ligger rigtig skidt i munden, det smager grimt og sådan lidt slimet-kæmpe-ego-overkrydret-med-snyd-og-bedrag agtigt…

Når noget er uforpligtende, så er der ingen forventninger, fremtidsønsker, ansvarstagen eller lignende involveret – ren egoisme og ren egoisme går som bekendt kun én vej, hvordan kan det så være et forhold?

Tror man måske med “uforpligtende” at der så ikke er konsekvenser for ens handlinger? Hello – wake up, this is real life, naturligvis er der konsekvenser, der er ALTID konsekvenser, for alt det du gør, og for alt det du ikke gør.

“Græsset er grønnest lige dér hvor du vander det” / LoveRoad.dk


Når man er ung er man søgende og generelt ikke klar til at tage ansvar for et forhold og hinandens tryghed, dér er uforpligtende forhold (læs uforpligtende sex) en del af det at finde sig selv, sine grænser og sine behov, men når man bliver voksen sådan for alvor, så gælder der helt andre ønsker og forventninger.

Ja, der findes Scor.dk hvor man kan få det ene engangsknald efter det andet, men dér er forventningerne jo heller ikke til mere end det, det er forhåbentlig de færreste der forventer, at finde den eneste ene lige dér og i den sammenhæng. Og så er der alle de andre datingsider hvor man kan hakke af i at man søger “utroskab, uforpligtende forhold, en affære etc.”

For eksempel utro datingsiden Victoria Milan, som direkte opfordrer til, at man skal være en bedrager og løgner og vikler folk ind i troen på, at der virkelig er noget der er uforpligtende og at det er absolut helt ok og det naturligste i verden at bruge energien på andre end på det forhold man er i – og så endda helt uden konsekvenser – right, who are you foolin´…

Når det er decideret forhold der søges eller indledes, så kan det slet slet ikke undgås at der er forventninger fra den ene eller fra den anden i forholdet, ofte bliver som minimum den ene forelsket og så kommer alle kravene, forventningerne, fremtidsdrømmene osv. lige så stille sivende ind i forholdet.

Selv ved, hvad man troede var, et engangs-knald, kan der være forventninger og dermed konsekvenser. Den man er sammen med kan håbe, tro eller forvente, at du ringer tilbage, at i skal mødes igen og vil så måske opsøge dig, eller også vil du blot gøre vedkommende rigtig trist, for ikke at tale om hvad du gør mod din partner og jeres forhold og ikke mindst ved din personlighed – er det så uden konsekvenser? Nope.

Så jeg forstår slet ikke betegnelsen at ”søge et uforpligtende forhold”, hvordan i alverden kan man overbevise sig selv om at det kan lade sig gøre.

Jeg kender ikke den ”lykkelige elskerinde” og tror ikke på, at hun findes, jeg tror, at der findes dem som overbeviser sig selv om at det er ok, men inderst inde går de og håber på at deres elsker vil vælge dem og dermed vælge deres ægtefælle/kæreste fra, så de kan være ”den eneste ene”. Jeg kender ikke til om begrebet “lykkelige elskere” findes…

”Never settle for being someone’s other, when you have the potential to be someone’s only”

Alle de profiler og kontaktannoncer hvor mænd i forhold søger kvinder (og omvendt) til et uforpligtende forhold, dem er jeg simpelthen ved at kaste op over, de mennesker må leve i en fantasiverden, eller også er de bare helt eminente til at fornægte virkeligheden og konsekvensen af det de har sat gang i.

Sandsynligheden for at kvinden (og måske også manden) som de indgår forhold med vil forelske sig i dem er lig 98%, for kvinder indgår sjældent et decideret forhold, hvis de ikke har følelser for manden – thats it!

Nogle kvinder håber, at vejen til mandens hjerte er igennem sex og går derfor denne vej og de bliver skuffet gang på gang på gang og der er rigtig mange ulykkelige elskerinder og ex-elskerinder derude i verden, som troede og håbede forgæves, fordi manden ikke gik fra ægtefællen/kæresten.

Eller fordi manden kun var interesseret i at få lettet trykket eller få et øjebliks anerkendelse eller beundring og ikke mere og så ikke havde vist sig som en mand og gjort sig den ulejlighed at melde klart ud til hende.

Men de bør ikke være ulykkelige, tværtimod – for vælger manden at søge uforpligtende sex/forhold, imens han selv er i forhold, ja – så er han ikke værd at samle på som kæreste og så er de meget bedre stillet uden ham, for hvornår vil han kede sig i forholdet med dem og så igen søge noget uforpligtende…

Naturligvis er det ikke lutter lagkage at være i et forhold, det kan være kedeligt, trivielt, irriterende, anstrengende og mere i den dur, men det kan også være direkte modsat, trygheden i forholdet og det at man udvikler sig med hinanden og har sin faste støtte og sin elsker/elskerinde i én og samme person, som man endda elsker, respekterer og er i forhold med – bedre end et Kinder æg, det er guld værd, intet mindre.

Og hvorfor skulle det så ikke være værd at gøre en indsats for?

På arbejdspladsen tager man kurser og opgaver for at udvikle sig og holde sig fagligt på dupperne, men hvad gør man selv for at holde sig attraktiv som kæreste og som elsker/elskerinde i sit kærlighedsforhold?

“Hov, nu er det søreme blevet kedeligt, jeg ser lige om jeg kan finde en fremmed til noget uforpligtende” – WHAT? Hvad med, “Hov – det er vist blevet lidt kedeligt det her, så jeg arrangerer lige det her for os, så vi får lidt inspiration og fornyelse i vores kærlighedsliv”, meget meget bedre.

Jeg forstår simpelthen ikke at man kan tro, at det at man lægger energi til en fremmed kan gavne noget som helst – hvorfor dog ikke stå ved sig selv og enten gøre noget for forholdet ved at engagere sig mere i det, eller ved at gøre forholdet forbi og så kan man have alt det “uforpligtende” man vil – indtil man bliver træt af det, føler sig ensom og igen ønsker at være i et kærlighedsforhold.

Men har man så lært noget… til næste gang og næste gang og næste….

”De største fejl du kan begå, er de fejl du ikke lærer af”

Det er fair nok at søge en bolleven/bolleveninde, når man er single eller lever i et åbent forhold/ægteskab, men gør man det når man er i et forhold, så er man totalt u-autentisk, uden personlig integritet og det er virkelig skræmmende så mange som slet ikke tager stilling til hvilken person det gør dem til.

Det er skræmmende så mange der kan overbevise sig selv om, at det nok ikke er så slemt det de gør, skræmmende så mange der bilder sig selv ind, at de ”beskytter” deres ægtefælle/kæreste ved at bedrage og lyve overfor dem.

Det er ganske skræmmende så mange der tror, at der virkelig findes noget der er helt uforpligtende…

“People say you don’t know what you’ve got till it’s gone. Truth is, you knew what you had, you just never thougth you’d loose it” / ukendt

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt, Utroskab. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Uforpligtende min bare…

  1. Pingback: tilgivelse hvordan, hvornår og hvorfor egentlig? |

  2. Pingback: |

  3. Pingback: Hvornår er utroskab ok? |

  4. Pingback: blive forelsket i den forkerte |

  5. Pingback: De utro netdatere |

  6. Pingback: Utro(lig) kærlighed |

Skriv et svar