2012 Day one…

Hvordan er det med de her nytårsforsæt…

Jeg har aldrig brugt det at have et nytårsforsæt, har ellers jævnligt flirtet med tanken for det har altid lydt lidt lækkert “jeg-er-med-på-beatet-agtigt” at have et nytårsforsæt – hvis man altså lige holder det, bare en detalje.

Men jeg har måttet sande, at det bare ikke virker for mig, jeg har i stedet gjort mig det til vane, at sætte mig løbende mål og ikke blot en gang om året.

Men nytåret kan være en kærkommen anledning til at tage sig selv og sit liv op til revision, og stille sig selv nogle af de vigtige spørgsmål.

  • Er jeg lykkelig? Og hvorfor/hvorfor ikke?
  • Hvilken person vil jeg gerne være og er jeg sådan?
  • Hvad skal der til, for at jeg har det bedre, og hvad vil jeg gøre ved det?
  • Er jeg glad for mit arbejde og hvorfor/hvorfor ikke?
  • Hvad kunne jeg godt tænke mig i mit liv og hvad skal første skridt være for at nå dertil?
  • Er mine nærmeste lykkelige og er der noget jeg kan gøre, hvis de ikke er?

Jeg så en film her forleden, som igen satte nogle tanker i gang hos mig omkring dette emne. Filmen hedder ”Reign over me” fra 2007 og er af Mike Binder. Hovedrollerne tager Adam Sandler og Don Cheadle sig godt af. 

Den første halvdel af filmen fandt jeg noget tung og kedsommelig, men den endte med at røre mig og jeg følte mig ramt og ikke mindst bakket op i de holdninger jeg har, som jeg også giver udtryk for her på LoveRoad.dk – og det er jo ikke så ringe endda.

Filmen omhandler to meget forskellige mænd, den ene i et ægteskab, hvor han keder sig, elsker sin kone, er utilfreds med sit ægteskab, sit arbejde og sit liv.

Men han tager ikke ansvar for det, før han bliver involveret i den anden mands liv. Adam Sandler spiller en mand med store psykiske problemer, som bunder i at han mistede sin kone og deres tre døtre i et flystyrt under 9/11.

De to mænd kender hinanden fra deres studie tid, render tilfældigt på hinanden igen og tager venskabet op til gavn for dem begge.

Filmens morale er for mig at kærligheden som ærligheden er det vigtigste i livet og det skal man værdsætte, hvis det havde været en nytårsfilm, så havde disse mænds nytårsforsæt sikkert været at tage ansvar for deres liv.

Har du et nytårsforsæt?  Som måske ikke er en gentagelse af sidste års, og er det noget som du selv er herre over?

Det er jo ikke meget bevendt hvis ens nytårsforsæt er at vinde i lotto, men hvis dit nytårsforsæt er at finde et nyt arbejde, opnå selvindsigt, være ærlig, at vise din ægtefælle at du elsker hende/ham hver dag, at starte med at løbe tre gange om ugen… så kan du selv tage ansvar for at du når i mål med dit nytårsforsæt, så det ikke bare er et nytårsforsæt der fortsætter til næste nytår.

Man skal selv kunne tage ansvar for de mål man sætter sig, og gør man ikke dette – hvor vigtig er det så lige for en?

“No matter how dirty your past is. Your future is still spotless”.

Jeg vil ønske dig et godt og lykke bringende nytår og gid at du når i mål med det du sætter dig for. /Jan. 2012

Dette indlæg blev udgivet i Selvindsigt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.