Utro(lig) kærlighed

På datingsider når man er i forhold?

Hvor er vi menneskeligt på vej hen? 

Hver gang jeg hører reklamen for utro datingsiden Victoria Milan så bliver jeg frustreret, forvirret, vred, sårbar og trist – den pisser mig kort sagt af.

For hvad er det egentlig for et synspunkt den giver udtryk for? Den prøver at legalisere dét at man er utro, at fordi man keder sig i sit forhold, så skulle løsningen være at have en affære, at være uærlig og utroværdig, at behandle sin partner med så stor mangel på respekt og omsorg.

For mig, er det så langt ude, så ansvarsløst, hjernelamt og en så fejlslagen egoisme som absolut overhovedet muligt

- fik jeg fortalt at den pisser mig af?

Datingsider når man er i forhold…

Uden brug af Sherlock Holmes hat, skæg og blå briller, satte jeg mig for at gå undercover  for at undersøge utro-siten Victoria Milan nærmere.

Kunne det være rigtigt, at man opfordrer til utroskab og at folk var med på den idé, sådan helt bevidst og ikke som en ”julefrokost-bommert af den værste skuffe”. Det måtte undersøges nærmere.

Jeg oprettede derfor to kvindeprofiler og en herreprofil uden profilbilleder.

Den ene kvinde var en attraktiv slank lyshåret kvinde start 40-erne, i forhold, som kedede sig og ikke lige vidste hvad hun ville.

Den anden kvinde var en karrierebevidst single mørkhåret latino-skønhed, slut 30-erne med formerne absolut helt i orden, som ikke havde tid og lyst til et fast forhold, men gerne ville mødes med én i ny og næ til fælles forkælelse.

Og så den modne meget attraktive mand midt i 40’erne som søgte noget uforpligtende ved siden af sit ellers ”lykkelige” ægteskab, som elskede sin kone og ikke ville gå fra hende. Den sidste profil tog udgangspunkt i en anden herre profil jeg fandt på siden.

Da jeg havde haft profilerne i halvanden uge, var der mere end 100 henvendelser til den lyshårede kvinde (tælleren stopper ved 99) og 60 henvendelser til latino-skønheden, manden havde blot fået én eneste henvendelse (på engelsk fra Norge), jeg har siten mistænkt for at det var en fup henvendelse, for at få herre profilen til at udvide sit medlemsskab og betale penge for at kunne læse hele indholdet i henvendelsen.

Jeg finder ud af, at det er gratis for kvinder at læse og sende beskeder men det koster penge for manden. Han kan modtage beskeder men ikke se dem i deres fulde længde eller svare på dem før han udvider sit medlemskab – altså spytter i kassen.

Der er taget højde for, hvis man overraskes af ”uvedkommende” – tænker ens partner. Til disse situationer er der oprettet en panik-knap, som automatisk sender én videre til Youtube eller en side efter eget valg.

På den måde kan man hurtigt logge væk fra utro-siten. Man kan også vælge ikke at modtage mails vedr. siden, så risikoen for at blive opdaget mindskes. Og så er der naturligvis alle de der opretter en ekstra hemmelig mailadresse som kæresten/ægtefællen ikke kender noget til.

Det er mange der har  foto, men det er jo ikke til at vide om de er reelle. Til foto hører endvidere en slørefunktion, hvor man kan bestemme hvor meget af billedet man vil have sløret. Der er mange der ikke har sløret deres billede.

Der er absolut ikke noget tjek på om man er den man skriver at man er, om oplysninger, billeder eller andet er korrekt.

Lige så snart jeg var online på mine kvindeprofiler, så tikkede det ind med beskeder med mere.

Udpluk fra henvendelser

En gift mand fra det jyske skrev til min  lyshårede profil, at han arbejdede i København nogle dage om måneden, og derfor havde en lejlighed dér, som vi kunne mødes i.

En anden gift mand elskede sin kone men kedede sig og ville derfor gerne mødes med mig og vi kunne da også tage ud at spille xx sammen, som han dyrkede i sin fritid.

Så var der den gifte direktør der gerne ville mødes og som godt kunne lide at kvinden kendte sin plads, og satte pris på kvindelige former og at kvinden klædte sig derefter.

En anden gift mand der elsker sin kone, ikke vil gå fra sin kone og er lykkeligt gift, men alligevel søger noget uforpligtende.

Den gifte mand der ville mødes med mig i en frokostpause på et hotel, og som fortalte mig hvilket tøj jeg skulle have på og hvordan jeg skulle gå sexet.

Og så var der salgskonsulenten der havde hjemmearbejdsplads, og som sagtens lige kunne kigge forbi mig ind imellem til lidt hyggeput, når konen var på arbejde.

Der var så også lige singlerne lige fra den 19-årige til den 60-årige der gerne ville i kontakt med mig, på trods af at jeg udelukkende søgte i aldersgruppen 40-50 for at begrænse henvendelserne.

Jeg undrer mig

Jeg er blevet klogere på, hvor mange der er villige til at kompromittere sig selv og efter min opfattelse at sætte deres personlige integritet på spil, for der er mange.

Profilerne har virkelig sat en masse spørgsmål i gang hos mig, jeg er ikke særlig interesseret i hvorfor de gør det, de har sikkert overbevist sig selv om, at det er ganske harmløst, eller andet der gør, at de kan se sig selv og deres partner i øjnene.

Men det værste er, at disse mennesker sandsynligvist ikke har taget et valg omkring deres personlighed og at de på denne måde vælger deres forhold fra og de har slet ikke givet deres partner et valg om de så hellere vil leve uden dem, når de nu ikke vil tage ansvar for det forhold de er i og ikke mindst for dem selv og deres liv. Det synes jeg virkelig er trist.

  • Er nutidens kærlighed virkelig så overfladisk, at man ikke vil lægge energi, fantasi og opmærksomhed i forholdet til ægtefællen/ kæresten, men gerne til en fremmed?
  • Hvad er det der afholder en fra at tage ansvar for sit liv og den forpligtelse man har indgået?
  • Hvad er det der driver – er man konfliktsky og reelt færdig med det forhold man er i og håber på at blive opdaget, så man flytter ansvaret for at gøre det forbi?
  • Er det for lidt eller for meget selvværd eller manglende selvindsigt samt realitetssans for konsekvenserne? Elsker man for lidt, for meget, eller slet ikke, eller måske endda blot sig selv?
  • Hvordan kan man sige at man elsker og respekterer sin partner og så opsøge utroskab?
  • Med hvilke argumenter har man overbevist sig selv om, at man kan stå inde for den handling og samtidig kunne se sin ægtefælle/ kæreste i øjnene?

Der er (måske) også de forhold hvor man er åben omkring det og siger god for at man har sådan en profil eller hver især har noget kørende ved siden af, og så er der jo ingen skade sket. De kan hver især læse med på hinandens profilside og få noget sjovt ud af det.

Men hvad med alle de andre forhold og ægteskaber hvor man ikke vil acceptere at ens kæreste/ægtefælle er uærlig, opretter en profil og måske endda har noget kørende ved siden af, og man så selv gør lige akkurat dét, som man ikke kan eller vil acceptere fra den anden? Hvilken person gør det så én til?

Det jeg har svært ved, ved denne utro-side er ikke, at man søger en partner, uanset om det blot er til sex eller til fast forhold, men det er at siden opfordrer til utroskab, som løsningen i et kedeligt forhold, og på den måde gør det legalt og helt i orden at få lidt fut i privatlivet med en anden end ens partner, legalt ikke at tage ansvar for det forhold man er i, at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Hvor er ansvaret for forpligtelsen i det forhold man er i? Der er jo ikke kun et fysisk aspekt i dette – det er løgnene, bedraget og at man vurderer at ens energi er bedre brugt hos en anden end i forholdet, at være utroværdig, med risiko for sin egen personlige integritet, at risikere at miste og ikke mindst at miste muligheden for at det kærlighedsforhold man nu engang har, kan udvikle sig til et skønt og udbytterigt forhold.

Inspiration

Jeg har ikke mødtes eller lavet aftaler med nogen af alle de der har kontaktet mig og har også deaktiveret profilerne, men projektet gav mig en idé og lysten til at forfølge ideen som handler om at lave en modpol til denne side ud fra mit eget værdsæt.

Derfor har jeg startet min hjemmeside her op og du kan derfor læse en masse indlæg som alle tager udgangspunkt i troværdigheden, i ærligheden, i at være et autentisk menneske og handle og udtale sig så man altid både kan og vil stå inde for og stå ved sig selv, uanset om det skulle være noget som man blev konfronteret med eller ej.

Det er ikke altid lige nemt, at være to. Der er sjove tider og kedelige tider og der kan nemt gå for meget sofa, hverdag og leverpostej i et forhold/ ægteskab.

Nogle forhold udlever sig selv, men mange forhold kan det virkelig svare sig at gøre en indsats for. Jeg ved, at man kan genopleve gnisten igen og igen – hvis viljen og motivationen er der.

Det må begynde med at sætte fokus på ”os” i stedet for blot på ”mig”, med udgangspunkt i kommunikation, ærlighed, åbenhed, nærvær og intimitet, at finde fælles fodslag.

Lægger man ikke selv energi og engagement i sit kærligheds-forhold, hvordan kan man så forvente at ens ægtefælle/ kæreste skal gøre det?

Så er det for nemt blot at være utilfreds, at kede sig, at bebrejde. Men gør man sit, får rejst sig fra sofaen, bruger sit nærvær hjemme, er ærlig, taler med ægtefællen/ kæresten om hvordan man har det, med respekt for hvordan de har det, så smitter det af – og man får måske endda lige pludselig et helt andet forhold, som nærmere er det man oprindeligt søger?

“Never settle for being someone’s “other” when you have the potential to be someone’s “only”…”

Du vil kunne læse mere omkring utroskab på siden.

Mine forudsætninger for at oprette denne hjemmeside er mit eget værdisæt, min tro på ærlige mennesker og at folk vil det bedste uden dog at være naiv, min tro på kærligheden, på at den er værd at gøre en indsats for – fuldt og helt, min åbenhed, nysgerrighed og følsomhed, de forhold jeg kender og kender til, mit liv med de erfaringer dette har givet mig og alle de artikler, brevkasser med mere som jeg suger til mig for at blive klogere på mig selv, på andre og på livet.

“Græsset er grønnest lige der hvor du vander det”

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Du kan her læse mit indlæg “Har du hemmeligheder” omkring det med at have fiktive profiler på nettet kontra til at stå ved sig selv.

Jeg har også gjort mig nogle tanker om det at man kan søge noget der er uforpligtende, for findes det overhovedet? “Uforpligtende min bare

Når nogen opsøger utroskab, så er det ofte fordi at kommunikationen hjemme ikke er i orden fordi at man ikke sætter ord på overfor sin partner med hvad det er man ønsker, søger og savner og dermed får partneren aldrig mulighed for at imødekomme ens behov, men det er jo ikke partnerens ansvar, det er ens eget ansvar. Det kan du læse om i indlægget “Hvad er din indre længsel

“Et kærlighedsforhold, skal plejes, gødes, næres og vandes, det er ikke en sovepude. Mange bliver lade, passive, indadvendte, konfliktsky og glemmer at de får hvad de giver, eller rettere, det de ikke giver, det kan de ikke forvente at partneren så skal give dem og så er det pludselig den andens skyld hvad man gør eller ikke gør…” Det kan du læse om her i mit indlæg “Det er også din skyld

 

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

- / -

Vil du holde øje med indlæg til bloggen eller blot følge lidt med i mine betragtninger om værdier, livet og kærligheden, så er du velkommen til at trykke “synes godt om” på LoveRoad.dk facebookside.

Her vil du også få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærlighed – Helt ærligt!

Om Jannie Nielsen Hansen

Kommunikator og inspirations-fe som brænder for at skrive og formidle om livet og kærligheden med udgangspunkt i troværdigheden...
Dette indlæg blev udgivet i Utroskab. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Utro(lig) kærlighed

  1. Pingback: Hvornår er utroskab ok? |

  2. Pingback: Tillid og kærlighed |

  3. Pingback: De utro netdatere |

Skriv et svar